Het is alom bekend dat rijke mensen enorme hoeveelheden geld uitgeven aan doodgewone dingen en diensten en niet omdat die dingen of diensten zoveel geld waard zijn, maar omdat het betalen van meer voor iets natuurlijk belangrijk staat en een gevoel van luxe geeft.

We praten meestal over super luxe sportauto’s, opzichtige sieraden, dure restaurants of zinloze voorzieningen in eersteklas vliegtuigcabines, maar kapsels zijn ook onderhevig aan deze show waarbij het draait om wie het meest kan betalen voor iets speciaals.

De luxe haarstylisten hebben dit gat in de markt opgemerkt en maken kapsels voor buitensporige prijzen. Degene met het hoge prijskaartje is meestal degene die het meest wordt bezocht door sterren en beroemdheden en de resultaten zijn meestal indrukwekkend en soms zelfs schokkend. Ja, we vragen ons ook af wie Skrillex dat kapsel heeft gegeven.

Maar laten we nu eens kijken naar de top 10 van duurste kapsels ter wereld.

10. Oribe Canales – € 355

Oribe Canales

Oribe Canales is de haristylist met elegante kapsels, die favoriet is bij Jennifer Lopez, Celine Dion, Gwyneth Paltrow of Penelope Cruz. Oribe. Hij is geboren in Cuba, verhuisde in 1987 naar New York City met de droom om een filmster te worden, maar begon te werken in zijn eigen kapsalon.

In 1990 verhuisde Canales zijn kapsalon naar Elizabeth Arden op Fifth Avenue, New York en creëerde later zijn eigen haarverzorgingsbedrijf bij de schoonheidsspecialisten Daniel Kaner en Tev Finger. Na verloop van tijd slaagde Oribe erin om door zijn hele creativiteit aan het werk te zetten haarstyling naar het niveau van de kunst te brengen. Zijn duurste kapsel kost een slordige € 355.

9. Serge Normant – € 445

Serge Normant

Serge Normant is een Franse haarstylist, die zowel in New York als Los Angeles in de John Frieda Salons werkt. Hij is dol op het tonen van zijn vaardigheden voor het publiek en dus heeft hij vaak optredens, waarin hij laat zien wat hij precies doet.

Omdat hij wordt bezocht door beroemdheden als Sarah Jessica Parker, Julia Roberts, Reese Witherspoon, Julianne Moore en Ellen Barkin, moet je niet verbaasd zijn dat hij € 445 per knipbeurt in rekening brengt.

8. Chris McMillan – € 530

Chris McMillan

De gerenommeerde haarstylist van Jennifer Aniston, Chris McMillan, heeft meer dan drie decennia ervaring met haarstyling en gedurende zijn lange en welvarende carrière tal van publicaties op de covers van Elle, Vogue, InStyle en vele andere modebladen gehad.

Hij was columnist voor het tijdschrift Allure en in 2002 opende hij de Chris McMillan-salon in Beverly Hills. Hij maakte naam door de ongedwongen looks en stijlen, die hij voor zijn klanten creëerde. En sindsdien zijn zijn gebruikelijke klanten beroemdheden als Courtney Cox, Cindy Crawford, Nicole Kidman, Jennifer Garner en Salma Hayek om er maar eens een paar te noemen. Ze moeten wel een slordige € 530 per knipbeurt neertellen.

7. Frederic Fekkai – € 665

Frederic Fekkai

Frederic Fekkai, geboren en getogen in Aix-en-Provence, Frankrijk, verhuisde in 1979 naar New York City en tegen het einde van de jaren 1990 rekende hij al een indrukwekkende € 265 voor een knipbeurt. Hij creëerde ook zijn eigen shampoolijn met een prijskaartje van € 20 per fles.

Zijn carrière doorbraak kwam toen hij begon met hairstyling voor sterren als Meryl Streep, Uma Thurman, Sigourney Weaver, Charlize Theron en Scarlett Johansson. Daarmee stegen ook de prijzen die hij in rekening bracht, waardoor de knipbeurt werd opgewaardeerd tot een gierend prijskaartje van € 665 voor een knipbeurt van de meester zelf.

6. Sally Hershberger – € 710

Sally Hershberger

Sally Hershberger, geboren in Kansas en opgegroeid in Californië, begon haar carrière vanaf haar achttiende als kapster en werd tijdens haar opleiding aan de schoonheidsschool een leerling van de favoriete kapper van Hollywood, Arthur Jonas.

Haar kenmerkende kapsel van Meg Ryan – genaamd Sally Shag – maakte haar beroemd en dreef haar carrière op het pad naar rijkdom. Ze begon optredens te hebben in realityshows zoals de Shear Genius en The Jimmy Fallon Show. Als één van de eerste stylisten met een prijskaartje van € 530 voor een knipbeurt, heeft Sally het spel door en rekent nu voor een knipbeurt het ongekende bedrag van € 710.

5. Orlando Pita – € 710

Orlando Pita

Bravo Network’s Shear Genius-ster Orlando Pita ontving talloze onderscheidingen voor zijn innovatieve stijlen kapsels. Hij was degene die opmerkelijke looks gaf aan Michael Kors, Versace, YSL, Prada, Valentino, Dior, John Galliano en vele anderen.

Beroemdheden zoals Beyonce, Sarah Jessica Parker en Gwyneth Paltrow kozen hem als hun kapper. Zijn salon, genaamd Orlo, werd in 2004 op Manhattan geopend en biedt knipbeurten voor maximaal € 710. W Magazine noemde in oktober 2007 Orlando Pita één van de meest invloedrijke mensen in de modewereld.

4. Ted Gibson – € 1065

Ted Gibson

Ted Gibson is een kapper voor beroemdheden, expert en ster van de show What Not to Wear. Geboren en opgegroeid in een militair gezin in Texas, bracht hij het grootste deel van zijn vroege jaren door in landen zoals Duitsland, Hawaii en Japan voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten.

Thuis opende hij, waar hij zelf trots op is, de beste kapsalon in New York City. Of dat waar is of niet, we zullen je zelf laten beoordelen door je te vertellen dat zijn klantenkring bestaat uit mensen zoals Angelina Jolie, Ashley Greene, Renee Zellweger, Jessica Chastain en Anne Hathaway. Ted verscheen bij Oprah, The Insider, Entertainment Tonight, The Today Show en Good Morning America en werkte ook mee aan publicaties in Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Marie Claire, Vanity Fair, W of Allure en was aanwezig op de catwalk voor Chanel, Prada of Dolce & Gabbana. Gezien dit alles lijkt het prijskaartje van € 1065 voor een knipbeurt redelijk genoeg.

3. Rossano Ferretti – € 1415

Rossano Ferretti

De Italiaan Rossano Ferretti heeft meer dan 20 salons over de hele wereld opgericht in steden zoals Madrid, Milaan, New York, Parijs, Londen of Mumbai. Hij had in samenwerking met L’Oreal een wereldwijde tour met seminars kappen.

Zijn artisticiteit, creativiteit en innovatieve schoonheidsprincipes maakten hem en zijn hairspa’s zeer gewild in de wereld van beroemdheden, met klanten zoals Angelina Jolie. Zijn prijzen stemmen overeen met dit superieure beeld dat hij heeft gecreëerd, met een prijs tot € 1415.

2. Stuart Phillips – € 14.160

Stuart Phillips

Stuart Phillips wordt beschouwd als de ‘Beste mannelijke kapper in het VK’, die werd uitgereikt tijdens de International Achievers Awards 2014/2015. Zijn salon in Covent Garden staat bekend als de beste in Londen. Beroemdheden als Benicio Del Toro, David Hasslehoff, Jamie Oliver en Jean-Claude Van Damme kozen hem als hun persoonlijke haarstylist.

De gebruikelijke knipbeurt kost ongeveer € 265, maar de meest speciale knipbeurt gaf hij aan de Italiaanse projectontwikkelaar Beverly Lateo, die een champagnelunch, hoofdmassage, haarproducten van L’Oreal, speciaal gemaakt voor zijn haar, een privévlucht en limo-services omvatte, dat alles voor niet minder dan € 14.160. We weten niet of dat als een knipbeurt geldt, maar we laten hem er wel mee wegkomen.

1. Ken Modestou – € 21.240

Sultan of Brunei

De Britse kapper Ken Modestou bezit een kapselon in het Dorchester hotel in Mayfair, Londen en rekent € 53 voor een normaal kapsel. Tot nu toe niets bijzonders, toch? Maar de kick is dat Ken de persoonlijke haarstylist van de Sultan van Brunei is, die hem een ongelooflijke € 21.240 betaalt om hem een knipbeurt te geven.

En dat is nog niet alles, want de kosten zijn inclusief een luxe vlucht met een luchtvaartmaatschappij uit Singapore en een luxueuze hotelaccommodatie voor een paar nachten in het Midden-Oosten. Dat is een duur kapsel. En je moet weten dat Ken Modestou al 16 jaar de persoonlijke kapper van de Sultan is. Wie zou nou ‘nee’ zeggen tegen zo’n geintje?

Laat een reactie achter