Wanneer we het hebben over dure parfums zullen de meeste mensen denken aan merken zoals Chanel en Dior. Een Dior parfum kan zo honderd euro kosten! Maar deze zijn een koopje vergeleken bij de top 10 die wij hier onder voor je op een rijtje hebben gezet. Het zal je verbazen hoe duur de meest kostbare parfum ter wereld is! Daarvoor moet je behoorlijk veel geld verdienen!


10. Annick Goutal Eau d’Hadrien – €360 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Annick Goutal Eau d’Hadrien

Deze parfum werd in 1981 geïntroduceerd en het is een vrouwenparfum met geurkenmerken van ylang ylang, basilicum, zoet en kruidig, samen met citrus. Het wordt meer gezien als een luchtje voor de avond. Het prachtig ontworpen flesje geeft je echt een idee van citrusvruchten en de unieke geur zorgt ervoor dat je meteen meer wil wanneer je flesje leeg is. Annick Goutal heeft veel verschillende luchtjes met deze als een van de populairste en duurdere. Voor dit luchtje betaal je €360 voor 30ml. Het wordt gezien als een van de duurste luchtjes ter wereld.

9. JAR Bolt of Lightning – €620 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor JAR Bolt of Lightning

Deze elegante parfum van JAR is een mix van oosterse bloemen, een oosters bloemenluchtje voor vrouwen. Het Bolt of Lightning luchtje werd in 2001 uitgebracht en is nog steeds een van de meest populaire luchtjes, en ook een van de duurste. Het luchtje zelf bevat hints van tuberoos en groene tonen en zit in een prachtig ontworpen flesje waar elke vrouw blij van wordt. Dit elegante en luxe luchtje is verkrijgbaar voor €620 per 30ml.

8. Joy van Jean Patou – €690 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Joy van Jean Patou

Jean Patou is een bekende naam in de wereld van parfum. Voor Joy heeft Jean Patou een dubbele hoeveelheid ingredienten gebruikt om het luchtje extra krachtig te maken dat zelfs voor de parfumindustrie als erg krachtig gezien wordt. Om 30ml van deze revolutionaire parfum te maken zijn minstens 10.000 jasmijnbloemen en meer dan 300 rozen gebruikt. Dit luchtje is verkrijgbaar voor €690 voor 30ml en is een van de duurste luchtjes.

7. Caron Poivre – €810 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Caron Poivre

Om te vieren dat Caron 50 jaar luchtjes produceert zijn ze gekomen met Caron Poivre. Het flesje van deze explosieve parfum is een meesterwerk. De geur wordt nog steeds gezien als een van de meest unieke geuren die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Dit is een pittige, peperachtige geur met een hint van bloemenhart en een basis van hout. De doos waar het flesje in verkocht wordt is ontworpen als replica van een kruidendoos. Dit intrigerende luchtje wordt verkocht voor €810 per 30ml.

6. Hermès 24 Faubourg – €1.200 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Hermès 24 Faubourg

Van deze unieke parfum zijn slechts 1000 exemplaren gemaakt en wordt daarom gezien als een van de duurste parfums. Dit luchtje heeft veel verschillende geuren die samen een onvergetelijke parfum vormen. Dit unieke luchtje bevat hints van oranjebloesem, jasmijn, tiarebloem, patchouli, ylang ylang, vanille, amber, sandelhout en lis. Dit is een van de duurste flesjes parfum ter wereld en is verkrijgbaar voor €1.200 per 30ml.

5. Clive Christian No. 1 – €1.750 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Clive Christian No. 1

Clive Christian is een van de beste parfumontwerpers. Hij heeft een aantal erg gewilde parfums gemaakt en heeft het opnieuw weten te doen met No. 1. Dit werd gezien als de duurste parfum ter wereld toen het luchtje werd geïntroduceerd in 2001 en 2006. Vandaag wordt het luchtje verkocht voor €1.750 per 30ml en is nog steeds een van de duurste parfums ter wereld. Dit dure luchtje is verkrijgbaar in twee geuren: Woody Oriental for men en Floral Oriental for women.

4. Chanel Grand Extrait – €3.400 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Chanel Grand Extrait

Als een van de bekendste namen in de parfumwereld heeft Chanel weer een ongelooflijke parfum weten te maken waar vrouwen van houden. Dit is een van hun beste parfums die erg gewild is geworden en een juweeltje is voor de parfumkenner en verzamelaar. Chanel Grand Extrait mengt zich met je natuurlijke geur en ruikt als een boeket abstracte bloemen met een luchtige frisheid. Het flesje zelf is een meesterwerk en de twee samen zorgen voor een onvergetelijke look en straalt vrouwelijkheid uit. Deze luxe parfum wordt verkocht voor €3.400 per 30ml.

3. Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes – €5.500 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes

Het parfumbedrijf Baccarat staat bekend om kristal van extreem goede kwaliteit maar is ook luchtjes gaan produceren in het begin van de jaren ’90. Sinds het begin combineren ze parfum met kristallen. Deze parfum is een van de drie limited-edition parfums die ze aanbieden. Dit luchtje wordt verkocht in een piramidevormig, kristallen flesje en het luchtje ruikt naar wierrook en mirre. De prijs van deze prijzige parfum in dit uniek ontworpen kristallen flesje wordt verkocht voor een behoorlijke €5.500 per 30ml.

2. Clive Christian No. 1 Imperial Majesty Perfume – €10.325 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor Clive Christian No. 1 Imperial Majesty Perfume

Deze verfijnde geur is voor vrouwen die op zoek zijn naar een parfum die gewichtsloos en betoverend is. Dit luchtje ruikt naar Tahitiaanse vanille met een hint van rosa centifolia die staat voor Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid. De basis van de parfum bestaat uit de geur van ylang ylang en geeft vrouwen het gevoel alsof ze een perfecte diamanten ketting om hun nek dragen. Deze dure parfum wordt verkocht voor €10.325 per 30ml.

1. DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle – €810.000 per 30ml

Afbeeldingsresultaat voor DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle

De beroemde ontwerper DKNY is gaan samenwerken met de beroemde juwelenontwerper Martin Katz om de meest elegante en duurste parfum ooit te maken. Dit is een unieke parfum die behoorlijk wat kost. Het flesje bevat 2.909 edelstenen waaronder 183 gele saffieren, 2.700 witte diamanten, een 7.18 karaat ovale Cabochon-saffier uit Sri Lanka, 15 prachtige roze diamanten uit Australië, 4 roosgeslepen diamanten, een 1.6 karaat turquoise Paraiba-toermalijn uit Brazilië, een 3.07 karaat ovaalgeslepen robijn, een 4.03 karaat peervormige, roosgeslepen diamant en een perfecte 2.43 karaat gele Canarische diamant die de dop versiert. Het hele proces van het met de hand plaatsen van elke steen kost in totaal 1.500 uur en dan is de skyline van New York het eindresultaat. Wil je deze parfum kopen? Dan heb je behoorlijk wat geld nodig, €810.000 namelijk! De opbrengst wordt gedoneerd aan de Action Against Hunger organisatie. Het is de allerduurste parfum ter wereld.

Laat een reactie achter