Reizen is heel gewoon geworden. Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om te reizen, dat bijna iedereen het op een bepaald moment in zijn leven wel zal doen. En aangezien reizen niet meer voorbehouden is aan een select groepje mensen, is het sinds de populariteit van all-inclusive aanbiedingen en kant-en-klare reispakketten ook steeds minder interessant geworden. Want is dat nu alles wat een reis zou moeten inhouden?

Er zijn nog steeds mensen voor wie een all inclusive aanbieding aantrekkelijk is, maar er zijn natuurlijk ook mensen die dat helemaal niets vinden. Voor hen is reizen een avontuur dat hun leven verrijkt en hen brengt waarnaar ze op zoek zijn. Het is een reis die moeilijk, gevaarlijk en ronduit angstaanjagend is, waardoor ze zullen voelen dat ze op en top leven en de reis zal ze ook de nodige adrenalinestoten geven.

Zo’n reis zal je vrienden doen verbazen en je terwijl ze naar de verhalen van jouw avontuur luisteren, zullen ze tegen je opkijken. Tenminste als ze niet met je mee waren op avontuur. De trips in deze lijst vereisen mogelijk een hoger budget dan je gebruikelijke weekendtripje, maar het avontuur, dat je ervoor terugkrijgt, zal het echt elke cent waard maken.

Diegenen van jullie wiens ogen gaan oplichten bij de gedachte aan de adrenaline, die door je aderen zal stromen, moet nu verder lezen om erachter te komen wat de

10. Off-piste skiën in Afghanistan

off-piste afghanistan

We nemen aan dat het niet nodig is om in details te treden waarom een reis naar Afghanistan in onze lijst is opgenomen, omdat het grootste deel van het land nog steeds een oorlogsgebied is. De moeilijkheid, die dit met zich meebrengt, maakt dat het reizen door Afghanistan een hele uitdaging is.

Men zou kunnen denken dat er geen enkele toerist naar dit land komt, maar de realiteit is dat er een aantal competente touroperators zijn, die je langs de unieke bezienswaardigheden van het land kunnen leiden, van de hoofdstad Kaboel tot helemaal aan de prachtige regio Band-e emir.

9. Wild water raften in Bhutan

White Water raften in Bhutan

Met de regering van Bhutan, die alles zeer nauwlettend in de hand houdt en slechts een paar delen van het land voor toeristen beschikbaar stelt, is het plannen van een reis naar Bhutan een kwestie van minimaal 30 dagen van tevoren een visum aanvragen en alles vooraf betalen.

Het land ligt in de oostelijke Himalaya, waar de bergen door de lokale bevolking als heilig worden beschouwd. Ze zeggen dat de goden bovenop de bergen leven, zodat de mens niet meer dan 6.000 meter mag klimmen. Maar een rafting-tocht op de Drangme Chhu-rivier brengt je door het buitengewone bergachtige landschap en zal je honger naar adrenaline zeker bevredigen.

8. Trekking door de jungle van Borneo

Trekking in de Borneo jungle

Borneo, het derde grootste eiland ter wereld, is grotendeels bedekt met regenwouden en er staat ook de Kinabalu, een berg die alleen maar toegankelijk werd beschouwd voor enkele gevleugelde dieren totdat Hugh Low voor het eerst in maart 1851 de top van 4.095 meter veroverde.

Het eiland heeft vanwege de overvloed aan regenval één van de meest diverse flora’s ter wereld en met de lokale stammen, die met behoud van hun unieke tradities, talen en cultuur op het eiland leven, maakt het wandelen door de jungle van Borneo een geweldig avontuur, dat je zeker het gevoel zal geven dat je leeft.

7. Skiën over de hele wereld

skien over de wereld

Skiën in acht landen en over drie continenten in een tijdbestek van twee en een halve week klinkt een beetje onmogelijk, vind je ook niet? Maar wat als iemand je in een vliegtuig over de hele wereld vliegt en je vervolgens met een helikopter voor wat alpineskiën naar de beste toppen brengt?

Welnu, zo’n avontuur is in feite mogelijk. Genieten van de meest verbazingwekkende ski-tracks ter wereld in zo’n korte tijd kan heel reëel worden als je een flinke bankrekening hebt, want je kunt er zeker van zijn dat tow-in skiën en vliegen over de hele wereld in een privéjet niet de goedkoopste reis zal zijn.

6. Zeilen over de wereld

zeilen over de wereld

Je hebt een supergoede boot en jarenlange ervaring nodig om te proberen de wereld rond te varen, want dat soort avontuur is een stuk moeilijker dan je zou denken. Maar als dat nog niet genoeg is, is de Clipper Around the World, een zware 40.000 mijl zeilrace over de hele wereld, een race die je tot uiterste zal laten gaan.

Ze laten je zelfs zonder enige voorafgaande ervaring tot de competitie toe. Het enige wat je nodig hebt, is lef omdat het 21 meter lange zeiljacht en de training door de organisatoren wordt aangeboden. De 40.000 zeemijlen van de race worden opgesplitst in acht onderdelen en in maximaal 16 individuele races om uit te kiezen. De race is ontworpen voor gewone mensen, die het avontuur van hun leven willen ervaren.

5. Het eiland Tristan da Cunha bereiken

Tristan da Cunha Island

Tristan de Cunha, het meest afgelegen eiland ter wereld en ligt in het zuiden van de Atlantische Oceaan op 2.780km van het Afrikaanse continent. Tristan de Cunha maakte deel uit van de Britse overzeese gebieden en werd in januari 2017 door niet meer dan 262 personen bewoond. Er is geen andere manier om er te komen dan per boot.

Om het te kunnen bezoeken, moet je reis worden goedgekeurd door de regering van Tristan. De manier waarop de inwoners hun brood verdienen, is door hun eigen eten te verbouwen, kreeft te verkopen en hun lokale valuta en postzegels te verhandelen, die vanwege hun zeldzaamheid zeer gewild zijn bij verzamelaars van over de hele wereld.

4. Tow-in surfen

Helicopter Surfing

Als normaal golfsurfen voor onconventionele mensen is, moet tow-in surfen voor de echte waaghalzen zijn. Het tow-in surfen is duidelijk niet voor slappelingen. Tow-in surfen is één van de meest extreme sporten in Nieuw-Zeeland, met een kostenplaatje tot wel € 8.850 per persoon.

Zowel de surfer als de helikopterpiloot moeten weten wat ze doen, dus het vinden van de juiste combinatie is een must. Als dat eenmaal is geregeld, kan dit met superhoge golven en surfsnelheden het meest unieke en extreme avontuur worden, dat je maar kunt ervaren.

3. Rotsklimmen in de Dead Heart of Africa

Berg beklimmen in de Dead Heart van Africa

Het Dead Heart of Africa is een extreem droog gebied in de Ennedi-woestijn in het noorden van Tsjaad. Tsjaad is het 22e grootste land ter wereld, maar ook één van de armste en meest corrupte landen, dus het gebrek aan infrastructuur maakt het toerisme bijna onmogelijk.

2. Snorkelen in Silfra

Silfra is één van de weinige plaatsen in de wereld waar je kunt zwemmen tussen de tektonische platen, die Eurazië en Noord-Amerika van elkaar scheiden, in een water dat zo helder is dat je tot een afstand van 70-80 meter kunt zien, wat het een perfecte plek maakt om te snorkelen, te duiken en voor onderwaterfotografie.

1. Het doorkruisen van de Sahara woestijn

Extreem verre landen hebben altijd de grootste fascinatie gewekt bij de avontuurlijke mens en de woestijnen van het Afrikaanse continent zijn enkele van deze landen. Het is een veel grotere uitdaging dan de bevroren woestenij van Antarctica te doorkruisen want de Sahara Woestijn staat bekend als één van de moeilijkste plekken op aarde. Zelfs de Bedoeïenen daar weten dat het te ver uit koers raken simpelweg zelfmoord kan betekenen.

Laat een reactie achter