Shoppen kan je voldoening geven, en het kan je gek maken. We kopen spullen die we nodig hebben, spullen die we willen en spullen die we niet nodig hebben en ook niet willen, waarvan we vaak niet eens weten waarom we ze gekocht hebben. De vraag die bij mij naar boven kwam is: waarom? Dit leidde tot een drie-jaar-durende reis waarbij ik me verdiepte in culturele, sociale en psychologische aspecten van hoe Nederlanders shoppen. Ik ontdekte dat de ‘waarom’ niet altijd even logisch onderbouwd was. Ja er zijn slimme marketing-experts die ons tientallen redenen geven om iets te kopen. Er is echter niemand die een pistool tegen onze portemonnee houdt. Onze beste bescherming tegen ongewilde aankopen is dan ook, rekening houden met hoe we beïnvloed worden. Als je overigens online wilt shoppen met korting, dan kan je het beste bij Shopkorting kijken.

Hier zijn 10 tips die je een beter inzicht geven over je uitgavenpatroon.

1. Laat je niet verleiden!

Louis Vuitton winkel

Winkels gaan ervan uit dat onze zintuigen de snelste manier zijn om ons, onze portemonnee te laten trekken. De luidsprekers bij Abercrombie & Fitch spelen harde muziek met veel bastonen zodat de hormonen van tieners hun werk beginnen te doen. Hotels en spa’s gebruiken lekkere aroma’s en muntgeuren. Juweliers hebben goede verlichting zodat de horloges en ringen nog meer blinken. Deze atmosferische verbeteringen proberen ons er van te overtuigen dat we meer verlangen, en meer uitgeven, maar de waarde van hetgeen we kopen neemt natuurlijk niet toe.

 2. Ken je prijzen

Een ‘referentieprijs’ is een prijs die je verwacht omdat je een product al eerder hebt gekocht. Verkopers proberen je hiermee te verwarren. Neem bijvoorbeeld een blikje tonijn. Je verwacht waarschijnlijk een prijs van rond de 1,25 euro. Door de verpakking kleiner te maken van 140 naar 120 gram maar de prijs gelijk te houden, verdienen de verkopers veel meer geld, terwijl de prijs voor jou gelijk is gebleven. En als de kinderen aan je arm staan te trekken of aan het jammeren zijn, heb jij geen tijd om op de prijs te letten.

3. Shopper, ken jezelf

Sommige psychologen zeggen dat er twee algemene categorieën kopers zijn. De lage-zelfmonitors zijn mensen die zich niet druk maken om sociale feedback en producten kopen naar hun eigen voorkeur. De hoge-zelfmonitors zijn mensen die zich erg druk maken om sociale feedback en producten kopen om niet buiten de groep te vallen. Je maakt over het algemeen betere keuzes als je bij je eigen shop-temperament blijft.

 4. Gratis is nooit gratis

Antwoord snel: Je mag kiezen tussen een gratis cadeaubon van 10 euro, of een cadeaubon van 20 euro voor 7 euro. Welke zou je kiezen? Gedragseconoom Dan Ariely testte dit bij shoppers in een winkelcentrum in Bosten. De overgrote meerderheid koost voor een gratis cadeaubon, terwijl dit ertoe leidde dat ze een voordeel van 13 euro misliepen. Laat je dus niet in de kaart spelen. Een kaartje met ‘gratis’ kan soms duurder zijn dan het lijkt.

5. Kies je shoppartner verstand

Het kan leuk zijn om een zaterdagmiddag met vrienden te gaan shoppen. Houdt er echter rekening mee dat zij jouw koopkeuzes kunnen beïnvloeden. Het is een fenomeen dat we “groepsniveau bepaalde overwegingen” noemen. Dit betekent dat de groep, niet jijzelf, de norm vaststelt over wat acceptabel en toelaatbaar is. Als de consensus is, dat 600 euro neertellen voor een paar pumps redelijk is, je zomaar thuis kan komen met hakken die schreeuwen: (tegen jou in ieder geval) “wat heb ik gedaan?”

6. Vermijdt de snelkassa

creditcard betalen

Tijd is geld, vooral als je ergens betaald geparkeerd staat, ergens naar toe moet, of als je tijd ergens anders meer geld oplevert. Je denkt wellicht dat de snelkassa de beste keuze is. Echter, als er een paar mensen bij de gewone kassa staan en net iets meer mensen bij de snelkassa, dan is de gewone kassa vaak sneller. Meer transacties betekent meer tijd.

7. Laat je muis lopen

Veel mensen kijken als eens op het internet voordat ze iets kopen. Tegen de rest zeg ik: klik eens wat rond! Zelfs als je liever in een echte winkel iets koopt, online shoppen kan je veel geld besparen!

8. Koop je online? Gebruik de zoekfunctie

laptop op bureau

Je bent op zoek naar een nieuwe mixer? Typ de naam in! Dit is veel sneller dan alle stappen die anders moet doorlopen: “Alle producten”, “Keuken”, “Apparaten”, “Mixers”. Een onderzoek, verricht door een website ui Massachusetts, toonde aan dat shoppers die alle links doorklikken en deze stappen doorlopen tot drie keer zo vaak blijven zoeken naar producten nadat ze hun item al hebben gevonden. Ze verrichten ook vaker impulsaankopen, wanneer vergeleken met mensen die de zoekknop gebruiken.

9. Geef toe aan je behoeften

De enige dingen die we echt nodig hebben zijn eten, kleding en onderdak (daarnaast ook liefde maar het is geen goed idee om liefde te kopen). Er zijn andere behoeften die relateren aan ons emotionele welzijn. Jezelf zo nu en dan eens verwennen met een massage geeft je een goed gevoel, en dat wil niet zeggen dat je roekeloos met je geld omgaat.

10. Koop ervaringen

Het is leuk om souvenirs te kopen in exotische landen. We maken onszelf wijs dat we op deze manier de reis herinneren, maar uiteindelijk gooien we deze spullen vaak gewoon weg. De echte herinneringen: de ervaringen, die blijven voor altijd. Dat noem ik nu een waardevolle uitgave.

Laat een reactie achter