Als je genoeg geld hebt om de plaatsen die je wilt te bezoeken, dan is leven in een saaie stad waar nooit iets te beleven is niet zo erg. Maar omdat je dat geld wel hebt, kun je er ook voor kiezen om naar een drukke metropool verhuizen, waar de tijd nooit stil blijft staan. We hebben het over die plek waar elke dag zoveel dingen te doen zijn, dat je nooit genoeg tijd zult hebben om het allemaal te beleven.

Tenzij je een heel zuinig persoon bent, zal het verhuizen naar zo’n opwindende stad je in staat stellen om het leven te ontdekken, waarvan je het bestaan niet wist. Maar leven in een van ’s werelds meest gewilde steden brengt hoge kosten met zich mee, vandaar dat we vandaag de 10 duurste steden, waar je echt waar voor je geld krijgt, eens nader bekijken.

Hou je creditcards maar bij de hand en begin je koffers te pakken, terwijl je beslist naar welke van deze bestemmingen jij een vliegticket koopt.

10. Parijs, Frankrijk

parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, heeft eigenlijk geen beschrijving nodig. Het is misschien voor de meesten van ons de stad van de liefde, maar helaas konden maar een paar geliefden het zich veroorloven om hier te wonen. Het klopt dat de salarissen in Parijs behoorlijk hoog zijn, maar je zult het je nog steeds niet kunnen veroorloven om van een standaard salaris in het centrum van de stad te wonen, omdat de huur voor een appartement met één slaapkamer wel meer dan € 3.300 per maand zou kunnen bedragen.

Buiten het centrum kun je voor ongeveer € 700/maand een studio-appartement huren, maar als je er voorzieningen zoals eten, transport en een beetje plezier aan toevoegt, haal je amper het einde van de maand. Maar Parijs is een blijvende legende en het is zeker al je geld waard. Niet veel mensen konden het zich permitteren om te gaan wandelen op de Champs-Elysees of rond de iconische Eiffeltoren.

9. Singapore

singapore rivier

Singapore is een stad van superlatieven, een chique metropool met een aantal van ’s werelds meest ongelooflijke gebouwen en met een van de meest krachtige economieën van Azië. Dat is waarom het perfect voor zowel zaken als plezier is en heel veel mensen dromen ervan om hier te kunnen wonen. De huur voor een appartement met één slaapkamer begint vanaf ongeveer € 1.550 (buiten het stadscentrum), terwijl een maandelijkse vervoerspas plus basisvoorzieningen een extra € 200 aan je factuur toevoegen.

Maar wat nog indrukwekkender is in Singapore, is dat een vliegticket soms goedkoper is dan een taxi. Bovendien ken je die MRT-oplaadpunten voor mobiele telefoons, toch? Het zit namelijk zo, in Singapore kan een opwaardering je wel € 330 kosten. Je zou waarschijnlijk in de VS of in Europa voor dat geld een gloednieuwe, volledig opgeladen telefoon kunnen kopen. Maar ach, weet je wat geen probleem is als je geld hebt? Geld.

8. San Francisco, de Verenigde Staten

san fransisco

De huur in San Francisco is net als al het andere dat betrekking heeft op onroerend goed verbluffend duur. Maar hoeveel mensen hebben de kans om te zeggen “Ik woon in San Francisco?” Een appartement met één slaapkamer buiten het stadscentrum kost je € 2.060/maand en als je dichter bij het centrum wilt wonen, moet je rekenen dat je alleen al voor de optie met één slaapkamer ten minste € 3.000 per maand betaalt.

Een fatsoenlijk appartement dicht bij het centrum van de stad zou rond de € 5300/maand kunnen zijn, maar San Francisco heeft veel te bieden voor degene die hier wonen, dus het is absoluut de moeite waard. De energierekening is niet zo hoog en het transport is niet zo duur, maar als je misschien wat kosten wilt besparen, kun je altijd een bad in de Stille Oceaan nemen.

7. Génève, Zwitserland

geneve

Het is geen geheim dat Zwitserland één van ’s werelds duurste landen is en Genève is ongetwijfeld één van de beste plaatsen om dat je woonplaats te noemen. Een fatsoenlijk appartement, dicht bij het stadscentrum, kan je wel € 2.800/maand kosten, maar de salarissen in Genève zijn extreem hoog, dus… je zult het waarschijnlijk wel kunnen betalen.

Maar je kunt een probleem hebben als je graag en heel vaak uitgaat, want een maaltijd voor twee personen in een restaurant in het middensegment kan veel hoger zijn dan € 80 en alcohol is ook erg duur. Genève is een wereldcentrum voor diplomatie, internationale bedrijven en organisaties en voor de meeste mensen die hier wonen, lijken de prijzen niet al te hoog te zijn.

6. Seoul, Zuid-Korea

Lotte World Tower seoul Seoul is één van ’s werelds meest ongelooflijke steden en een plek waar moderne wolkenkrabbers, popcultuur en hightech prachtig vermengd zijn met boeddhistische tempels, imposante paleizen en oude straatmarkten. Als je in deze verrassende metropool zou willen wonen, moet je erop rekenen dat je minstens € 1.650 per maand betaalt voor een appartement met twee of drie slaapkamers op een goede locatie en nog eens € 270/maand kwijt bent voor energie en vervoer.

Maar wat heel interessant aan Seoul is, is dat het fruit heel duur is! Bananen, sinaasappels en appels behoren hier tot de duurste vruchten ter wereld en zelfs melk kost veel meer dan je normaal verwacht te betalen. Maar Seoul is een prachtige stad en als je de Aziatische levensstijl nog nooit hebt meegemaakt, is dit zonder twijfel één van de beste plaatsen om het voor het eerst te beleven.

5. Los Angeles, de Verenigde Staten

Los Angeles

Los van zijn talrijke attracties staat Los Angeles ook bekend om zijn exorbitante prijzen. De huur voor een appartement met één slaapkamer begint meestal vanaf € 1.550/maand en als je iets nog groter wilt of op een betere locatie, moet je minimaal € 3.100/maand betalen. Tel hier nog ten minste € 220 bij op voor energie en transport, maar je zult waarschijnlijk nog veel meer uitgeven aan entertainment in de City of Angels.

De stad zelf maakt deze kosten meer dan goed. Maar misschien krijg je ook een kans om enkele van je favoriete sterren in actie te zien en waarom zou je je eigen droom niet nastreven om het in de filmbusiness te maken? Als dit het geval is, zul je waarschijnlijk alle andere kosten negeren.

4. Tokio, Japan

Tokio

Tokio in Japan is in de afgelopen paar jaar meerdere malen de duurste stad ter wereld genoemd en als je de kosten van het wonen hier nader bekijkt, zul je zeker begrijpen waarom. Het kopen van een appartement hier, dicht bij het centrum van de stad, zal een echte uitdaging blijken te zijn, omdat de prijs per vierkante meter bijna de hoogste ter wereld is en zelfs als je besluit om voor een huurwoning te gaan, moet je niet verwachten dat dat goedkoop zal zijn.

Een fatsoenlijk appartement in een goede buurt zal je ongeveer € 3.200/maand kosten, maar bijna alles is hier duur. Eten, vooral fruit, taxiritten, telefoongesprekken en uitgaan naar een film of naar de fitnessclub, Tokio staat voor elk van deze categorieën in de top 10 van duurste steden.

3. Sydney, Australië

Sydney

Sydney staat over de hele wereld bekend om zijn surrealistische huizenprijzen. Een klein appartement met één slaapkamer, dicht bij het centrum van de stad, kost je minsten € 1.650/maand en als je nog iets groter wilt, moet je rekenen op ongeveer € 2.800 per maand. Gas en licht zijn hier niet zo duur, maar de prijs voor een maandelijkse vervoerspas is een van de duurste ter wereld, namelijk € 100 en de kosten voor kinderopvang zijn ook torenhoog.

Zelfs het ticket naar Australië kost je misschien veel, maar de stad is fantastisch en je zult je hier nooit vervelen. Bovendien zou je een geweldige baan kunnen krijgen, waarvoor je zeer goed wordt betaald.

2. Zürich, Zwitserland

Zürich

Als je dacht dat de prijzen in Genève hoog waren, zou je Zürich eens een paar keer moeten bezoeken, want dat zal je vast van gedachten kunnen veranderen. Als de grootste stad van Zwitserland en een mondiaal financieel centrum zal Zürich je ook betoveren met zijn pittoreske omgeving en zijn talrijke culturele schatten, waardoor je op het moment dat je hier aankomt verliefd zult worden op deze stad. De stad heeft misschien een aantal van ’s werelds hoogste prijzen, maar dat komt alleen omdat de mensen, die hier wonen, het zich kunnen veroorloven om die te betalen.

De inwoners hebben allemaal fantastische salarissen en jij ook, als je besluit om daarheen te verhuizen. Maar voordat je een vliegticket naar Zürich boekt, moet je weten dat ’s werelds duurste restaurants hier te vinden zijn, dat de kinderopvang ook schandalig duur is en dat het doen van boodschappen, het kopen van kleding en transport ook erg duur zijn en het kopen of het huren van een woning hier een echte uitdaging zal blijken te zijn.

1. Hong Kong

hong kong

Het lijkt erop dat Azië helemaal niet zo vriendelijk is voor degenen, die aan het einde van de maand net genoeg over houden. Als je je een magnaat wilt voelen, zou Hong Kong je volgende bestemming moeten zijn, maar… je zult een miljonair moeten zijn voordat je erover kunt nadenken om hier een woning te kopen. Want het zit namelijk zo, de prijs per vierkante meter is hier de hoogste ter hele wereld en je zult meer dan € 20.000 per vierkante meter moeten betalen als je een appartement in de buurt van het stadscentrum wilt kopen. Dus een klein appartement van 40m² zou rond de € 830.000 kunnen liggen!

En als je een woning wilt huren, verwacht dan ook dat dat niet goedkoop is. Een fatsoenlijk appartement zal meer dan € 4.200/maand kosten en nee, meubilair is niet inbegrepen. Maar ja, je bent in Hong Kong en niet in een plaats die niet op de wereldkaart staat.

Laat een reactie achter