Tegenwoordig worden veel merken herkend aan hun logo en veel producten worden simpelweg voorzien van een logo van een merk uit bovenste segment om de prijs van een product op te schroeven en meestal met succes. Maar wat zijn ‘s werelds tien meest waardevolle luxemerken waar het meeste geld in zit? Bekijk de onderstaande lijst eens om erachter te komen!

10. Porsche – 4,9 miljard euro

porsche

Porsche werd in 1931 in Stuttgart, het hart van de Duitse auto-industrie, opgericht (dezelfde plaats waar Mercedes-Benz enkele jaren daarvoor werd opgericht).

Het is vooral bekend om zijn legendarische sportwagens, zoals de Porsche 911 en de Porsche Carrera GT, maar is onlangs met de ontwikkeling van de Porsche Cayenne, een luxe SUV ook begonnen met het verkennen van een relatief onbekend terrein. Toch is het bedrijf erin geslaagd zijn slagkracht te behouden en uit een onderzoek uit 2006 bleek dat Porsche in de VS het meest prestigieuze automerk was.

9. Ralph Lauren – 5,6 miljard euro

ralph lauren

Zoals Parijs en Milaan Europa’s meest prominente modecentra zijn, is de modehoofdstad van Noord-Amerika zeker New York en een van de meest herkenbare merken die de Big Apple in huis heeft, is Ralph Lauren.

Net als veel andere luxemerken begon Ralph Lauren bescheiden toen in 1967 de oprichter (na wie het bedrijf werd vernoemd) begon met het verkopen van stropdassen voor heren, die hij persoonlijk onder het Polo-label heeft ontworpen. Het merk kreeg snel bekendheid en verkoopt nu alles van luxe kleding, schoenen, accessoires, parfums en zelfs meubels.

8. Lexus – 6,1 miljard euro

lexus

Lexus, dat werd opgericht in 1989, maakt de luxe voertuigen van Toyota. Oorspronkelijk geïntroduceerd in de Verenigde Staten (wat de grootste markt blijft), is Lexus nu een prestigieus merk en bekend en gewild over de hele wereld.

De collectie van Lexus omvat een breed scala aan voertuigen, van sedans van verschillende klassen (van compact tot de full-size LS, het vlaggenschipmodel van het bedrijf), tot SUV’s en hybrides. De Japanse fabrikant heeft zelfs een speciale divisie, die zich uitsluitend bezighoudt met het produceren van hoogwaardige modellen onder de naam F marque. Met dergelijke hoogwaardige auto’s en het brede spectrum aan smaken en behoeften waar het zich op richt, is het geen wonder dat Lexus ‘s werelds meest waardevolle merk voor luxe auto’s is.

7. Chanel – 6,1 miljard euro

chanel winkel

Meer dan 100 jaar geleden opgericht door de legendarische Coco Chanel is het Franse bedrijf nu één van de meest gerespecteerde merken in de modewereld. Het is gespecialiseerd in haute couture en confectiekleding, luxegoederen en mode-accessoires.

De belangrijkste figuur van het post Coco Chanel-tijdperk is de Kaiser van de mode zelf – Karl Lagerfeld – die het merk sinds zijn overname als hoofdontwerper in 1983 naar nieuwe hoogten heeft gebracht.

6. Prada – 6,2 miljard euro

prada winkel

Prada heeft onlangs haar honderdjarig bestaan gevierd en het bedrijf is behoorlijk ver gekomen sinds Mario Prada en zijn broer Martino in hun winkel in Milaan lederwaren begonnen te verkopen.

Tegenwoordig is Prada een gigant in de modewereld en verkoopt het inmiddels ook andere luxe artikelen zoals parfums, cosmetica en zelfs horloges.

5. Rolex – 6,4 miljard euro

rolex

Zwitserse uurwerken van merken, die zijn gebouwd op een eeuwenoude traditie van vakmanschap van hoge kwaliteit, zijn buitengewoon prestigieus. Terwijl Rolex in 1905 in Londen werd opgericht, verhuisde het 14 jaar later naar Genève en is het uitgegroeid tot een van de grootste horlogemakers ter wereld.

Tegenwoordig produceert het bedrijf een indrukwekkende 2000 horloges per dag, maar ondanks het volume gaat dit nooit ten koste van de kwaliteit. Er is geen groter teken van smaak en onderscheid voor een heer dan het dragen van een Rolex om zijn pols.

4. Hermès – 8,1 miljard euro

hermes

Hermès International brengt al bijna twee eeuwen lang hoogwaardige goederen uit, variërend van leer, schoenen, sieraden, herenkleding en damesmode.

Opgericht in 1837 in Parijs, werd het vernoemd naar zijn oprichter Thierry Hermès (en niet naar de oude Griekse god zoals men zou denken) en leden van de dynastie hebben tot 2005 aan het roer gestaan. Bovendien beweert Hermès trots dat de meesten van zijn producten op de ouderwetse manier in middelgrote werkplaatsen worden gemaakt, waarbij de meerderheid van hun producten van het begin tot aan het einde het werk is van één persoon.

3. Coach – 9,2 miljard euro

coach

Misschien niet zo prominent als de meeste andere merken op deze lijst, worden producten van Coach door klanten over de hele wereld gedragen vanwege de ongeëvenaarde kwaliteit en unieke aard van haar producten.

Met een verscheidenheid aan stijlvolle handtassen, herentassen, kleine lederwaren voor dames en heren, schoenen, horloges, sjaals en een breed scala aan accessoires, heeft Coach, ondanks het feit dat het nu een wereldwijd merk is, zijn onmiskenbare New Yorkse houding en stijl behouden.

2. Gucci – 10,6 miljard euro

gucci tas

Gucci is één van ‘s werelds meest erkende namen in de wereld van luxe modeartikelen. Dit is geen verrassing, aangezien het in Florence gevestigde bedrijf, dat in 1921 werd opgericht door Guccio Gucci, het best verkopende Italiaanse merk is.

Ondanks het moeilijke begin van de jaren ‘90, heeft het bedrijf onder leiding van creatief directeur Tom Ford een verbazingwekkende ommekeer ondergaan en werd in 2007 uitgeroepen tot het meest geliefde luxemerk ter wereld. Met al zijn succes is Gucci, vooral door zijn samenwerking met UNICEF, toegewijd om iets terug te geven.

1. Louis Vuitton – 24,8 miljard euro

Louis Vuitton winkel

Als een van de oudste, meest prestigieuze luxemerken ter wereld, is Louis Vuitton in wezen een synoniem voor kwaliteit, elegantie en stijl. Het werd in 1854 opgericht in wat toen, net zoals nu, één van ‘s werelds meest stijlvolle hoofdsteden is – Parijs, de stad van het licht.

Goederen met het iconische LV-monogram worden hiervoor volledig met de hand gemaakt, zodat alles volgens de hoogste normen van het bedrijf wordt geproduceerd.

In 1987 fuseerde Louis Vuitton met twee andere Franse topmerken, Moët et Chandon en Hennessy, om zo LVMH te creëren, een luxe moloch – een samenwerking die het modebedrijf niet alleen naar nieuwe hoogten heeft geholpen, maar ook rechtstreeks naar de top van onze lijst.

Laat een reactie achter