Myrkdalen is nog relatief onbekend, zalig rustig en er zijn mooie skipistes voor beginners. Ook zijn er veel non-track off-pistes te vinden voor de gevorderde wintersporters.

Dit moderne resort ligt in een serene regio vol fjorden en bevroren meren en is pas in 2003 geopend. Nog steeds vrij onbekend, is Myrkdalen wel elk jaar groter geworden. Er ligt dan ook van december tot mei gegarandeerd sneeuw.

Als je een gevorderde skiër bent, laat je dan niet afschrikken door het feit dat dit oord maar een klein pistegebied heeft. Er is meer off-piste terrein dan je zou verwachten. Voor beginners zijn de rustige hellingen ideaal voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Mensen die op een tussenniveau zitten zich kunnen verheugen op brede cruisehellingen met sneeuw die tot de beste van Europa behoort.

Onderaan het skigebied ligt direct aan de piste het Myrkdalen Mountain Resort . Dit is het centrum van het resort, met drie restaurants en een paar bars. De après-skiactiviteiten omvatten sleeën – wat onze persoonlijke favoriet is – en je kunt er indoor parachutespringen in de lokale windtunnel.

Op minder dan twee uur van de luchthaven, zijn de skivakanties in Myrkdalen een geweldige optie om te combineren met Bergen en Geilo, waar je een Noorse ski-safari kunt ervaren. De ‘Winteravontuur tussen de fjorden en bergen’ reis kun je al v.a. €230,- p.p. via Norway Home of Skiing boeken bij Norske Noorwegen Reizen, incl. accommodatie aan de piste en ferryovertocht tussen Hirtshals – Bergen.

1. Sneeuw

MYRKDALEN sneeuw

Myrkdalen profiteert van de hoogste sneeuwval van Europa. De sneeuw is hier droog en licht waardoor het leuk en zacht is om in te leren skiën. Het is ook geweldig voor off-piste activiteiten.

2. Kinderen onder de 6 jaar skiën gratis

kinderen skien myrkdalen

Credit Sverre F. Hjørnevik

Zolang ze een helm dragen, kunnen kinderen onder de zes jaar gratis skiën. Dit maakt Myrkdalen een zeer betaalbare optie voor voor gezinnen.

3. Rustig, zelfs in de piekweken

myrkdalen rustig gebied

Credit Sverre F. Hjørnevik

Heel anders dan de Alpen, heeft Myrkdalen rustige pistes met bijna geen liftrijen. Dit maakt het skiën veiliger, aangenamer en betekent dat je je skitijd echt kunt maximaliseren.

4. Beleefde, Engelssprekende locals

myrkdalen locals

Met onberispelijk goed Engels zijn de Noren enkele van de meest bekwame Engelssprekenden buiten Groot-Brittannië en Amerika. De lokale bevolking is bijzonder beleefd, behulpzaam en goed gehumeurd.

5. Niet te ver voor een weekendje weg

Na een rechtstreekse vlucht van twee uur vanuit Amsterdam hoef je nog maar ongeveer 2 uur te rijden. Dit maakt Myrkdalen een goede keuze voor korte weekendjes weg of voor als je er een weekje tussenuit wilt.

6. Slope-side accommodatie

Myrkdalen Hotel winter

Credit Sverre F.

Het Myrkdalen Hotel ligt aan de voet van de berg direct aan de piste. Je kan dus letterlijk uit het hotel de piste op!

7. Myrkdalen is een fantastische plek om te leren skiën/off-piste rijden

skischool myrkdalen

Het is gemakkelijk te bereiken en er is nabij de liften voldoende veilig terrein. Voor de meer ervaren en avontuurlijke skiërs, zijn er uitgebreide mogelijkheden om te toeren in de bergen rond Myrkdalen.

8. Myrkdalen ligt op slechts 30 minuten van de beroemde Nærøy Fjord

Deze prachtige zoutwaterfjord is omgeven door enorme kliffen en majestueuze bergen. De video hierboven spreekt voor zich!

9. Lang seizoen

offpiste myrkdalen

Het lange seizoen van Myrkdalen loopt van begin december tot begin mei. Zelfs aan het einde van het seizoen is het nog steeds mogelijk om in fantastische omstandigheden te skiën.

10. Ontdek het prachtige Flåm

Ga mee op een reis met de spectaculaire Flåm Spoorlijn en ontdek de Aurlandsfjord en Nærøyfjord. Flåm is ook ideaal om te wandelen en te fietsen. De video hieronder zegt genoeg!

Laat een reactie achter