Er zijn veel redenen waarom een hotel wel €1000 per overnachting voor een kamer kan vragen. Ten eerste bevinden deze hotels zich op de beste locaties – een luxe optrekje in het midden van de woestijn of natuurlijk de bezoekers van het hotel – veel beroemdheden, gadgets, pluche bekleding en natuurlijk service van de bovenste plank.

Hotels met hoge prijzen per nacht vind je overal ter wereld. Het hotel met de hoogste prijs is een boetiekhotel gelegen in de prachtige omgeving van Utah. Met €1.550 per nacht is het Amangriri in Canyon Point in Utah het duurste luxe hotel ter wereld. Naast hoge prijzen per nacht in het buitenland kun je ook voor een goedkope prijs per nacht overnachten in Nederland. In Nederland zijn er tal van websites waar je verschillende hotel aanbiedingen kan vinden. Op de website Hotelaanbiedingen.com kun je bijvoorbeeld alle aanbiedingen van hotels en hotel arrangementen vinden met prijzen per nacht. Een ideaal startpunt voor het vinden van een goedkope hotelovernachting.

Op de tweede plaats staat Hotel Cala di Volpe in Sardinië, Italië, met €1.470 per nacht. In de loop der jaren heeft Sardinië altijd in de lijst gestaan van de duurste hotels ter wereld. Sardinië heeft zich vrij goed op de lijst neergezet met drie locaties.

#10 Burj Al Arab, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Er bestaan geen locaties met zeven sterren – het hoogste is vijf sterren. Eerlijk gezegd is zeven sterren slechts een mythe alhoewel we Dubai ervan vergeven. Een vloot van Rolls Royce auto’s staan bij aankomst op je te wachten en de enige manier om iets te zien te krijgen van het ultraluxe hotel, is wanneer je een suite hebt geboekt of een tafel hebt gereserveerd bij de beste restaurants. Dit hotel bestaat alleen uit suites, twee verdiepingen vol! Dit verklaart de prijs van €1.100 per nacht.

Prijs – €1.100 per nacht

#9 Villa del Parco, Forte Village Resort, Sardinië, Italië

Villa del Parco, Forte Village Resort, Sardinië, Italië

De Villa del Parco is gelegen in de natuurlijke oase van het Forte Village Resort op Sardinië, met een indrukwekkende positie in de beste hotels van het Wereldportfolio. Het hotel biedt een mix tussen hotelstijl, bungalow-stijl, intieme suites aan het water en drie moderne villa’s. De awardwinnende spa, Thalasso del Forte, beschikt over zes verschillende thalassotherapiezwembaden en een groot aantal op de zee gebaseerde therapieën. De waterbehandelingen zijn rustgevend en herstellend. Zelfs astronauten komen er hier na missies in de ruimte even genieten. Het nieuwe Michelin-sterrenrestaurant Belvedere is een favoriet onder hotelgasten.

Prijs – €1.180 per nacht

#8 Aman Canal Grande, Venetië, Italië

Aman-Canal-Grande-venetie-italie

Als je evenementenportefeuille de trouwerij van George Clooney en Amal Alamuddin bevat kun je meer dan €1.200 per nacht vragen. Het luxe hotel is een van de weinige hotels in Venetië die meer aanvoelt als een privé palazzo dan een normaal hotel. De receptiehal en feestzaal zijn nog twee bouwkundige eigenschappen van het palazzo in Venetië – de plafonds zijn extra hoog en verlicht met glinsterende Murano kroonluchter en de muren zijn versierd met zijden. Een verborgen ingang beschermt gasten van de camera’s van nieuwsgierige paparazzi; maar zelfs als je geen beroemdheid bent zorgt het personeel ervoor dat je je een megaster voelt.

Prijs – €1.220 per nacht

#7 Explore Atacama, Chili

Explore Atacama, Chili

Er zijn maar weinig plekken op de wereld die aanvoelen alsof ze zo ver verwijderd zijn van de bewoonde wereld en technologie van de 21e eeuw als de Atacama-woestijn in het Noorden van Chili. Explora heeft de kunst van het reizen opnieuw uitgevonden door een luxe hotels in de middle of nowhere te bouwen en een ervaring te bieden als nooit tevoren. De kamers zijn standaard maar het linnen is zacht, de badkamer voorzieningen zijn toegeeflijk en de gourmetchocolade wordt toch elke avond weer naar je kamer gebracht. De architectuur van het hotel is traditioneel gehouden en is past bij de omgeving waardoor je een authentieke ervaring beleeft, niks meer, niks minder.

Prijs – €1.260 per nacht

#6 Hotel Pitrizza, Sardinië, Italië

Hotel Pitrizza, Sardinië, Italië

Nog een pareltje op het eiland Sardinië; het Hotel Pitrizza lijkt op de afbeelding van een ansichtkaart. Het zou eigenlijk niet eerlijk zijn om de Costa Smeralda een vergeten pareltje van Sardinië te noemen, maar het is niet helemaal onwaar. De beboste heuvels, smaragdgroene water en verborgen vlaktes met goudkleurig zand maken het gebied rondom Hotel Pitrizza een net zo mooie en romantische plek als andere plekken in het Mediterrane gebied. Toch voelt de plek een beetje aan als je eigen kleine geheimpje. Je slaapt in een zacht kingsize bed, geniet van het uitzicht over de oceaan vanaf je privéterras en eet carpaccio bij Ristorante Pitrizza. Daarna kun je naar het privéstrand gaan om te nachtzwemmen, of geniet van de middagzon aan het gebeeldhouwde zwembad.

Prijs – €1.265 per nacht

#5 Montage Kapulua Bay, Maui

Montage Kapulua Bay, Maui

Montage Kapulua Bay is geen normaal resort aan zee. Het luxe hotel is gelegen aan het exclusieve strand Kapulua Beach, met uitzicht over de kristalblauwe wateren van Hawaï. Omringd door 24.000 hectare aan tropisch en cultureel paradijs biedt elke kamer een grote privéveranda vanaf waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de oceaan. Het hotel biedt de mogelijkheid om intiem en privé te dineren in een houten hutje.

Prijs – €1.275 per nacht

#4 Cap Estel, Frankrijk

Cap Estel, Frankrijk

In een afgezonderd kustplaatsje aan de Middellandse Zee is het omheinde huis van Cap Estel een prachtig onderdeel van de Côte d’Azur in Frankrijk. Omringd door palmen en tuintjes, met een elegant restaurant en Monaco en Nice in de buurt, is dit exclusieve optrekje erg aantrekkelijk. Niet een maar twee zwembaden om uit te kiezen: een fantastische zoutwater infinitypool met uitzicht op de zee of het binnenzwembad van de spa. La Table du Cap Estel’s neutrale inrichting, stoelen met leren bekleding en een zwart-wit betegelde vloer zorgen voor een verfijnde setting voor het culinaire aanbod, waaronder foie gras met asperges en rabarbersorbet.

Prijs – €1.375 per nacht

#3 Explora Rapa Nui, Chili

Explora Rapa Nui, Chili

Met het eerdergenoemde Atacama Resort kan je gemakkelijk concluderen dat de verafgelegen concepten hun eigen stijl is. En hun Rapa Nui concept volgt een protocol. Ten eerste de architectuur: de ronde vormen van het gebouw zijn bijna futuristisch, maar blijft “down to earth” door het gebruik van de materialen zoals beton en onbewerkt hout. Grote ruimtes en brede ramen zorgen voor veel zicht vanuit elke hoek van de kamer – en het uitzicht is, zoals altijd, een groot deel van Explora. Futuristisch, maar toch traditioneel – geen van de 30 kamers beschikt over een televisie of Wi-Fi – een poging om te ontsnappen aan het dagelijkse leven.

Prijs – €1.375 per nacht

#2 Hotel Cala di Volpe, Sardinië, Italië

Hotel Cala di Volpe, Sardinië, Italië

Als je van plan bent te verblijven in Costa Smeralda, dan is geld blijkbaar geen punt, dus kun je net zo goed in een van de beste hotels verblijven. Deze chique locatie is ontworpen door Jacques Couelle in het begin van de jaren ’60 en gerenoveerd in de laatste tien jaar door zijn zoon Sauvin. Het hotel (onderdeel van de Luxe Collectie van Starwood Hotels) ziet eruit als een kruising tussen een woestijnklooster en het hol van Dr. No, maar de service en faciliteiten zijn zeker weten vijf sterren.

Prijs – €1.470 per nacht

#1 Amangiri, Canyon Point, Utah

Amangiri, Canyon Point, Utah

Bovenaan de lijst staat het Amangiri in het spectaculaire Utah. Tegen een adembenemende prijs van €1.550 per nacht ben je vast verrast om te horen dat het krijgen van een kamer nog niet zo eenvoudig is! Hun avontuur- en verjongingspakket is iets dat zelfs Brangelina trekt naar het duurste hotel! Elke gast, zelfs Brad en Angie, moeten kilometers verderop al inchecken. Een serieus beveiligingsprotocol dus!

Prijs – €1.550 per nacht

Laat een reactie achter