Vraag je je nog steeds af of het leasen van een auto wel geschikt voor jou is? De laatste tijd is de persoonlijke autoleasing veel populairder geworden en dit is niet zonder reden want er zijn veel voordelen aan verbonden. Dit zijn onze 10 belangrijkste redenen waarom je de volgende keer het aangaan van een lease-overeenkomst zou moeten overwegen.

1 Krijg een hele goede aanbieding

Autoleasemaatschappijen opereren onafhankelijk en krijgen voortdurend van alle grote financiële bedrijven en dealers in het VK de beste aanbiedingen voor dat moment. Dit betekent dat ze de meest concurrerende tarieven kunnen aanbieden, waardoor jouw maandelijkse kosten zullen dalen. Private lease vergelijken is dan ook wel handig, om zo het goedkoopste private lease te kunnen vinden.

man uit het raam auto

2 Rijd in een betere auto

Als je een auto least, zul je steevast vinden dat je in een beter voertuig rijdt dan wanneer je er een had gekocht. Hoe dat komt? Bij een lease betaal je namelijk alleen de afschrijving van de auto voor de leaseperiode en heb je niets te maken met de waarde van de auto (omdat je deze niet bezit). Als gevolg hiervan zijn in vergelijking met andere financieringsvormen je maandelijkse betalingen doorgaans lager en daardoor kun je een auto met meer luxe en opties leasen.

3 Rijd in een betrouwbare auto

Ben je bezorgd dat je niet naar je werk of naar het vliegveld kunt gaan omdat je auto misschien kapot zal gaan? Hoe ouder auto’s worden, hoe minder betrouwbaar ze ook worden. Als je een auto least, zal dat geen probleem zijn want je zult dan altijd een gloednieuw model besturen. Plus dat als er iets misgaat, de auto normaal gesproken nog fabrieksgarantie heeft en zal worden vervangen.

seat leon wit

4 Geniet van de nieuwste technologie en veiligheidsvoorzieningen

Omdat je in een nieuw voertuig rijdt, profiteer je van de nieuwste technologieën die fabrikanten bij hun modellen introduceren. Recente populaire toevoegingen omvatten zaken als een autonoom noodstopsysteem waardoor je veiliger rijdt en zelfs nachtzicht.

5 Bespaar geld

Als het meer waard wordt, koop het dan. Als het in waarde vermindert. Lease een auto en je zult je spaargeld niet zien opgaan aan iets dat een groot deel van zijn levensduur buiten je huis doorbrengt en ervoor zorgt dat je je geld kwijtraakt.

6 Krijg de controle over jouw maandelijkse uitgaven voor de auto

Afgezien van de brandstof en de verzekering die je betaalt, weet je wanneer je een auto least precies wat autorijden je gaat kosten omdat je uitgaven zijn opgenomen in de eenmalige betalingen, de wegenbelasting en de pech onderweg. En als je in het contract ook een onderhoudspakket opneemt, wordt jou mogelijkheid om te budgeteren nog beter.

7 Vermijd grote rekeningen voor autokosten

vrouw met geld

Je rijdt in een nieuwe, dus meer betrouwbare auto en dus is het zeer waarschijnlijk dat je geen dure reparaties aan de motor of het aircosysteem hoeft te laten uitvoeren. Je hebt waarschijnlijk niet eens een nieuwe accu nodig.

8 Vermijd het gedoe van de APK

Auto’s die jonger zijn dan 3 jaar hoeven geen jaarlijkse APK-keuring te ondergaan. Tegen die tijd is de auto waarschijnlijk niet langer jouw verantwoordelijkheid meer.

9 Vermijd de problemen, die je wel hebt met het aanschaffen van een auto

Als je een voertuig least, breng je eenvoudigweg de auto aan het einde van de leaseperiode terug en kun je het volgende nieuwe voertuig uitkiezen. In tegenstelling tot bij een aankoop hoef je je geen zorgen te maken over de uiteindelijke of de geschatte waarde van het voertuig. Daarnaast vermijd je een gesprek met de dealer over de mogelijkheden bij een ruil of een nieuwe lease en hoef je de auto ook niet direct te kopen.

10 Vermijd het monopolie van de dealer

Omdat je te maken hebt met onafhankelijke bedrijven, die voortdurend de markt afstruinen naar de beste tarieven, is je keuze ruim en heb je niet te maken met slechts een of een paar dealers. Je hoeft ook niet zelf allerlei autodealers langs om te proberen uit te vinden wie je de beste prijs zal geven, om uiteindelijk het gevoel te krijgen dat ze allemaal van je willen profiteren.

Laat een reactie achter