Voor de meesten van ons is bloggen niets meer dan een leuke, parttime activiteit, waarbij we schrijven over dingen waarover we gepassioneerd zijn, maar er zijn altijd uitzonderingen en succesvolle bloggers verdienen meestal behoorlijk veel geld. Deze bloggers zijn hun loopbaan in het schrijven net als jij en ik begonnen, maar met een beetje geluk en briljante content hebben ze deze part-time activiteit om weten te zetten in een fulltime baan.

Natuurlijk, bloggen lijkt misschien een ideale baan, maar het vereist een drastische verandering in de levensstijl en als je echt succesvol wilt zijn is daar veel toewijding voor nodig. En in het geval dat je je afvraagt ​​hoeveel de beste bloggers verdienen, hebben we een lijst verzameld met de tien rijkste bloggers ter wereld, waar je nog weleens verbaasd van kan staan te kijken.

Je hebt waarschijnlijk al wel van de meeste van deze bloggers gehoord, maar ik weet zeker dat je niet wist dat ze honderdduizenden per maand verdienen, plus wereldwijde faam, wat voor mij onbetaalbaar is. De inkomsten zijn per maand, dus elke blogger in deze lijst verdient meer dan een miljoen euro per jaar. Check deze post als jij ook wilt leren hoe je met een blog geld kunt verdienen.

10. Matt Marshall – Venture Beat

Matt Marshall begon in 2006 zijn blogcarrière met de lancering van een informatieve blog genaamd Venture Beat, waarin hij het laatste nieuws over wereldwijde technologie en ook ideeën over geld, financiën en investeringen besprak. Deze informatieve blog bood aan zijn lezers een hoop waardevolle informatie, inclusief informatie voor beginners of verschillende technieken om met investeringen geld te kunnen verdienen. Daarom werd Venture Beat zo populair en Matt Marshall verdient nu met dit blog € 85.775 per maand.

9. Jake Dobkin – Gothamist

Het is best verbazingwekkend dat één van de meest populaire blogs ter wereld er één is die het nieuws van één stad bedekte. Maar de Big Apple is geen gewone stad en toen Gothamist zijn stadsleven in detail begon te beschrijven met informatie over eten, evenementen en kunst, werd het behoorlijk populair. Toen ging Gothamist wereldwijd en breidde zijn bereik uit naar 13 steden over de hele wereld, van Toronto tot Shanghai en van Los Angels tot Londen, om er maar eens een paar te noemen. Jake Dobkin, het brein achter Gothamist verdient nu aan zijn online project € 94.500 per maand.

8. Gina Trapani – Lifehacker

De naam Lifehacker kan in het begin een beetje verwarrend zijn, maar het thema van dit gerenommeerde blog is het vinden van ‘life hacks’ wat namelijk kleine tijdbesparende dingen of manieren zijn om onze productiviteit elke dag te verbeteren. Naast dat het je helpt je leven te verbeteren, presenteert de site ook verschillende gadgets en software, die je helpen beter te worden. En het leven is nu een stuk eenvoudiger voor Gina Trapani, de CEO en oprichter van deze geweldige blog, die € 94.500 per maand verdient met Lifehacker.

7. Collis Ta’eed – TutsPlus

Met tutorials, lezingen en andere alternatieve lesmethoden informeert TutsPlus de lezers over veel softwaretoepassingen en ontwerptools, waardoor ze bijna elke toepassing kunnen beheersen. Niet alleen dat, maar leden van de site kunnen zelfs geld verdienen door hun eigen tutorials te schrijven, wat TutsPlus heel wat anders maakt dan andere bekende blogs. Collis Ta’eed, de grondlegger van deze informatieve site, draagt ​​zelfs bij aan andere beroemde blogs, maar hij krijgt van TutsPlus alleen al rond de € 96.000 per maand.

6. Timothy Sykes

Timothy Sykes werd op zijn eenentwintigste een self-made miljonair in de handel in penny-aandelen en ging daarna verder met een hedgefonds dat niet volgens plan verliep, maar hem wel uitnodigde voor de documentaire over Wall Street Warriors. Hij had nog € 10.000 over en wilde het proces van het maken van zijn fortuin hiermee herhalen en dit keer met meer dan 8.000 posts, waarmee hij een account van € 3.650.000 bereikte. Sykes is ongelooflijk slim als het op aandelen aankomt en als iemand veel geld wilde verdienen, moest zijn blog natuurlijk gelezen worden, met artikelen over investeringen, financiën en aandelen. Alleen al aan zijn blog verdient hij elke maand ongeveer € 128.000.

5. Vitaly Friedman – Smashing Magazine

SmashingMagazine met de laatste, nieuwste tips, hoogwaardige tutorials en geweldige gidsen en bronnen, die je snel tot een website-ontwerper kunnen maken, is ‘s werelds meest populaire blog voor websiteontwerpers en -ontwikkelaars. Vitaly Friedman is de oprichter van deze ongelooflijk nuttige site, die hem alleen aan advertentiebanners elke maand rond de € 163.00 oplevert.

4. Mario Lavandeira – Perez Hilton

Sinds hij zijn blog in 2005 lanceerde, werd Mario Lavandeira of Perez Hilton meteen een invloedrijke blogger. Dit is dan ook geen typische blog, want alle details van het privéleven van beroemdheden, hoe privé ze ook zijn, worden onthuld. Met nieuws, schandalen en andere zaken over beroemdheden werd Perez Hilton over de hele wereld extreem beroemd en werd bezocht door een heleboel mensen die verborgen geheimen van hun favoriete sterren wilden achterhalen. Mario Lavandeira verdient elke maand € 386.000 aan Perez Hilton.

3. Pete Cashmore – Mashable

Mashable is de grootste bekroonde onafhankelijke site ter wereld en omvat alles van sociale media, bedrijven en technologie tot entertainment en lifestyle. Pete Cashmore, de oprichter en CEO van de blog, begon dit unieke project in zijn slaapkamer in Schotland toen hij nog maar 19 jaar oud was en jaren later werd hij er miljonar van. Hij is ook de jongste die miljonair is geworden door alleen te bloggen. Mashable levert Pete op dit moment € 515.000 per maand op.

2. Michael Arrington – Techcrunch

TechCrunch is strikt gericht op de technologie-industrie en streeft ernaar om de beste te worden op zijn gebied, met betrekking tot wetenschappelijk nieuws, startende bedrijfsprofielen, nieuwe gadgets en de rest van de technische wereld om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent. Michael Arrington wilde een alles-in-één bestemming creëren voor technologienieuws en hij sloeg met TechCrunch de spijker op zijn kop. Arrington werd door zijn blog zelfs ‘de profeet van Silicon Valley’ genoemd en door zijn werk hier werd hij de meest invloedrijke persoon in het technische veld. TechCrunch levert hem elke maand ongeveer € 686.000 op.

1. Arianna Huffington – The Huffington Post

Ja, je zou kunnen zeggen dat The Huffington Post nu veel meer is dan alleen een blog, maar het werd een gerenommeerde invloedrijke nieuwsbron en in slechts een paar jaar ook één van de meest populaire sites ter wereld. Het blog werd in 2005 door Arianna Huffington opgericht en genereert nu een maandelijks inkomen van € 200.000, bijna drie keer zoveel als TechCrunch. Daarom is Arianna Huffington nu de rijkste blogger ter wereld.

Laat een reactie achter