Als jij een van de weinigen bent die vastberaden is om veel geld te verdienen, een succesvol bedrijf te starten, of je wilt je financiën gewoon op orde krijgen, weet dan waar je aan begint. Het is een lange zware reis met veel mogelijkheden om alles naar de klote te helpen, want het opbouwen van rijkdom is niet gemakkelijk.

Rijk worden klinkt velen op deze wereld goed in de oren maar er zijn slechts een handjevol mensen die het ook daadwerkelijk voor elkaar krijgen. Mensen die fouten maken, ervan leren, en doorgaan ongeacht wat het leven ze brengt.

Hoewel het altijd slim is om van je fouten te leren is het nog beter om van andermans fouten te leren. Daarom zijn boeken over het algemeen een efficiënte en veilige manier om te leren van de ervaring van anderen, vooral in de wereld van financiën waar het erg lang kan duren om een klein fortuin te verzamelen dat je vervolgens in luttele momenten verliest.

Koop dus de boeken op deze lijst, zet je telefoon uit, doe je deur op slot en lees deze 10 beste boeken met betrekking tot financiën die je leren hoe je rijk kan worden:

10. The Automatic Millionaire – David Bach

The Automatic Millionaire – David Bach

Zoals de titel al suggereert hoeft het pad naar rijkdom niet moeilijk of gecompliceerd te zijn. Je hoeft niet op een budget te leven en wilskracht te hebben. Het enige dat je nodig hebt is een goed plan, en het automatiseren van bepaalde goede gewoonten.

In The Automatic Millionaire, legt David Bach bepaalde misvattingen die de meeste mensen hebben omtrent geld uit, en toont hij ons een betere manier om een flink bedrag op te bouwen.

9. Secrets of the Millionaire Mind – T. Harv Eker

Secrets of the Millionaire Mind – T. Harv Eker

In dit boek Secrets of the Millionaire Mind, neemt T. Harv Eker ons op reis in de gedachten van de rijken, en licht de houding, de overtuigingen en al het anderen dat deze mensen doen waardoor ze hun fortuin verdiend hebben toe.

Naast deze wonderbaarlijke inzichten in de geest van de rijksten ter wereld levert de auteur strategieën en plannen die iedereen kan gebruiken om hun houding ten opzichte van geld aan te passen, en de succesladder hoger te beklimmen.

8. The Intelligent Investor – Benjamin Graham

The Intelligent Investor – Benjamin Graham

Benjamin Graham was een van de meest belangrijke spelers in de wereld van investeren van de twintigste eeuw. Hij biedt goede inzichten met zijn filosofie omtrent ‘value investing’ waarbij hij lezers leert om een lange termijn doel te hebben en zichzelf af te schermen van fouten.

Warren Buffet prijsde ‘The Intelligent Investor’ als een van de beste investeerboeken dat ooit geschreven is, dus het is waarschijnlijk een goed idee om het zelf ook eens helemaal door te lezen en geld voor jou te laten werken.

7. The Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley and William D. Danko

The Millionaire Next Door – Thomas J. Stanley and William D. Danko

De auteurs van dit boek, Thomas J. Stanley en William D. Danko hebben een aantal miljonair geïnterviewd met als doel te achterhalen welke gewoonten de meest rijke mensen ter wereld delen. Zij hebben de resultaten gepubliceerd in boekvorm: The Millionaire Next Door. Dit boek is snel een van de meest belangrijke boeken omtrent geld geworden.

Het werd voor het eerst in 1996 gepubliceerd en biedt kennis die in zeven belangrijke stappen is gestructureerd, zoals minder uitgeven dan je verdient, budgeteren, en geld sparen. Dit boek is een must voor iedereen die beter wil worden in de wereld van geld.

6. Rich Dad, Poor Dad – Robert Kiyosaki

Rich Dad, Poor Dad – Robert Kiyosaki

Een echte klassieker die de blik van velen met betrekking tot geld, banen, bedrijven en investeren heeft veranderd is het boek van Robert Kiyosaki: Rich Dad, Poor Dad, een boek dat iedereen kan helpen om het verschil tussen de mindset van iemand die rijk is, en iemand die arm is te begrijpen. Hierdoor kan de lezer de bewuste keuze maken om een betere financiële toekomst tegemoet te gaan.

Met de inzichten op keuzes die ons leven vormgeven, verdeeld over de twee houdingen, en een beter begrip van hoe en waarom te investeren promoot Rich Dad, Poor Dad goede, gezonde financiële gewoonten die eenieder zichzelf zou moeten aanleren, alsmede de uitdaging om deze wijsheid aan volgende generaties door te geven.

5. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Think and Grow Rich – Napoleon Hill

De bestseller Think and Grow Rich is een klassieker op de afdeling financiële educatie. Het is geschreven door Napoleon Hill na de grote depressie van 1929 en bevat tijdloze principes die kunnen worden toegepast door iedereen, niet alleen bij de financiën, maar in bijna elk aspect van het leven. De auteur schreef het boek na uitgebreid onderzoek waarbij meer dan vijfhonderd succesvolle mensen werden geïnterviewd over een periode van twintig jaar, waaronder: Thomas Edison, Henry Ford, John D. Rockefeller and Alexander Graham Bell.

Vervolgens verzamelde hij alle informatie en destileerde hieruit dertien stappen tot succes, die vandaag de dag nog net zo belangrijk zijn als toen het boek geschreven werd.

4. The Richest Man in Babylon – George S. Clason

The Richest Man in Babylon – George S. Clason

Een van de meest bekende en meest institutionele boeken omtrent succes en persoonlijke rijkdom is: The Richest Man in Babylon, door George S. Clason. Hij legt een aantal simpele concepten uit zoals, eerst jezelf betalen en waarde toevoegen of investeren. Hij doet dit door het vertellen van verhalen waarin parallellen getrokken kunnen worden waardoor iemand deze principes goed kan onthouden en beter kan begrijpen.

Het boek is op een aantrekkelijke manier beschreven en neemt ons mee naar de oudste, best geteste ‘geheimen’ om rijk te worden. Het is een krachtig boek dat de aandacht verdient van iedereen die meer controle over zijn of haar financiën wil krijgen.

3. The Little Book of Common Sense Investing – John C. Bogle

The Little Book of Common Sense Investing – John C. Bogle

Aanbevolen door de legendarische Warren Buffet aan iedereen die wil investeren, ongeacht de bedragen die daarmee gemoeid gaan is: The Little Book of Common Sense Investing.

Het leert ons de beste manieren om investeringen te laten werken en winstgeven te maken. Er is goed advies zoals diversificatie van het portfolio en lange termijn investeringen. Dit boek is een goudmijn voor iedereen die de wereld van investeren wil toetreden.

De auteur van het boek, John C. Bogle, is de oprichter van ’s werelds eerste indexfonds, alsmede de Vanguard Group. Er is niemand beter gekwalificeerd om advies te geven omtrent simpele en efficiënte investeringsstrategieën.

2. What I Learned Losing A Million Dollars – Jim Paul and Brendan Moynihan

What I Learned Losing A Million Dollars – Jim Paul and Brendan Moynihan

Wat is nog belangrijker dan leren hoe je rijk moet worden? Leren wat je niet moet doen om rijk te worden. Ook wel bekend als de ‘via negativa’, een Latijnse leus gebruikt door Christelijke theologen om god uit te leggen door wat hij niet is, in plaats van wat hij wel is, een belangrijk idee dat in alle facetten van het leven gebruikt kan worden.

In dit geval betekent het: stop met het doen van dingen die jouw pad naar rijkdom in gevaar brengen. Focus op het afleren van slechte gewoonten en beslissingen die ertoe leiden dat mensen in de financiële problemen komen. Dat is de voornaamste les uit: ‘What I Learned Losing a Million Dollars’.

Dit boek vertelt het verhaal van de coauteur, Jim Paul, die opgroeide in een klein dorpje in Kentucky en later succesvol en er een rijke levenstel op naliet, waarna hij alles kwijtraakte. Het werpt een blik op alle aspecten die eraan bijdroegen om zijn fortuin van 1.6 miljoen dollar, zijn reputatie en zijn baan kwijt te raken. Hij hoopt nu dat iedereen leert van zijn fouten.

1. Antifragile – Nassim Nicholas Taleb

Antifragile – Nassim Nicholas Taleb

Hoewel het niet echt een financieel en educatie boek is, is Antofragile van de bestsellerauteur van The Black Swan, Nassim Nicholas Taleb, een boek dat de wereld op z’n kop zet en verklaart hoe sommige systemen voordeel trekken uit de chaotische gebeurtenissen die ons leven vormen.

Hij biedt een contra-intuïtieve blik op hoe we om moeten gaan met de chaos en roering die deze wereld definiëren, ongeacht ons domein of activiteiten. Hoewel de meeste mensen simpelweg bang zouden worden of wegrennen voor onzekerheden, adviseert hij ons om deze gebeurtenissen tot een voordeel te keren, en goed te gedijen, ongeacht alle chaos en onzekerheid waardoor we omringt worden. Dit is zo’n beetje het beste advies voor financiële systemen.

Van algemene beslissingen over je leven tot en met economische systemen en politiek, investeringen en persoonlijke geldzaken, dit boek is een goudmijn voor een ieder die hoopt om te beteren in alle facetten van het leven.

Laat een reactie achter