Bij het plannen van je bruiloft zijn er dingen, die leuk zijn om te weten en zijn er dingen die je gewoon moet weten. Zo is er bijvoorbeeld het advies, dat zo essentieel is dat elke bruid het geluk moet hebben om het vóór haar grote dag te horen en ze zal dan zeggen: “Ik ben zo blij dat iemand me dat heeft verteld!” Dus lees eerst even deze tips voordat je de trouwschoenen aantrekt!

1. Gasten komen eerst

Zorg er voor dat je, voordat je je op een locatie vestigt, grip krijgt op het geschatte aantal gasten dat je uitnodigt. Dit zorgt ervoor dat er voldoende ruimte voor iedereen is, die je op je grote dag om je heen wilt hebben. Houd als vuistregel rekening met ongeveer drie vierkante meter per gast. Dat lijkt misschien veel, maar dat is het echt niet als je de ruimte meet, die je nodig hebt voor de tafels, de obers, de band en een dansvloer.

bruiloft locatie

2. Onderzoek data, die voor je bruiloft niet zo handig zijn

Zoek van tevoren uit of je huwelijksdatum niet op dezelfde dag valt als een handelsconferentie, een liefdadigheidswandeling of een ander evenement bij jou in de buurt, dat van invloed kan zijn op de beschikbaarheid van de hotelkamers en de drukte van het verkeer. Hier is een handige lijst met mogelijk huwelijksdata, die minder geschikt zijn om je huwelijk op te plannen.

3. Luister naar Moeder Natuur

Let op het weer en op andere mogelijke ergernissen. Het is bekend dat gasten op bruiloften, die in een in de zomer in een warme tent worden gehouden en in de winter op slecht verwarmde locaties, eerder naar huis zullen gaan. Insecten (muggen en vliegen etc.) zwermen ook gedurende bepaalde seizoenen in bepaalde gebieden volop rond. Overweeg het inhuren van ongediertebestrijding om het probleem te verlichten of een insectenverdelger in het zakje met geschenken voor de gasten op te nemen.

4. Controleer of je kunt profiteren van aanbiedingen

Profiteer van de hoge kosten van bruiloften en vraag een creditcard met een beloningsprogramma aan. Of je nu mijlen voor het vliegtuig of geweldige winkelaanbiedingen krijgt, door alle trouwgerelateerde aankopen op deze kaart te consolideren, kun je duizenden bonuspunten verzamelen (die kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de huwelijksreis).

5. Zorg voor een goede fotograaf

De dag van je leven wil je natuurlijk zo goed vastleggen. Daarbij hoort natuurlijk een goede fotograaf. Zo kan je, wanneer je maar wilt, genieten van de prachtige dag.

6. Kort de lijst met gasten in

De eenvoudigste manier om je huwelijksbudget flink in te binden? Verkort de gastenlijst. Vergeet niet dat vaak de helft van de uitgaven voor het organiseren van het huwelijk opgaan aan het verwennen en het laten dineren van je gasten. Als het je dan bijvoorbeeld € 100 per persoon kost, kun je al €1.000 besparen door tien gasten van je lijst te schrappen.

bruiloft feest

7. Vraag om een korting

Vraag voordat je op de stippellijn tekent, kun je bijvoorbeeld om een happy hour voor de cocktails vragen of aan de band om die Frank Sinatra-act te doen. De meeste verkopers willen je als klant niet kwijt, dus doe hier je voordeel mee. Als je eenmaal hebt getekend, zullen ze misschien minder snel geneigd zijn om je tegemoet te komen.

8. Maak een planning voor de maaltijden

Denk je dat je alle kosten hebt opgenomen? Het personeel dat je inhuurt op je huwelijksdag moet je ook te eten en te drinken geven. Voordat je de contracten ondertekent, moet je ervoor zorgen dat je niet dezelfde maaltijd, die gasten zullen ontvangen, hoeft te serveren aan het personeel. Anders zou je 20 extra kreeftenstaarten moeten betalen. Kies in plaats daarvan van een minder dure (maar even stevige) maaltijd voor hen. Je moet je weddingplanner een paar dagen voor de bruiloft laten weten hoeveel man personeel je precies te eten moet geven (vergeet niet om fotografie-assistenten en de bandleden mee te tellen).

9. Zorg voor een goede organisatie

Maak een mapje voor al je correspondentie met leveranciers, notities die je maakt tijdens vergaderingen en foto’s of scheur plaatjes uit de tijdschriften die je aan je leveranciers wilt laten zien en doe die in de map om zo een goed overzicht te krijgen. Stel een speciaal e-mailadres in voor je bruiloft en sla belangrijke telefoonnummers van leveranciers op in je mobiele telefoon.

10. Zorg voor genoeg mensen achter de bar

Normaal gesproken is er één barman per 50 gasten nodig om het allemaal onder controle te kunnen houden. Maar als je een bewerkelijke cocktail serveert, die je niet van tevoren (of in grote hoeveelheden) kunt maken, overweeg dan om een extra barman in te huren zodat de gasten niet te lang hoeven te wachten.

Laat een reactie achter