Achter het stuur van een krachtige sportwagen zitten, is natuurlijk geweldig maar het is niet te vergelijken met de sensatie die je krijgt als je op een motorfiets rijdt. Het geeft een groot gevoel van vrijheid, maar het is zeker niet voor iedereen weggelegd. En nog zeldzamer zijn de mensen die zich de verbazingwekkende motoren, die we in dit artikel aan je tonen, kunnen veroorloven.

10. Leggera 1200 Titanium Special van NCR – 120.600 euro

NCR Leggera 1200 Titanium Special

NCR staat erom bekend dat hij Ducati-superbikes als voorbeeld neemt en nog beter maakt en de Leggera 1200 Titanium Special is het perfecte voorbeeld van hoe het bedrijf werkt.

De op maat gemaakte versie is gebaseerd op een Ducati Hypermotard en beschikt over een frame van titanium, heeft Zard-dempers, een volledig verstelbare Öhlins-ophanging en een Brembo-remsysteem. De hele motor weegt slechts 328 pond (wat een goed moment zou zijn om te vermelden dat leggera ook licht betekent).

9. Icon Sheene – 138.000 euro

Icon Sheene

Barry Sheene, geboren in Engeland, is een iconisch figuur in de motorracewereld, dus het is dan ook niet zo gek dat de in Engeland gevestigde Icon Motorcycles ter ere van de grote racer een serie motoren heeft gemaakt.

De Icon Sheene heeft een krachtige 1400 cc Suzuki viercilindermotor met turbocompressor, die meer dan 250 pk levert, evenals een stijlvol en onderscheidend ontwerp. Het is ook een vrij exclusieve serie, omdat er slechts 52 van deze unieke motoren zijn gemaakt. Dit alles brengt de prijs van de motor op maximaal 138.000 euro.

8. MTT Y2K Superbike – 159.000 euro

MTT Y2K Superbike

Als vierde grootste motorfiets ooit van het Greatest Ever-programma op Discovery Channel is de Y2K (of MTT) Turbine Superbike is een verbluffend staaltje techniek. Deze motor van 500 pond heeft een motor die oorspronkelijk ontworpen was voor helikopters en hij kan op alles, van diesel tot kerosine en Jet A, rijden, dus je kunt je wel voorstellen dat het extreem krachtig is.
De prijs van de MTT Superbike is evenredig aan de prestaties, waarbij de eigenaars diep in hun zakken moeten graven om de vraagprijs van 159.000 euro te kunnen betalen.

7. NCR M16 – 199.000 euro

NCR M16

Gebaseerd op een Desmosedici RR van Ducati, één van de snelste en krachtigste legale motorfietsen voor op de weg die er ooit zijn gemaakt, creëerden de ingenieurs bij NCR een nog indrukwekkender motor namelijk de NCR M16.

Hoewel de originele motor al extreem lichtgewicht was, is hier nog verder bespaard door koolstofvezel en titanium te gebruiken waardoor de M16 een verbluffend licht gewicht van maar van 290 pond heeft. De NCR M16 zal je wel 199.000 euro kosten.

6. Titanium Series Fe Ti XX van Ecosse – 260.000 euro 

Ecosse Titanium Series Fe Ti XX

De Titanium-serie Fe Ti XX is de beste motorfiets van Ecosse. Aangedreven door een 2,409 cc billet-motor, die een flinke 225 pk aan het achterwiel levert, is het zeker niet voor de casual rijder. Lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel en titanium zijn, om het gewicht zo laag mogelijk te houden, op grote schaal gebruikt, terwijl het zadel het werk is van de Italiaanse luxeledermaker Berluti.

Deze luxe afwerking brengt echter wel kosten met zich mee en in het geval van de Titanium Fe Ti XX van Ecosse is dat 260.000 euro.

5. Roadstar Nehmesis van Yamaha – 430.000 euro

Yamaha Roadstar Nehmesis

Het in Florida gevestigde bedrijf BMS Choppers, dat zich richt op het maken van motorfietsen, heeft de Road Star van Yamaha meegenomen en heeft er echt iets geweldigs van gemaakt.

De 2,5-meter lange cruiser is op zich al een vrij indrukwekkend gezicht maar wat als je hem voorziet van gold plating? Dat is wat de mensen bij BMS deden en deze nieuwe versie werd de Nehmesis genoemd naar de eigenaar van het bedrijf, Sam Nehme, maar ook omdat het heel dreigend klinkt, wat natuurlijk een pluspunt is voor zo’n agressieve, maar stijlvol uitziende motor. De prijs voor deze extravagante motor is maar liefst 430.000 euro.

4. E95 Porcupine van AJS – 581.000 euro

AJE E95 Porcupine

AJS was in de eerste helft van de 20e eeuw een Britse motorfabrikant, die veel succes boekte. Eén van zijn creaties, de E95 Porcupine, is zelfs voor een 60 jaar oude motor uiterst zeldzaam en van deze 500 cc-voertuigen met aluminiumlegering zijn er ooit vier gemaakt.

Het bezitten van één van deze vintage motoren is als het in bezit zijn van een stukje Britse racegeschiedenis, dus het is geen wonder dat een Porcupine uit 1954 voor maar liefst 581.000 euro werd verkocht.

3. Goldfinger van Lauge Jensen – 732.000 euro

Lauge Jensen Goldfinger

Als je een rapper of een luxe merk bent, weet je dat goud alles beter maakt. Met dit eenvoudige principe in het achterhoofd, heeft de Deense Lauge Jensen de Goldfinger gemaakt.

Hij is uitgerust met een 1807 cc tweecilinder motor die bij 3200 tpm 90 pk produceert, iets wat, laten we wel wezen, niet zo indrukwekkend is. Wat echter wel indrukwekkend is, is het vergulde, met diamanten bezaaide frame. Al deze bling is echter niet goedkoop. De kosten van een op maat gemaakte motor van Goldfinger kost je ongeveer 732.000 euro.

2. Cosmic Starship van Harley-Davidson – 862.000 euro

Cosmic Starship Harley-Davidson

Een andere manier om de waarde van een item enorm te vergroten, is door er een kunstwerk van te maken. Dat is waarom, wanneer Jack Armstrong een kunstenaar wiens stijl nogal vreselijk Cosmic Extentialism wordt genoemd, een Harley beschildert, het een al even ontzagwekkende naam krijgt namelijk de Cosmic Starship en waardoor de prijs ook omhoog schiet.
Bartels Harley-Davidson staat bekend als het dealerschap van Hollywood-filmsterren. Je moet waarschijnlijk een A acteur zijn om Jack Armstrong’s Harley te kunnen betalen, die wordt namelijk geleverd met een prijskaartje van 862.000 euro. Behoorlijk veel geld voor een motor dus!

1. Medusa – meer dan een 1 miljoen euro

Medusa

Medusa is één van de gekste dingen die je ooit op twee wielen zult zien. De ontwerper Tarhan Telli van TT Custom Choppers heeft inspiratie geput uit de oude Griekse mythologie (de Medusa was een monster dat je in steen kon veranderen als je in zijn ogen keek) en creëerde deze uniek uitziende motor en liet het eruit zien als iets dat een archeoloog zojuist in de buurt van Sparta heeft opgegraven.

Het is eigenlijk een 125 pk sterke 1.8-liter V-Twin-motor met een zesversnellingsbak die een 700-pond zware hakselmotor aandrijft en waarbij veel van dat gewicht goud is. Dit betekent dat het frame van de Medusa alleen al meer dan 1 miljoen waard is, waarmee het de duurste motor ter wereld is.

Laat een reactie achter