Ben je van plan een North Face jas, t-shirt, trui, pet of muts te kopen via een tweedehands website zoals Ebay of Marktplaats? Check dan eerst onze tips om oplichting te voorkomen.

1. Een nep North Face jas heeft maar 1 label

Een neppe North Face jas wordt geleverd met slechts één label. Het gaat om een rood label waarop “The North Face” en de prijs op staat geschreven. Een origineel artikel wordt geleverd met 2 tot 3 labels. Marktplaats of E-bay verkopers van fake North Face artikelen stelen zelfs de labels van echte jassen die niet bij elkaar passen samen en bevestigen deze aan een nep artikel.

2. Check de binnenkant

Een origneel North Face product heeft geen stiksels in het naaiwerk en al helemaal geen zigzag stiksels. De naden van de binnenkant (onder de armen) van een echte North Face jas zijn samen genaaid in 1 volledige steek in plaats van meerdere “off line” steken. Bij een echt jas zijn alle naden perfect recht gezet.

3. De fleece hoort zacht aan te voelen

De fleece van een origineel North Face trui of jas is heel zacht, zoals fleece hoort te zijn. Bij een namaak North Face voelt het eerder glad aan. De imitatie producten zijn ook niet waterdicht en houden je ook niet heel lang warm vanwege het slechte kwaliteit.

4. Imitatie North Face producten hebben een aparte geur

Soms heeft een neppe North Face jas of trui een zeer zware geur, met name door de nep fleece waarvan hij gemaakt is.

5. Vraag het simpelweg aan de verkoper

Vraag de verkoper of het echt of nep is! Soms geven verkopers het simpelweg toe, wanneer het om een imitatie North Face jas gaat. Ze betalen maar 7 euro op de Chinese markt en verkopen ze vervolgens voor meer dan 80 euro door.

6. Check wat voor andere items de verkoper verkoopt

De meeste verkopers van nep artikelen verkopen hoogstwaarschijnlijk ook andere valse artikelen zoals fake Stone Island, Canada Goose, Louis Vuitton, Moncler en Supreme.

7. Check de bedrijfsnaam

De meeste verkopers van nep artikelen hebben een bedrijfsnaam als “Jersey connections” of iets dergelijks.

8. Vermelding “niet 100% authentiek” in advertentie

Meestal vermeld de verkoper in een advertentie dat het artikel niet 100% authentiek is. Vraag daarom altijd de verkoper of het om een replica gaat of niet.

9. Check The North Face guru forum

Als al deze informatie niet helpt om een replica North Face te kunnen spotten, gaan dan naar The North Face Guru forum en stel daar alle vragen die je hebt. Je kunt ook hieronder in de comments een vraag stellen.

10. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo!

Check de video hieronder voor een uitgebreide Fake vs. Real handleiding.

Laat een reactie achter