1. Kies voor het juiste soort behang

Er is als het om behang gaat een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen om uit te kiezen. Vinyl is bijvoorbeeld geweldig voor ruimtes met veel vocht, zoals keukens en badkamers. Voor plaatsen die droog blijven, zoals slaapkamers en gangen, is het het beste om niet-geweven papier en stoffen te gebruiken. Kijk eens op Pixers Fotobehang.

2. Kies het juiste plaksel voor je behang

Er zijn specifieke plaksels voor specifiek papier en het is belangrijk om het verschil tussen papier en vinyl te kennen. Controleer het label op je behang zodat je het juiste plaksel kunt kopen.

3. Rond je opmetingen naar boven af

Als je je opmetingen naar boven afrondt, heb je extra papier om mee te werken. Bestel altijd twee tot vier rollen papier extra voor afval en restjes. Je zult, of je nu een professional bent of niet, fouten maken en winkels stoppen soms een bepaalde stijl, dus zul je later blij zijn als je wat extra behangpapier hebt.

4. Recht hangen is van cruciaal belang

Jouw behang moet waterpas hangen en zelfs als dat zo is, is jouw huis dat misschien niet. Zorg er altijd voor dat je eerste baan perfect waterpas is. Als de muur niet waterpas is als je bij een hoek komt, moet je het meetlint erbij pakken.

kleurvol behang

5. Begin met de gladde muren

Het is heel belangrijk om te beginnen met een glad wandoppervlak. Schuur je wanden licht op en schuur ze vervolgens met een natte spons en een licht reinigingsmiddel schoon.

6. Weet voordat je begint wat je gaat doen

Teken altijd uit waar je naden op de muur zullen komen. Als je dat niet doet, kun je op het midden van je muur eindigen met een niet-passend patroon.

7. Gebruik je mesjes niet opnieuw

Mesjes worden snel bot, dus gebruik ze niet spaarzaam. Houd het snijden netjes om scheuren te voorkomen. Koop een doos van honderd mesjes zodat je genoeg extra’s bij de hand hebt.

8. Vouw het behang altijd dubbel

Als je je behangpapier ongeveer vijf minuten onopgevouwen laat, zal het gaan uitzetten en nadat het op de muur is aangebracht gaan kromtrekken en dat zal naden en luchtbellen veroorzaken.

9. Gebruik een behangveger

Zorg ervoor dat je een behangveger gebruikt en geen borstel. Je kunt er een in een huishoudzaak voor een paar euro kopen.

10. Raak niet in paniek als je luchtbellen ziet verschijnen

Wanneer je je behangpapier aanbrengt, komt er waarschijnlijk lucht achter te zitten – dit is normaal en het zou weg moeten gaan als het behang zich aan de wand hecht en het plaksel opdroogt. Als dat niet het geval is, prik je de luchtbel gewoon in met een klein pennetje en vlak je het behangpapier voorzichtig af met de behangveger.

Laat een reactie achter