Als je van plan bent om te gaan investeren of te gaan beleggen, weet je misschien nog niet hoe je moet beginnen en waar je het beste in kunt investeren. Het investeringswereldje kan voor een nieuwkomer zeer intimiderend zijn. Het kan zelfs voor degenen, die al wel ervaring hebben, verwarrend zijn. Hieronder volgen 10 tips die je kunnen helpen om in de beleggingswereld aan de slag te gaan.

1. Stel doelen voor de belegging

verhoogde uptime

Nu is het de tijd om te gaan beslissen, wat je uit je investeringen wilt halen. Uiteraard is het je uiteindelijke doel om geld te verdienen, maar iedereen heeft natuurlijk andere behoeften. Zaken, die je op dit punt moet overwegen, zijn inkomen, de waarde van je kapitaal en de veiligheid van het kapitaal. Overweeg ook om je leeftijd, je persoonlijke omstandigheden en je financiële situatie eens op een rijtje te zetten.

2. Investeer op jonge leeftijd

Hoe eerder je begint met beleggen, hoe beter dat dat is. Om te beginnen is het vaak dat hoe eerder je begint, hoe minder geld je elk jaar nodig zult hebben om de doelen, die je had gesteld voor de investering, te kunnen bereiken. Je inkomsten zullen in de loop van de tijd toenemen dus wees, zelfs als je student bent, of beter nog in je laatste jaar van de middelbare school zit, niet bang om te gaan investeren. Zorg dat je je vermogensbeheer dus goed op orde hebt.

3. Zorg ervoor dat de investeringen automatisch gebeuren

Zet een bepaald bedrag opzij, zodat dat elke maand automatisch kan worden geïnvesteerd. Je kunt via verschillende makelaarsdiensten en geautomatiseerde beleggingsdiensten automatische investeringsplannen opzetten.Op Online brokers staan verschillende platformen waar je kan investeren.

4. Bekijk je financiën

geld lenen vergadering

Voordat je kunt gaan beginnen met beleggen, moet je eens bekijken hoeveel geld je kunt investeren. Wees hier realistisch over. Zorg ervoor dat je genoeg geld overhoudt om je normale maandelijkse rekeningen, afbetalingen van leningen, enz. te betalen. Je hebt niet veel geld nodig om te kunnen beginnen met beleggen, maar er zijn natuurlijk ook risico’s aan verbonden. Je wilt natuurlijk niet dat je in de problemen komt met het betalen van andere belangrijke rekeningen.

5. Ga opzoek naar meer informatie over beleggen

Zodra je je financiën op orde hebt, is het tijd om te beginnen met meer te leren over beleggen. Bestudeer de basisterminologie, zodat je weet hoe je het beste samenhangende beslissingen kunt nemen. Ga op zoek naar meer informatie over aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en depositocertificaten (CD’s). Vergeet ook andere details, zoals diversificatie, de portfolio-optimalisatie en de marktefficiëntie niet.

6. Open een pensioenrekening

Er zijn veel fiscale voordelen verbonden aan het hebben van pensioenrekeningen. In sommige gevallen zijn initiële investeringen zelfs fiscaal aftrekbaar. Soms is het een vereiste dat je belastingen betaalt, maar dat hoeft niet als je een pensioenrekening hebt (deze omvatten ook individuele pensioenregelingen). Zorg er ook voor dat je goed uitzoekt of je werkgever persoonlijke pensioenbijdragen bijdraagt.

7. Wees voorzichtig met commissies

Professionals zullen proberen om je over te halen om beleggingen te doen, die hoge commissies opleveren. Doe dit niet zonder dat je eerst serieus onderzoek hebt gedaan. Sommige zogenaamde professionals staan erom bekend dat ze producten verkopen waarvoor ze hoge commissies krijgen en dit voordeel niet met de kopers delen.

8. Diversificeer je investeringen

geld met affiliate marketing

De markt fluctueert constant en er zijn altijd meevallers en tegenslagen. Om te voorkomen dat je als je aandelen dalen te veel geld verliest, moet je ervoor zorgen dat je over een gediversifieerde portfolio beschikt. Op die manier zul je een aantal aandelen hebben die, zelfs wanneer anderen in waarde dalen, meer waard worden. Een andere optie is om te beleggen in buitenlandse markten, omdat deze aanzienlijk verschillen van die in Nederland.

9. Bestudeer je portfolio

Het is belangrijk dat je altijd goed je portfolio bestudeert. Wat vandaag goed is voor je portfolio, is morgen misschien niet meer je beste optie. Het is daarom belangrijk om te weten wat je in handen hebt en waar je in de toekomst wellicht wijzigingen moet aanbrengen. Wanneer het economische klimaat verschuift, wees dan ook bereid om wijzigingen in je beleggingen aan te brengen.

10. Blijf op de hoogte

Het is een goed idee om altijd de markten te blijven bestuderen. Lees meer over de dingen waarin je hebt geïnvesteerd en ga op zoek naar bronnen die gelijke tred houden met de markttendensen en met de wereldeconomie.

Laat een reactie achter