Wat is er nu beter dan een huis weg van huis? Als de tijd is gekomen om een belangrijke verandering in je leven te maken, dan is het kopen van een vakantiehuis in een ander land een van de beste deals die je kan maken. Het is zowel een manier om te ontspannen, als een goede investeringsmogelijkheid. Investeren in een huis aan de andere kant van de wereld is nooit een slecht idee.

Er zijn echter ontelbare mogelijkheden. Welke past het beste bij jou? Het is natuurlijk afhankelijk van waar je momenteel woont, en wat ‘weg’ voor jou betekent. Het is ook belangrijk om te weten welke bestemmingen je prettig vindt, de mensen, de algemene mentaliteit, de cultuur, en een hoop andere zaken waar je niet zomaar aan denkt.

Het is ook belangrijk om te bepalen of het pand een investering voor de lange termijn is, of voor een kortere termijn. Dit betekent dat je naar locaties kan kijken die aan het opbloeien zijn, wat toerisme betreft, maar ook met betrekking tot de industrie, omdat dat betekent dat de plaats populair zal zijn, je vastgoed meer waard wordt, en je tevreden zal zijn met je investering.

Wij hebben deze lastige taak op ons genomen en gekeken naar algemene trends. Hieronder dan ook onze 10 beste locaties om een vakantiehuis te kopen:

10. Belize

belize

Het prachtige Caribische eiland Belize is een van de meest ondergewaardeerde bestemmingen, en daarmee een goede gelegenheid voor mensen die overwegen om een vakantiehuis te kopen. Het toerisme blijft maar groeien, en de vastgoedmarkt groeit ook, waardoor er veel investeringsmogelijkheden zijn. Het aantal expats in Belize is ook aan het groeien, waardoor dit de ideale tijd is om een huis op het eiland te kopen, met een vooruitzicht op waardevermeerdering in de komende jaren. Zelfs als je niet van plan bent iets te kopen als investering, is Belize nog steeds een prachtige plaats om een vakantiehuis te kopen.

9. Brazilië

brazil rio de janeiro

Met een gigantische landoppervlakte en een prachtig landschap heeft Brazilië veel te bieden aan zowel toeristen, als de vastgoedmarkt. Deze eigenschappen hebben geleid tot een zeer diverse markt op beide gebieden. Het is de hemel op aarde voor mensen die een vakantiehuis willen, of een investering willen doen.

Er zijn een aantal interessante regio’s in Brazilië, waarvan de meest bezochte regio door toeristen het kustgebied Fortaleza is, waar, alleen al daarom veel investeringsmogelijkheden liggen.

Voor mensen afkomstig uit de Verenigde Staten of de Eurozone is Brazilië de perfecte plaats voor een vakantiehuis, omdat de Braziliaanse Real zwak is wanneer vergeleken met de USD of Euro.

8. Griekenland

santorini griekenland

Griekenland staat wereldwijd bekend als vakantiebestemming, omdat er oneindig veel prachtige, ongerepte eilanden zijn, glashelder water, charmante kleine dorpjes met onmiskenbare historische aspecten en de beroemde witte huizen in iconische Mediteraanse architectuur. Iedereen houdt van Griekenland. Natuurlijk, het land heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad, maar het herstel is op komst en het is algemeen bekend dat het toerisme aantrekt, waardoor het land betere tijden tegemoet gaat. Dit zal toeristen aantrekken, alsmede investeerders, die een stukje van het prachtige land willen bezitten.

Daarnaast zijn de prijzen met ongeveer 30 procent gedaald en, gecombineerd met het gouden visumplan, trekt dit meer en meer investeerders aan, voornamelijk in de vastgoedsector. Iedereen denkt erover om een vakantiehuis in Griekenland te huren of kopen.

7. Turkije

moskee turkije

Turkije heeft investeerders afgeschrikt vanwege de veiligheids- en overheidsproblemen die de afgelopen jaren ontwikkelden. Het is echter nog steeds een goed alternatief voor duurdere locaties, voor zowel kopers als investeerders.

Het land is simpelweg uitstekend wanneer we kijken naar de natuur en cultuur, en de diversiteit die het land met zich meebrengt. De hoofdstad, Istanbul, is een van de meest bezochte bestemmingen ter wereld, en het is de favoriete plaats voor investeerders en huiseigenaren in Turkije, mede vanwege de sterke economische groei, die het land in de goede richting duwt.

Een ander pluspunt aan Turkije is het toerisme, dat steeds sterker en sterker wordt, waardoor Turkije op haar beurt een levensvatbare locatie wordt voor een vakantiehuis in het buitenland.

6. Frankrijk

luxe hotels en villas cote d'azur frankrijk

Frankrijk is altijd een van de meest charmante landen van Europe geweest om te wonen, en dat is niet veranderd. Van het bekoorlijke Parijs tot de Gallische levensstijl van de pittoreske dorpjes in de Pyreneeën, Frankrijk is een van de beste landen ter wereld om een vakantiehuis te kopen. Of je nu wilt investeren, of op zoek bent naar een privé vakantiehuis, het is onmogelijk om niet geboeid te raken door de schoonheid en charme van dit land. Wil je zon en strand, heerlijke cuisine en goede wijnen, bergen of verleidelijke lijnen van zachte heuvels die de horizon tegemoet rollen? Frankrijk heeft het allemaal.

Parijs is natuurlijk niet de goedkoopste stad om in vastgoed te investeren, maar het heel veel te bieden en de toerisme-industrie draait goed. Daarnaast heeft Frankrijk veel meer te bieden tegen betaalbare prijzen. Als je het land bezoekt, neem dan een kijkje in de landelijke gebieden voordat je een definitieve keuze maakt.

5. Mexico

mexico strand

De gevaarlijke en gewelddadige strijd tussen drugkartels in Mexico is verleden tijd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Mexico nu een topbestemming voor toeristen, en het heeft veel te bieden.

Het land blijft groeien, in de toerisme-, en in de vastgoedsector. De middenklasse breidt zich ook steeds verder uit, waardoor de economie van Mexico aantrekt. Deze ontwikkelingen plaatsen Mexico hoog op de ranglijst voor landen die in aanmerking komen om een vakantiehuis te kopen. Investeer in de vastgoedmarkt of verhuis naar het land.

Wie zou er geen huis willen op een prachtige en exotische bestemming, waarvan er ontelbare voorbeelden te vinden zijn in Mexico.

4. Florida, Verenigde Staten

florida strand

Florida is nog steeds het buitenland, als je er tenminste niet al woont. Het is een van de meest favoriete vakantiebestemmingen van de Verenigde Staten, en ook een topkeuze voor mensen die van plan zijn in een vakantiehuis te investeren. Er is een warm klimaat, goede economie, nette infrastructuur en een hoge levenskwaliteit, Florida trekt elk jaar miljoenen toeristen en buitenlanders aan, die van plan zijn naar de staat te verhuizen.

Florida is daarnaast dicht bij de Cariben gelegen, waardoor het klimaat het hele jaar door goed is, iets wat we allemaal willen als we op vakantie gaan toch?

De vastgoedmarkt is stabiel, met goede prijzen, waardoor het een ideale locatie is voor zowel investeerders als mensen die op zoek zijn naar een perfecte vakantiebestemming.

3. Kroatië

kroatie luxe vakantie bestemming

De prachtige Dalmatische kust en heerlijke steden zoals Dubrovnik en Split zijn te vinden in Kroatië. Het is een land dat aan het opbloeien is: Het toerisme is aan het groeien, de economie trekt aan en Game of Thrones fans van over de hele wereld bezoeken de plaatsen waar de televisieserie gefilmd is.

Het land heeft veel te bieden: een rijke geschiedenis met prachtige middeleeuwse dorpen en steden, kastelen en een groot aantal prachtige eilanden met betoverende natuur om bij weg te smelten. Wat zou je nog meer willen van zo’n topbestemming? Een vakantiehuis. Kroatië is dit jaar een van de beste landen om een vakantiehuis te kopen.

De prijzen zijn de afgelopen jaren wel een beetje gestegen nu het land populairder is geworden, maar het is bij lange na nog niet zo duur als andere Westerse landen, waardoor het een verstandige keuze is om, juist daar, een vakantiehuis te kopen.

2. Portugal

portugal rivier

Portugal is in opkomst als een van de beste vakantiebestemmingen ter wereld. Het geweldige land heeft veel te bieden. De natuur is mooi, cultuur is alom aanwezig en steden als Lissabon en Porto trekken toeristen van over de hele wereld aan. De pittoreske dorpjes aan de kust zijn fantastische plaatsen om tijdens een vakantie aan te doen.

Er hangt een ontspannen sfeer, de mensen zijn vriendelijk, de cultuur is open; Portugal zal de komende jaren zeker blijven groeien op alle fronten die ertoe doen, dus dit is het moment om in vastgoed te investeren. Hoewel Lissabon op dit moment aan de dure kant is, zijn er nog allerlei plaatsen te vinden in dit land waar je geweldige investeringen kan doen.

1. Malta

malta

Valetta is in 2018 verkozen tot de Europese Cultuurhoofdstad. Hierdoor heeft Malta veel internationale aandacht verworven, waardoor het land flink in aanzien is gestegen. Malta is populair vanwege het rijke erfgoed, prachtige Mediterraanse klimaat, pitoreske dorpjes en stadjes, gepaard met sublieme stranden. Malta is een van de beste opties voor jouw vakantiehuis.

Daarnaast heeft Malta een stabiele overheid, goede economie en een voordelig belastingstelsel. Hierdoor is het land zeer aantrekkelijk voor mensen uit het buitenland die in vastgoed willen investeren, of op zoek zijn naar een fiscaal aantrekkelijke woonplaats.

Check destift.nl voor meer travel inspiratie.

Laat een reactie achter