Tegenwoordig is televisie méér dan alleen maar een massamedium voor het ontvangen van informatie. Het is één van de grootste vormen van het overbrengen van entertainment, educatie, nieuws, politiek, roddels en reclame. Daarbij kan een goede TV Gids niet ontbreken. Het is eigenlijk alles wat je wilt en wat je niet wilt. Meestal wat je niet wilt, als je het mij vraagt trouwens. Maar je kunt je vast wel indenken dat de meeste mensen zich geen leven zonder tv kunnen voorstellen. Zelfs degenen die het niet zo breed hebben. Kun je nagaan hoe verslavend het is.

Als je aan mensen vraagt wat er in ieder geval in hun huiskamer staat, dan is het wel de tv. Het is één van die items, die waarschijnlijk wel in elk huis wel aanwezig is. En vaak heeft men er niet één, maar zelfs meerdere tv’s. Een goede soundbar is tegenwoordig ook onmisbaar.

Terwijl de televisie in de vroege jaren 1920 werd uitgevonden, werden de eerste op grote schaal geproduceerde televisies pas in de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog verkocht. Sindsdien is de technologie erg geëvolueerd en heeft de televisie talloze innovaties ondergaan. De eerste tv’s waren voorzien van buizen, gingen van monochroom naar kleur en toen helemaal digitaal met LED, LCD, plasma, HD of 4K of noem het maar op en ze beschikken over die functies.

Geloof het of niet, er zijn ook enkele mensen die het nooit genoeg vinden en het kijken naar hun favoriete programma op een goedkope tv is dan ook absoluut niet aantrekkelijk voor hen. Ze moeten iets speciaals hebben en vooral iets dat veel duurder is. En groter. En indien mogelijk ook nog eens verguld met diamanten. Mensen die dit willen verdienen dan ook bakken met geld.

10. Beovision 4-103 – € 113.000

Afbeeldingsresultaat voor Beovision 4-103

Eén van ’s werelds grootste beschikbare flatscreen-tv’s van maar liefst 225cm, is de Beovision 4-103 die wordt geleverd met een elegant en minimalistisch ontwerp en met een cool prijskaartje van € 113.000. Het wordt ook met een super geavanceerde en unieke gemotoriseerde standaard geleverd, die je versteld doet staan ​​over zijn pronkmogelijkheden.

Het Deense bedrijf Bang & Olufsen bracht ook, in combinatie met twee van hun ongelooflijke luidsprekers, harmonie tussen het beeld en het geluid van de tv, om zo niet alleen een prachtig product te creëren, maar ook om voor een geweldige audio-video-ervaring te zorgen.

9. Samsung UN110S9VFXZA – € 121.000

Afbeeldingsresultaat voor Samsung UN110S9VFXZA

Deze lijst zou niet compleet zijn geweest als Samsung er niet bij zou staan omdat het namelijk één van de marktleiders is. Maar geloof het of niet, dit model met een prijskaartje van € 121.000, is de goedkoopste Samsung op onze lijst. Toch is het een 4K UHD-tv en heeft hij een indrukwekkende 3840x2160px-resolutie en voor zijn enorme scherm van 240cm een vernieuwingsfrequentie van 240Hz.

Met zijn rijke functies, waaronder te veel USB- en HDMI-poorten, zal deze massieve tv zeker indruk maken op de nieuwe eigenaars en tegelijkertijd door zijn belachelijk hoge prijs een aanslag plegen op hun bankrekening.

8. Samsung UA11059 – € 123.000

Afbeeldingsresultaat voor Samsung UA11059

Een andere UHD-tv van Samsung staat ook op onze lijst en kost maar € 2000 meer. Eigenlijk is het € 2.000 meer van de prijs van het bovenstaande model. Met dezelfde enorme omvang en de vergelijkbare verbazingwekkende functies, kun je je afvragen wat het verschil dan is. Wat krijg je dan voor € 2000 meer? Ach ja, motion control.

Dat betekent dat je gemakkelijk met je vingers door de tv kunt navigeren. Best indrukwekkend, vind je ook niet? En ook prijzig trouwens.

7. Sharp LB-1085 – € 130.000

Afbeeldingsresultaat voor Sharp LB-1085

Gelanceerd in 2008 werd de Sharp LB-1085 met extreme duurzaamheid in het achterhoofd gemaakt. Het is ontworpen voor 24-uursgebruik en voor robuuste bedrijfsomstandigheden in commerciële ruimtes. Het is dus voorzien van een LCD-scherm van 235cm met een Full HD-resolutie, die lage reflectie-technologie heeft om in vrijwel alle lichtomstandigheden een ​​goed beeld te kunnen leveren.

Wat belangrijker is, is de kijkhoek van 176 graden, die ervoor zorgt dat het beeld vanuit bijna elke hoek duidelijk zichtbaar is. Hoewel we wel kunnen stellen dat deze tv al vrij oud is, is het prijskaartje toch nog steeds een aanzienlijke € 130.000.

6. Samsung UN105S9B – € 210.000

Afbeeldingsresultaat voor Samsung UN105S9B

Dit is de duurste Samsung-tv ooit met een verbluffend prijskaartje van € 210.000, waarvan je haren overeind gaan staan. Maar het zal met zijn uitzonderlijke kleur, prachtig gezichtsveld, panoramisch effect en een verbazingwekkende reeks functies wel indruk op je maken. Het biedt UHD-upscaling, automatische diepteverbetering, UHD-dimmen en precision local black local dimming om maar eens een paar functies te noemen. In gewoon Nederlands betekent dat dat je een kristalhelder beeld, natuurlijke kleuren en een optimale beeldkwaliteit krijgt.

Maar de meest indrukwekkende functie is dat het buigbaar is. Ja, het scherm kan door op een knop te drukken buigen of weer plat worden. En dit plus zijn scherm van 230cm maakt dit tot ’s werelds grootste buigbare tv tot nu toe. Het enige nadeel is dat je misschien een miljonair moet zijn om het te kunnen betalen.

5. Panasonic TH-152UX1 – € 400.000

Afbeeldingsresultaat voor Panasonic TH-152UX1

Met een enorm scherm van 325cm biedt de tv van Panasonic van bijna een half miljoen euro een betoverende ervaring met verbluffende functies, die elke bioscoop zou kunnen verslaan. Het heeft een 4K 3D-plasmascherm dat vloeiende, levendige kleuren over het hele scherm verspreidt en via een nieuw ontwikkelde technologie rijke texturen weergeeft, zodat je je favoriete films in hun originele kleuren kunt bekijken.

Maar kijk wel uit voor de prijs. Bijna een half miljoen euro. Vrij pittig voor zowel je woonkamer als je voor je portemonnee.

4. C SEED 201 – € 550.000

Afbeeldingsresultaat voor C SEED 201

Deze baby, wat eigenlijk geen baby is als je denkt aan zijn gewicht en afmetingen, heeft een High Resolution Retina LED SMD scherm van 440cm en het is speciaal ontworpen voor diegenen die van hun tuin een echte openlucht bioscoop willen maken.

De Porsche Design Studio creëerde een prachtig verzonken opslagstation, dat met één druk op de knop oprijst als een monoliet en dat zich dan ontvouwt tot 7 enorme LED-panelen, die transformeren in een van de grootste outdoor-LED-TV’s. Als dat tot nu toe nog geen indruk op je heeft gemaakt, voeg je de 780.000 LED’s, de 12 breedbandluidsprekers en de 3 subwoofers gewoon toe. Of de € 550.000 die je nodig hebt om het te kunnen kopen.

3. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Edition – € 1.200.000

Op nummer drie van onze lijst komt de tv van niemand minder dan de beroemde Britse ontwerper Stuart Hughes. Het is met zijn scherm van 120cm niet zo groot als de andere concurrenten en het heeft ook niet alle toeters en bellen zoals de meer indrukwekkende tv’s die er zijn. Het is wel bekleed met 18 karaat goud, bedekt met diamanten, edelstenen en… krokodillenleer.

Het past zeker in elke woonkamer, maar ik ben benieuwd waar je vaker naar zult kijken? De shows op het scherm of de diamanten op de tv? Of misschien wel de factuur na de aankoop, want de prijs is maar liefst 1.200.000 euro.

2. De Titan Zeus – € 1.300.000

Afbeeldingsresultaat voor Titan Zeus

Met een naam om te onthouden en een formaat dat een olifant er klein zou doen uitzien, is de Titan Zeus momenteel de grootste tv ter wereld. Het heeft een schermgrootte van 814cm en je moet misschien je huis of je achtertuin wel uitbreiden, omdat je dan 50 meter verderop moet gaat zitten om volledig van het beeld te kunnen genieten.

De tv wordt geleverd met een aantal interessante functies, waaronder een bewegingsregistratie, aanraakgevoelige technologie en zelfs een dynamisch aquarium met CGI, dat de tv in een gigantisch aquarium kan veranderen. Wat wil je nog meer? Misschien de € 1.300.000 die er nodig is om het te kunnen kopen.

1. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition – € 1.900.000

Afbeeldingsresultaat voor Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition

De nummer één op onze lijst is nog een ander bijzonder fraai product van Stuart Hughes. Het is eigenlijk de tv met een beeldscherm 120cm van nummer drie, maar dan bedekt met nog meer goud, 28 kilo rose goud van 18k om precies te zijn, meer edelstenen, enkele diamanten en amethist en natuurlijk weer het krokodillenleer.

Het prijskaartje van € 1.900.000 maakt het momenteel tot de duurste tv ter wereld.

Laat een reactie achter