Als je al een tijdje geen nieuwe helm hebt gekocht of gewoon graag op de hoogte wilt blijven over een aantal van de nieuwste functies, kun je hieronder onze tips eens bekijken!

1. Een SHARP-beoordeling

Natuurlijk bespreken we in dit artikel SHARP, want als je op moet kiezen tussen verschillende motorhelmen, kun je het net zo goed meteen goed doen en er een kopen, die je bij een ongeluk goed zal beschermen. Koop een helm die SHARP-getest is en vier of bij voorkeur vijf sterren scored. Dan heb je een goede kans dat je schedel in het geval van een ongeluk geen verwondingen oploopt.

zilvere motor

2. Het vizier

Iedereen die weleens te maken heeft gehad met een vizier dat niet in orde was, weet als het op helmen aankomt hoe belangrijk vizieren zijn. Ga op zoek naar een vizier dat geschikt is voor Pinlock en dat een mooi groot diafragma heeft. Ga ook voor een helm met een vizier, dat ook snel te vervangen is, waardoor het gemakkelijker schoon te maken is.

3. Modulaire/opklapbare helmen

Deze helmen zijn geweldig als je wat wind in je gezicht wilt en als je het gemakkelijk vindt om daadwerkelijk met iemand te kunnen praten of te kunnen bellen, zonder je helm helemaal af te hoeven zetten. Als je er nog nooit een hebt gehad, moet je wel weten dat ze meestal een beetje zwaarder zijn en luidruchtiger dan een helm waarbij het hele gezicht bedekt is en dat de gewichtsverdeling een beetje vreemd kan lijken als je de helm draagt.

4. Kinband

Als je de helm ook op een circuit wilt kunnen dragen, koop dan een helm met een dubbele D-ring omdat alleen die een ACU-goedkeuring heeft. Let ook goed op de gouden sticker van ACU op de achterkant. De D-ringen zijn ook vrij gemakkelijk te gebruiken. Micrometrische bevestigingsmiddelen zijn op dit moment in de mode en je kunt de helm zo strak aantrekken en precies laten aansluiten. Ze zijn echt eenvoudiger in gebruik dan dat ze eruit zien, dus laat je niet afschrikken!

5. Communicatie tools

Steeds meer mensen gebruiken in combinatie met helmen bluetooth-tools. Controleer dus of je helm de juiste uitsparingen heeft en ruimte biedt voor je luidsprekers en microfoon. Veel van de nieuwste helmen hebben kleine verwijderbare stukken in de voering.

6. Pasvorm

De juiste pasvorm vinden is absoluut cruciaal. Je helm moet rondom aansluiten maar geen drukpunten hebben, want anders zul je tijdens langere ritten last krijgen. De polystyreen voering zal meestal na verloop van tijd iets losser worden maar zeker niet veel.

rode helm

7. Ventilatie

De nieuwste helmen hebben wel rekening gehouden met ventilatie. Een opening bij de kin, één of twee openingen bij het voorhoofd en enkele openingen aan de zijkant moeten voldoende lucht naar binnenlaten om de helm comfortabel te kunnen dragen. Controleer wel of de voorste ventilatieopeningen allemaal afsluitbaar zijn. De opening aan het kinstuk moet groot genoeg zijn om je adem te kunnen laten ontsnappen. Onze beoordelingen zullen je vertellen bij welke helmen dit in orde is.

8. Zonnekleppen

Veel helmen, die volledig over het gezicht gaan, hebben ingebouwde zonnekleppen. Zonnekleppen zijn secundaire getinte vizieren, die naar beneden glijden over het doorzichtige vizier en worden meestal bediend door een kleine hendel of schuif aan de zijkant van de helm. Ze kunnen erg handig zijn voor op de motor, maar ze kunnen op koude dagen wel condenseren en het is de moeite waard om te controleren of het ook anti-kras is aangezien sommige oudere versies dat niet zijn. Zonnekleppen zijn voor mensen, die lange afstanden maken, een essentieel item.

9. Verkoper

Wanneer je een helm of motorkleding online koopt, zorg er dan voor dat je voor een winkelier kiest die je helm, als dat nodig is, zonder problemen kan vervangen of waar je in het ergste geval je geld terugkrijgt. Veel verkopers hanteren een zeer specifiek retourbeleid, dus kies voor een verkoper die hier niet te moeilijk over doet. Gratis levering is natuurlijk altijd gunstig. En een goede garantie is ook een punt om op te letten. Sommige verkopers geven maar liefst 365 dagen garantie!

Laat een reactie achter