‘Verhuizen naar de cloud’ is het toverwoord dat steeds belangrijker wordt. Laten we eens proberen om er middels dit artikel achter te komen waarom iedereen lijkt te verhuizen naar de cloud.

Wat is verhuizen naar de cloud?

Simpel gezegd is verhuizen naar de cloud eenvoudigweg het migreren van je gegevens, applicaties, e-mail of software naar cloud-hosting waar deze overal ter wereld toegankelijk zijn.

Enkele voorbeelden van cloud-applicaties in ons dagelijks leven zijn bijvoorbeeld boeken lezen op Kindle Paperwhite, Google Drive en luisteren naar de deuntjes op je mobiele telefoon, die thuis op je computer staan. Cloud maakt applicaties overal en altijd toegankelijk en dit en nog veel meer dat het biedt, maken ons dagelijks leven handiger en het kan zeker ook wonderen doen voor je bedrijf.

Waarom zou je bedrijf naar de cloud moet verhuizen?

  • Om te kunnen voldoen aan de groeiende hosting-behoeften van de klanten.
  • Om eenvoudige oplossingen en een meer ontwikkelde hosting-omgeving te bieden voor de groeiende zakelijke behoeften.
  • Om de beperkingen van traditionele hosting, die ik hieronder in detail zal uitleggen tegen te gaan.

Waarom zou je kiezen voor cloud-hosting in plaats van traditionele hosting?

Cloud-hosting van bijvoorbeeld SoHosted bieden veel voordelen. Hieronder beschrijven we de 10 beste voordelen van cloud hosting.

1. Verhoogde uptime van de server

De uptime van de server is rechtevenredig met de prestaties van je website. Cloud-hosting biedt maximale uptime van het netwerk en garandeert geen enkel storingspunt. Aangezien het een systeem van onderling verbonden servers is, kan een server op een bepaald moment je verzoek niet aannemen, waarna een andere server uit de meerdere servers standaard de werkbelasting van de falende server overneemt.

verhoogde uptime

Terwijl bij traditionele hosting een enkele server het risico op hardwarestoringen en downtime voor je website en applicaties verhoogt.

2. Betaal voor de middelen naar gebruik

In een cloud hosting-model hoef je je geen zorgen te maken over de dure uitgaven, omdat je namelijk niet hoeft te investeren in infrastructuur en de opex is ook minder omdat je alleen maar hoeft te betalen voor de middelen/diensten, die je ook daadwerkelijk gebruikt.

In het traditionele hosting-model moet je, of je deze nu gebruikt of niet, een vast bedrag voor de densten betalen.

3. Verhoogde beveiliging

In traditionele hosting deel je de middelen en CPU-behoeften met andere websites op dezelfde server of je onderhoudt je een eigen toegewijde server om gevoelige informatie te beveiligen.

veilig cloud

Cloud-hosting wordt met een dergelijke infrastructuur geleverd, die je gegevens op verschillende niveaus beveiligt: netwerk-, gegevens-, applicatie- en fysieke beveiliging. Cloud-serviceproviders zorgen door identiteitsbeheer van de klant, de juiste gegevensisolatie en de segregatie van opslag, veilige en gecodeerde oplossingen, firewalls en back-upterugwinning voor de bescherming van de gegevens.

4. Schaalbaarheid van middelen

Onmiddellijke toewijzing van middelen aan de nieuwe behoeften van de website is met cloud-hosting vrij eenvoudig. Met een cloud-hosting kunnen websites en accounts middelen zoals bandbreedte, opslag, RAM, enz. via de reeks bronnen, die wordt onderhouden door het netwerk van meerdere servers, toevoegen of juist verminderen. Bij de traditionele hosting heb je deze optie niet.

5. Onafhankelijkheid van locatie

Traditionele hosting-servers zijn beperkt tot een vaste locatie en daarom moet je specifiek zijn bij het kiezen van jouw server, aangezien de locatie van de server een grote rol speelt in de laadsnelheid van een website. Terwijl cloud-hostingservers over de hele wereld aanwezig zijn, zijn ze wereldwijd via een internetverbinding en met elk apparaat – PC of mobiel – toegankelijk.

6. Verhoogde groepssamenwerking

Cloud-computing maakt toegang overal mogelijk. Medewerkers van een organisatie kunnen aan dezelfde documenten werken en zelfs, ongeacht de locatie waar ze werken applicaties delen. Je hebt bijvoorbeeld met Office 365 – een suite voor bedrijfsproductiviteit die sneller en slimmer werken mogelijk maakt en ook flexibiliteit in werkmethoden biedt – toegang tot gegevens vanuit huis of zelfs als je op reis bent.

groepssamenwerking

Maar je kunt in de traditionele hosting niet profiteren van de samenwerking van het team.

7. Back-up en noodherstel

Cloud-hosting biedt een noodherstelfunctie, omdat gegevens automatisch in een onderling verbonden server (cloud is een opstelling met meerdere servers) worden geback-upt.

Traditionele hosting biedt geen noodherstel, omdat er maar één server is waar je je gegevens en applicaties kunt hosten. Je moet dus zelf een back-up van je gegevens maken.

8. Nieuwste technologie

Cloud hosting maakt gebruik van de nieuwste technologieën. Hiermee kun je, afhankelijk van je behoeften en de voorkeuren van je bedrijf, je software applicaties aanpassen en integreren. Dit kan upgrades naar servers, de nieuwste versies van software en het verwerkingsvermogen van de computer omvatten.

Met traditionele hosting kun je niet upgraden of dit automatisch aanpassen.

9. Milieuvriendelijk

  • Cloud-servers worden tot hun volledige capaciteit gebruikt, wat de stilstandtijd tot een minimum beperkt en energie voor het bedrijf en de omgeving bespaart.
  • Cloud-hosting elimineert de noodzaak om servers in huis te onderhouden, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd.

10. Prestatie

Een site, die wordt gehost in een cloud-omgeving, presteert veel beter dan een site die gehost wordt op een traditionele server-opstelling. Voor diegenen die een snellaadpagina nodig hebben en een flexibele en onmiddellijke toewijzing van middelen, noodherstelplannen, energiebesparende en klimaatvriendelijke servers en bovenal een goedkope oplossing zoeken, is de cloud een perfecte oplossing.

Als je nog een ander voordeel van cloud-hosting ten opzichte van traditionele hosting kunt bedenken, voel je dan vrij om dat aan de lijst toe te voegen.

Laat een reactie achter