Als je dacht dat op reis gaan altijd veel moet kosten, dan heb je het mis! Er zijn tal van plaatsen over de hele wereld waar je gemakkelijk kunt backpacken voor slechts een paar euro per dag. Van Afrika tot Azië, het is mogelijk om te genieten op budget van authentieke keukens en verbazingwekkende culturen. Voor dezelfde prijs van een paar volle boodschappentassen, kan je ook 2 weken lang waterskiën in Malawi, of zelfs wandelen op de hoogste bergen (in Napel) ter wereld. Verken elke hoek van de wereld zonder een fortuin te hoeven besteden. Zie hieronder de meest verbazingwekkende en betaalbare backpack bestemmingen ter wereld.

  1. Thailand

Yep, dat lees je goed. Hoewel Thailand is geëvolueerd van een relatief onbekende en mooie bestemming buiten de gebaande paden naar een land vol met all-inclusive resorts (de ware nachtmerrie van een backpacker), zijn er nog veel mogelijkheden om van de schoonheid en de cultuur van Thailand te genieten zonder hordes toeristen of te dure drankjes.

De beste manier om op een budget van Thailand te genieten, is om naar de noordelijke regio’s en naar het binnenland te gaan; dus eigenlijk overal behalve de stranden. Daar kunnen backpackers nog steeds genieten van een tropische oase en de adembenemende exotische bezienswaardigheden, terwijl ze maar een paar dollar per dag hoeven uit te geven. Als je bereid bent om de accommodatie met anderen te delen, zullen de slaapzalen je slechts rond de €2,50 dollar per nacht kosten en de echt welvarenden onder ons kunnen voor iets meer dan €4 genieten van een eigen bed en badkamer. Het Thaise eten is ook goedkoop; authentieke Pad Thai, van een stalletje op straat, kost je 85 cent voor een vullende en onvergetelijke lunch.

Terwijl het nog redelijk duur kan zijn om naar Bangkok te vliegen, kun je na paar uur rondkijken een trein nemen om de stad uit te gaan. Een treinticket kost je slechts tussen de 10 en 18 euro en je kunt in de rest van Thailand voor slechts een paar euro per dag backpacken.

  1. Albanië

Wil je prachtige mediterrane uitzichten, architectuur en cultuur zonder de dure prijskaartjes van Italië of Griekenland? Dan is Albanië een prachtig alternatief, met evenveel mooie stranden, steden en musea tegen een fractie van de kosten. Hoewel duurder dan andere locaties in de wereld, is het zonder zo veel uit te hoeven geven als in andere landen een geweldige plek om Europa en de Middellandse Zee te verkennen. Je kunt er gemakkelijk vanaf de belangrijkste hubs in Europa komen en zodra je er bent zal de kamer je ongeveer €17 per nacht kosten en een goedkope maaltijd in een restaurant kost je ongeveer slechts €4

     3. Nepal

Klaar voor een serieuze backpack tocht? Nepal biedt meer dan alleen maar uit een rugzak te leven; het land heeft een aantal van de hoogste pieken van de wereld en duizenden kilometers van backpack routes en trektochten, die je de mogelijkheid geven voor een uitzicht op de bergen en eindeloze luchten. Het beste van alles is dat je op deze routes lodges, tempels en huizen tegenkomt, die goedkope accommodatie, bezienswaardigheden en eten bieden, d.w.z. alle backpack ingrediënten voor een geweldige reis. Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, beschikt over het tweede goedkoopste hostel ter wereld, waar je al een bed kunt krijgen voor slechts €1,70 per nacht.

4. Nicaragua

Costa Rica is dan wel zeer aantrekkelijk voor Engels sprekenden, maar het wordt steeds populairder voor toeristen en gepensioneerden, waardoor ook de prijzen dramatisch zijn toegenomen. Gelukkig is het naburige Nicaragua het perfecte alternatief en het biedt veel Midden-Amerikaanse charme voor backpackers zonder de heftige prijzen.

Zelfs in de meest toeristische steden kost het slapen in een slaapzaal slechts €8 per nacht en een aantal van de kleinere steden, die meer buiten de gebaande paden liggen, hebben veel hostels met nog goedkopere prijzen. Een typische Zuid-Amerikaanse maaltijd kost je slechts een paar dollar per maaltijd, waardoor Nicaragua één van de beste manieren is om op een backpacker’s budget de schoonheid van Midden-Amerika te verkennen.

5. Colombia

De beste tip voor backpackers die ik je kan geven is deze: ga naar landen waar de VS op dit moment een negatief reisadvies voor heeft. Terwijl je een beetje meer risico neemt, kun je, als je je verstand gebruikt en verstandig reist, gemakkelijk genieten van goedkoop backpacken zonder over andere toeristen te struikelen. Ik heb dit voor het eerst ervaren in Colombia en het blijft nog steeds een walhalla voor backpackers. Terwijl het land nu aanzienlijk veiliger is dan in de jaren ‘80, lijkt het merendeel van de Verenigde Staten er nog steeds van overtuigd dat Colombia wordt gerund door drugskartels en ex-mafia-leden.

Gebruik dit in je voordeel en reis veel; je kunt in het centrum van Cartagena gemakkelijk een hostelkamer vinden voor minder dan €8,50 per nacht en een hangmat op het strand op een eiland in het Caribisch gebied in Playa Blanca kost je slechts €2,50 per nacht en ongeveer €8,50 voor een retourtje met een boot. Het eten is een beetje prijziger, maar als je bereid bent om de meeste maaltijden op straat te kopen, kun je gemakkelijk met maar een paar dollar per maaltijd toe.

Check de website Colombia.nl eens voor nog meer handige tips.

  1. Canada

Het bezoeken van het welvarende Vancouver kan je wel wat meer kosten, maar je kunt nog steeds genieten van het backpacken in andere delen van Canada voor dezelfde prijs als in andere goedkopere landen. Montreal is ongelooflijk backpack vriendelijk, met hostelprijzen voor slaapzalen vanaf ongeveer €10 per nacht. Er zijn veel gratis dingen te doen en om van te genieten en als je bereid bent om boodschappen te kopen en af en toe ​​te leven op broodjes met pindakaas en jam en fruit, kun je meestal voor minder dan €12 per dag eten.

  1. Turkije

Goedkope backpack reizen zijn niet beperkt tot alleen Zuid-Azië. Als je wilt ervaren waar het Westen het Oosten ontmoet, ga dan naar Turkije, waar je voor rond de €34 per dag kunt genieten van backpacken. Overnachten in een slaapzaal in een hostel in Istanbul kost je ongeveer €4, terwijl de Turkse keuken veel traditionele en goedkope gerechten biedt, die je volkomen vullen voor slechts een paar dollar per maaltijd.

Het eten op straat is een van de beste manieren om de kosten laag te houden en in Turkije zijn veel markten de beste plek om maaltijden te vinden voor minder dan €4. De transportkosten zullen je ook niet de kop kosten; vluchten naar Istanbul zijn verrassend goedkoop en de bustarieven door het hele land zijn nog goedkoper, met een luxe busrit door het hele land, dat je slechts €17 per persoon kost.

  1. Vietnam

Vietnam is ongelooflijk backpack vriendelijk en dit geldt niet alleen voor de prijzen. Het land heeft veel bezienswaardigheden, activiteiten en dingen die je gratis of voor een paar dollar kunt doen. Een dorm-stijl hostelkamer kan worden gevonden voor minder dan €2,50 per nacht en vaak ook nog inclusief ontbijt. Jouw andere twee maaltijden van de dag zullen je nog minder kosten. Bij de talrijke straatverkopers en goedkope restaurants in Vietnam kun je enkele van de beste etnische gerechten proeven voor minder dan €1,50 per maaltijd.

  1. Bolivia

Zuid-Amerika is niet meer zo goedkoop als het was, maar er zijn nog een paar verborgen plekken waar backpackers kunnen genieten van het verkennen van het land voor slechts een paar dollars per dag. Bolivia is hiervoor een van de beste plaatsen, met veel Zuid-Amerikaanse charme en exotische bestemmingen met budgetvriendelijke accommodaties. Je kunt nogal primitieve plaatsen vinden om te verblijven voor ongeveer €3,50 per nacht en maaltijden die bestaan uit rijst en bonen kost je slechts een paar dollar per maaltijd.

  1. Nieuw Zeeland

Backpacken met een groep? Dan is Nieuw-Zeeland de perfecte bestemming voor een backpack trip. De beste, de goedkoopste en zeer populaire manier om het land te zien, is door het kopen en het verkopen van een camper; benzine is goedkoop en je kunt tal van gratis of zeer goedkope campings vinden, die op beide eilanden voor campers zijn ingericht.

Als je geen geld wilt investeren om een camper te kopen, kun je er gemakkelijk een voor ongeveer €85 per dag huren, wat voor een groep mensen gemiddeld 12 tot 21 euro per persoon per nacht betekent; geen slechte prijs voor accommodatie- en reiskosten. Het beste om onderweg goedkoop te eten, is om lokaal geteelde groenten en fruit te kopen of om een paar goede goedkope stalletjes te vinden en een voorraadje in te slaan. Hoe dan ook, je kunt gemakkelijk in Nieuw-Zeeland op budget backpacken.

 

Laat een reactie achter