1. Verzamelingen

horloge

Van kunstwerken en antiek tot horloges, juwelen en klassieke auto’s, verzamelen is een hobby op zichzelf. Hoewel het niet noodzakelijkerwijs een dure hobby hoeft te zijn die enkel aan de rijken is voorbehouden, kan dit soms wel het geval zijn. Je kan natuurlijk voor postzegels gaan, of je kan klassieke auto’s en vooroorlogse vliegtuigen verzamelen.

Als je er eenmaal mee begint dan zal je steeds meer items vinden met een hogere en hogere waarde, waardoor de hobby duurder en duurder zal worden. En dan wordt het pas echt interessant.

2. Zeilen

zeilen

Een andere sport die tussen onbetaalbaar en zeer onbetaalbaar balanceert is zeilen. Het varieert van het huren van een klein zeilbootje tot aan het bezitten van enorme luxe jachten. Zeilen is een sport die voornamelijk voorbehouden is aan de rijken ter aarde en bekende mensen zoals George Clooney mogen zich tot de gelukkige rekenen die deze sport als hobby beoefenen.

Hoewel zeilen een nobele sport is, is het kopen van een jacht om te kunnen feesten in de Cariben met een stel prachtige dames die staan te dansen op het dek niet meer een sport te noemen. Het is echter nog steeds enorm duur.

3. Goede doelen

goede doel

Filantropie is waarschijnlijk een van de meest voorkomende gewoonten van rijken mensen. Sommige bronnen melden dat meer dan 50% van de rijkste mensen ter wereld bijdragen aan goede doelen. Je hebt vast gehoord van de vele organisaties die zijn opgericht door rijke mensen.

De beweegreden achter deze hobby is soms erg subjectief, waarbij in sommige gevallen het zelfs lijkt alsof mensen de psychologische behoefte hebben om zichzelf goed te doen voelen, maar we moeten eerlijk toegeven dat filantropie een enorme hoeveelheid geld behoeft. Geld dat vergaard is door beroemde en rijke mensen, die er vervolgens voor kiezen om dit weer weg te geven.

4. Lezen

boeken

We weten niet zeker of de allerrijksten lezen omdat ze tijd en geld hebben, of dat ze tijd en geld hebben omdat ze lezen. Het blijft echter wel een van de meest favoriete hobby’s van de rijken op deze planeet. Hoewel lezen niet per se een dure hobby is, behalve als je zelf een gigantische bibliotheek wilt bouwen, zet het wel tot denken, en denken is een skill die noodzakelijk is in de wereld van bedrijven en fortuinen.

5. Racen

race auto

Voor de avontuurlijke rijken die behoefte hebben aan een flinke dosis adrenaline in de aderen is het racen van auto’s de hobby bij uitstek. Het keihard rondrijden in een supersnelle sportauto maakt je misschien niet gelukkiger, maar het zorgt er zeker voor dat je leven een stuk spannender wordt.

Aan de andere kant is dit natuurlijk wederom een dure hobby. Een paar minuten op een circuit kan je al 1000 euro kosten. En iedereen wil langer genieten dan een paar minuten toch?

6. Paardrijden

paardrijden

Een van de favoriete manieren voor rijken om de tijd door te brengen is paardrijden. Het wordt steeds normaler. Echter, het bezitten van een paard is niet eenvoudig en zeker niet de goedkoopste hobby. Daarom is het veel gebruikelijker dat welvarende mensen deze sport beoefenen dan het plebs.

7. Bergbeklimmen

bergbeklimmen

Hoewel bijna alle sporten afstammen van een nuttige bezigheid is het beklimmen van bergen dit niet. Het is uitgevonden door nobele mensen om zich af te scheiden van de gewone man. Vandaag zijn er meer en meer mensen die houden van hiken, trekken en klimmen. Bergbeklimmen is echter nog steeds een sport die is voorbehouden aan de elite.

Het beklimmen van de meest beroemde bergtoppen op onze planeet brengt enorme kosten met zich mee, en dan hebben we het nog niets eens over de kans op verwondingen of zelfs de dood. We hebben het over geld. Het beklimmen van Mount Everest begint vandaag de dag op 30.000 euro en kan duurder zijn dan 100.000 euro. Er zijn veel pieken waarbij de prijs van de beklimming ver boven de top van de berg uitstijgt.

Er is geen noodzaak om wekenlang te trekken, het lichaam van de benodigde zuurstof te ontzien om een top te bereiken, terwijl de portemonnee leeg druppelt door de aanschaf van dure spullen die noodzakelijk zijn, en toch, is er iets wat deze tochten erg aantrekkelijk maakt. Iets wat niet iedereen zich kan veroorloven.

8. Wijn

wijnfles

Bijna iedereen die rijk is heeft weleens een echte goede wijn geproefd, maar voor sommige van hen is dit niet genoeg. Het kweken van een wijngaard om zelf wijn te maken is wederom een hobby van de rijkste mensen ter wereld.

Het is zeer gebruikelijk om villa’s aan te treffen met wijnkelders en een wijnmakerij. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om zelf heerlijke wijn te maken.

9. Hardlopen

hardlopen

Hoewel veel mensen moeite hebben om te gaan hardlopen of aan fitness te doen zien rijke mensen dit vaak als een gezonde gewoonte. Ze houden het ook goed vol, of het nu acteurs zijn die rollen spelen waarvoor ze in perfecte fysieke staat moeten zijn, of gewoon zakenmannen die een gezonde geest en goed lichaam erg waarderen.

Hardlopen is natuurlijk helemaal niet duur wanneer we het vergelijken met andere hobby’s die hier beschreven worden, behalve natuurlijk als je een splinternieuwe gym in je huis laat bouwen.

10. Reizen

vliegveld reizen

Reizen is gewoon geworden. De kosten van transport nemen steeds verder af nu de technologie beter wordt. Vakanties worden goedkoper. Er zijn echter nog steeds mensen die zich niet een paar weken per jaar kunnen veroorloven om erop uit te trekken.

De rijkste mensen hebben tijd en geld, alsmede de middelen om maanden achter elkaar te kunnen rijken, waardoor het een hobby wordt. Eersteklast vliegtickets, exclusieve bestemmingen en overdonderende hotelkamers zijn slechts enkele extraatjes die de rijken mensen zichzelf toebedelen.

Laat een reactie achter