De meeste mensen hebben een hekel aan het schoonmaken van hun huis omdat het een tijdrovende, saaie en vieze klus is. Dat is jammer, want het eindresultaat is in ieders belang. Wij vroegen daarom de schoonmakers die de Helpling-app gebruiken om een paar van hun geheimen met ons te delen. Tenslotte hebben zij er iedere keer weer plezier in. Wij ontvingen daarop de volgende tips.

  1. Splits het schoonmaken op in verschillende kleine klussen wanneer je een groot huis hebt. Eventueel smeer je de verschillende taken over meerdere dagen uit.
  2. Begin altijd ‘s ochtends. Door het over verschillende dagen uit te smeren kun je de dag beginnen met een klein beetje opruimen voordat je leuks gaat doen.
  3. Stem de radio tijdens het schoonmaken af op je favoriete radiostation. Luisteren naar je favoriete muziek tijdens het schoonmaken zal helpen het proces wat te versnellen.
  4. Plan iets leuks als ‘beloning’ voor jezelf voor als je klaar bent met schoonmaken. Het geeft je iets leuks om naar uit te kijken.
  5. Zorg ervoor dat je alle juiste hulpmiddelen hebt om het huis schoon te maken. Schoonmaken met inferieure schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen zal het proces vertragen en het schoonmaken een vervelende taak maken.
  6. Zorg dat de hele familie je helpt om wat te doen. Wanneer je kinderen hebt, moedig die dan aan om iets eenvoudigs te doen dat niet echt het gevoel geeft dat ze aan het schoonmaken zijn, maar dat toch bijdraagt ​​aan het uiteindelijke resultaat.
  7. Combineer je schoonmaakactiviteiten met je trainingsactiviteiten. Het uiteindelijke resultaat kan een schoon huis en een verbeterd lichaam zijn.
  8. Registreer hoeveel tijd je kwijt bent aan je schoonmaakbeurt en laat iemand het eindresultaat controleren. Kijk of je het de volgende keer sneller kunt doen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de schoonmaak.
  9. Maak een overzicht met ‘werkzaamheden’ voordat je begint met schoonmaken. Vink alles af dat je hebt gedaan. De vele vinkjes zullen aanmoedigend werken.
  10. Maak van schoonmaken een spel waarbij je de verschillende schoonmaaktaken op kaarten noteert die je onder alle deelnemers verspreidt. Beloon de persoon die de meeste taken binnen een bepaald tijdsbestek heeft voltooid.

Dit zijn slechts 10 manieren die je kunt gebruiken om het schoonmaken leuk te maken. De grootste uitdaging zal zijn om de ‘leuke’ factor in evenwicht te brengen met de kwaliteit van het eindresultaat. Het heeft geen enkel nut als mensen plezier hebben zonder te beseffen dat het uiteindelijk om de kwaliteit van het schoonmaken gaat. Valsspelen is niet toegestaan. Toch moet het schoonmaken van een huis leuk zijn en geen last zijn.

Laat een reactie achter