We genieten allemaal van tijd tot tijd van een chique diner in onze favoriete restaurants, maar als je naar het volgende niveau wilt gaan, zou je een compleet unieke eetervaring moeten proberen bij een aantal van ‘s werelds beste restaurants met een Michelin-ster, waaraan vanzelfsprekend een prijskaartje hangt. Er wordt dan ook flink geïnvesteerd in het beste apparatuur, zoals bijvoorbeeld in een patatsnijder van Horecarama.nl.

Van de Big Apple tot aan Californië, Tokio en Parijs, ‘s werelds meest prestigieuze restaurants worden geleid door bekroonde chefkoks, die voor ons enkele van ‘s werelds mooiste en natuurlijk meest heerlijke gangen hebben samengesteld. Met geweldige locaties, ongelooflijke uitzichten en een uitstekende service zijn deze restaurants het neusje van de zalm.

In de onderstaande lijst staan de duurste restaurants ter wereld en ze worden gerangschikt op basis van de gemiddelde prijs per persoon, inclusief drankjes, voor een complete eetervaring.

10. Plazza Athenee, Parijs

De gerenommeerde chefkok Alain Ducasse biedt in zijn restaurant, dat zich in het hart van Parijs bevindt, één van de chicste eetervaringen ter wereld, met een menu vol met zeldzame ingrediënten die onder leiding van chefkok Christophe Saintagne worden bereid. Je moet hier rond de € 470 voor een maaltijd betalen, maar dan zit je wel in een prachtige eetzaal met een kroonluchter met 10.000 kristallen hangers.

Het restaurant Plazza Athenee ligt aan de Avenue Montaigne en hier kun je in plaats van de klassieke vleesgerechten zelfs voor een biologisch menu kiezen. Dat betekent dat je kunt genieten van in Anjou gekweekte quinoa of mediterrane vis met bulgurtarwe en ze hebben een lange wijnkaart die is samengesteld door sommelier Laurent Roucayrol.

9. Masa, New York

Masa wordt over het algemeen als het beste sushi-restaurant van New York beschouwd en het maakt gebruik van veel exotische zeevruchten, die rechtstreeks uit Japan worden overgevlogen. Het restaurant werd in 2004 in het Time Warner Center geopend en biedt een meergangenmenu met vijf hapjes, een sushi-voorgerecht met 20 soorten zeevruchten en een dessert om het af te ronden.

De hele eetervaring hier, onder leiding van chefkok Masa Takayam, neemt ten minste drie uur in beslag en zodra je gaat zitten, wordt het eten klaargemaakt en geserveerd om jou het idee te geven dat elk gerecht zo vers mogelijk is. De ultieme sushi-ervaring kost je € 385 tot € 515, maar als je een fles Chateau Margaux Bordeaux uit 1995 laat opentrekken, wordt er een extra € 1285 bij je rekening opgeteld. Als je hier een reservering wilt annuleren, zal het restaurant met de drie Michelin-sterren je nog steeds € 170 in rekening brengen voor het verspillen van hun tijd.

8. Kitcho, Kyoto

De Kaiseki wordt hier beschouwd als de beste van het land en samen met de drie Michelin-sterren heb je dan het meest exquise en duurste restaurant van Japan. De chefkok is Kunio Tokuoka, die ook de theeceremonie beheerst.

Hij houdt de traditie van het restaurant, dat in 1930 door zijn grootvader werd geopend, in stand. De gerechten werden wel verbeterd om geschikter te zijn voor de huidige tijd en afgezien van het proeven van alleen de beste ingrediënten, zul je ook genieten van het eten in een grote privékamer met een uitstekende service en de prijs die je hiervoor betaalt ligt ergens rond de € 515 per persoon.

7. Joel Robuchon, Las Vegas

De Joel Robuchon in het MGM Grand Hotel & Casino in Las Vegas is het eerste restaurant van Robuchon, één van de belangrijkste Franse chefkoks ooit in Amerika en biedt alle voortreffelijke gerechten, die je van een gerenommeerde chefkok mag verwachten en de wijnkaart is al even indrukwekkend.

Het restaurant biedt voor de ultieme culinaire ervaring een 16-gangen proeverijmenu, maar je kunt ook kiezen voor een menu met twee, vier of zes gangen, waarbij de prijs varieert van ongeveer € 550 per persoon als je daar de drankjes aan toevoegt.

6. Alinea, Chicago

De hoofdattractie van dit restaurant is de creativiteit van chefkok Grant Achatz, die heerlijke en originele gerechten aanbiedt, die eruit zien alsof ze niet van deze wereld zijn. Door voedsel en kunst te combineren, zijn deze unieke gerechten één van de meest gewaardeerde maaltijden ter wereld.

Dat is de reden waarom er al drie keer drie Michelin-sterren aan Alinea, een van de meest gedecoreerde restaurants ter wereld werd gegeven. In dit restaurant betaal je extra voor de kwaliteit en dat kost je ongeveer € 590 per persoon.

5. Meadowood, St. Helena

Het stijlvolle Californische restaurant Meadowood biedt in de Napa-vallei moderne Amerikaanse gerechten die onder toezicht van chefkok Christopher Kostow worden bereid. Hij heeft vanaf 2011 drie Michelin-sterren naar het restaurant gebracht en nam nog vele andere prijzen in ontvangst.

Het restaurant werd prachtig opnieuw ontworpen door George Federighi en architect Howard Backen en na eens intensieve renovatie was ook de prijs gestegen tot ongeveer € 630 per persoon. Vanzelfsprekend werd het restaurant na deze renovatie nog populairder en het zit altijd vol.

4. The French Laundry, Yountville

Een ander ongelooflijk restaurant in de Napa-vallei is The French Laundry dat een klassiek Frans thema heeft en is gevestigd in een charmant gebouw dat uit 1900 dateert. Het heeft sinds 2006 drie Michelin-sterren gekregen en Anthony Bourdain noemde het zelfs ‘het beste restaurant ter wereld, punt uit’.

De chefkok is Thomas Keller en het menu draait om een ​​geweldig proeverijmenu met negen gangen, dat elke dag anders is. Het eten is overwegend Frans met invloeden uit de hedendaagse Amerikaanse keuken, een prachtige mix die leidt tot specialiteiten zoals de Cuisse de grenouilles sur un baton ofwel “kikkerbilletjes aan een spies”.

3. Per Se, New York

Per Se is een ander restaurant dat eigendom is van Thomas Keller en dat je het water in de mond laat lopen. Het bevindt zich op de vierde verdieping van het Time Warner Center en biedt een fantastisch uitzicht over het Central Park. Het restaurant werd in 2004 geopend en is ontworpen door Adam Tihany (die zijn inspiratie putte uit The French Laundry) en onder leiding van chefkok Eli Kaimeh kreeg dit restaurant ook drie Michelin-sterren. Het is met prijzen per persoon van € 730 het op twee na duurste restaurant ter wereld. Er zijn twee dagmenu’s, waarvan één vegetarisch en je zult extra moeten betalen voor luxe ingrediënten zoals ganzelever of truffels.

2. Urasawa, Beverly Hills

Hoewel het slechts twee Michelin-sterren heeft, is het Urasawa-restaurant vanwege zijn grote keuze aan gerechten en ruimte voor slechts tien personen indrukwekkend. De chefkok is Hiroyuki Urasawa, die opgeleid werd door Masa Takayama en dit is eigenlijk de plaats waar Takayama zijn Ginza Suchi-ko-restaurant had, maar dat uiteindelijk opgaf om het Masa in New York te openen.

Je zult hier genieten van een veranderend 30-gangen omakase menu (wat in het Japans betekent “jij-mag-kiezen-menu”) waarvoor je € 950 moet betalen.

1. Sublimotion, Ibiza

Het unieke restaurantconcept Sublimotion in Ibiza heeft slechts 12 zitplaatsen en vraagt € 1785 per persoon voor het unieke diner met 20 gangen. Het menu combineert eten met kunst en technologie onder de zorgvuldige aandacht van de met Michelin-sterren bekroonde chefkok Paco Roncero.

De chefkok beschreef het restaurant als “radicaal anders” en omdat het zich in het Hard Rock Hotel in Playa de Bossa bevindt, combineert het de atmosfeer van het eiland met de kleinste aandacht voor details als het gaat om de gerechten. De vochtigheid en het uiterlijk van de omgeving zelf worden aangepast voor elke maaltijd om perfecte omstandigheden voor elk van hen te garanderen en zo krijg je een smaakervaring, die nauwelijks kan worden geëvenaard.

Laat een reactie achter