De beste vervanging voor echte tanden zijn tandheelkundige implantaten, die zijn ontworpen om er net zo uit te zien, aan te voelen en te functioneren als jouw natuurlijke tanden zodat je weer met een gerust hart kunt lachen. En tandheelkundige implantaten bieden voor het vervangen van tanden mogelijk een betere lange termijn waarde dan een kunstgebit.

1. Ze werken als een normale tand

Dentale implantaten werken net zoals een natuurlijke tand waardoor je al het voedsel gewoon kunt eten. Een implantaat bestaat uit een kleine titanium schroef, die in een klein gaatje in het kaakbot wordt geschroefd. Omdat het van titanium is gemaakt, versmelt het natuurlijk met het bot, waardoor er een buitengewoon sterke kunstmatige wortel ontstaat.

2. Er wordt geen schade aan andere tanden toegebracht 

Tandimplantaten vervangen een enkele tand, zonder onnodige schade aan andere tanden toe te brengen. Conventionele bruggen daarentegen tasten de twee gezonde tanden, die grenzen aan een opening ook aan om zo de structuur te ondersteunen. Overigens kan ook een brug op implantaten gemaakt worden. In tegenstelling tot een traditionele brug heeft een implantaat geen effect op de aangrenzende tanden en kan het, net zoals bij een natuurlijke tand gemakkelijk worden schoongemaakt en geflost.

3. Ze hebben een natuurlijke uitstraling

In vergelijking met een kunstgebit, zien tandimplantaten er net even wat natuurlijker uit.

mooi wit gebit

4. Ze kunnen kosteneffectief zijn

Op de lange termijn zijn implantaten meestal een meer kosteneffectieve en bevredigende optie. De levensverwachting van een brug is ongeveer 10 jaar, maar als je bedenkt dat een implantaat een permanente oplossing is, die niet zal gaan rotten of complicaties zal veroorzaken aan de nabij gelegen tanden, is het op de lange termijn duidelijk kosten effectiever.

5. Ze kunnen een leven lang meegaan

De levensduur van een tandheelkundig implantaat is over het algemeen erg lang en 95% van de implantaten is na 10 jaar nog steeds goed. Wij vinden dat tandheelkundige implantaten een zeer voorspelbare oplossing bieden om ontbrekende tanden te vervangen. Net zoals natuurlijke tanden moeten tandheelkundige implantaten ook regelmatig door een tandarts-implantoloog worden bekeken en moet je een gezonde levensstijl aanhouden om ze een leven lang mee te kunnen laten gaan. In tegenstelling tot andere tandheelkundige procedures zijn implantaten een eenmalige investering, die een langetermijnoplossing kunnen zijn.

6. Je kunt eten wat je maar wilt! 

Het hebben van een kunstgebit of losse, rotte of ontbrekende tanden kan betekenen dat mensen worden gedwongen om voedsel te vermijden dat knapperig of taai is, wat erg frustrerend kan zijn. Veel van onze patiënten vertellen hoe frustrerend het is om dergelijk voedsel te vermijden en de vreugde van het kauwen op een sappige biefstuk of het knarsen van een knapperige appel te moeten missen. De sterkte en stabiliteit van implantaten betekent echter dat al deze voedingsmiddelen niet hoeven worden vermeden.

7. Je kunt met vertrouwen lachen

lachende mevrouw

Lachen kan stress verminderen, je aantrekkelijker maken, je kalmeren, je slechte humeur verbeteren en je kunt zelfs een ander persoon gelukkig maken met een glimlach! Door, met de meest natuurlijke oplossing die er beschikbaar is je glimlach te herstellen of ontbrekende tanden te vervangen, kun je weer vol vertrouwen glimlachen.

8. Mensen zullen niet weten dat je implantaten hebt

Door deze onzichtbaarheid en de betrouwbaarheid van implantaten voelen mensen zich weer zelfbewust over hun glimlach. In tegenstelling tot kunstgebitten kunnen implantaten niet zomaar uit je mond vallen. Ook kunnen ze gereinigd worden net zoals natuurlijke tanden, zodat je zonder schaamte of ongemak kunt doorgaan met je leven.

9. Ze zullen veroudering voorkomen

Slijtage aan het kaakbotweefsel, die kunstgebitten veroorzaken, kan vaak leiden tot veroudering van het gezicht van een patiënt. Implantaten voorkomen dit botverlies en helpen zo om de natuurlijke vorm van de kaak te helpen behouden.

10. Ze zullen je zelfrespect herstellen en je levensstijl verbeteren

Omdat implantaten onzichtbaar, discreet, betrouwbaar, stabiel en esthetisch natuurlijk zijn – spreekt het vanzelf dat ze onvermijdelijk je zelfvertrouwen en zelfrespect vergroten en het uiterlijk verbeteren, wat resulteert in een aangenamere levensstijl.

Laat een reactie achter