Ook neppe Woolrich jassen worden tegenwoordig verkocht op Marktplaats of Ebay en daarom geven wij 10 handige tips om ervoor te zorgen dat je niet opgelicht gaat worden. Een echte Woolrich jas kost namelijk veel geld. Dus voordat je van plan was een originele Woolrich jas online te kopen, wees dan op je hoede en koop het pas wanneer je deze tips gecheckt hebt!

1. Controleer het logo/label boven bij de ritssluiting

Door de vele namaak labels kan je door een authentieke label het verschil van de namaak labels zien. Kijk bijvoorbeeld eens naar de 2 voorbeelden hieronder. Op de linker foto gaat het om een originele jas en rechts een replica. Je kunt overduidelijk zien dat het neppe logo minder gedetailleerd is en ook slechter aangenaaid. Daarnaast zijn de letters veel groter en komt het Amerikaanse vlaggetje bij de nieuwe modellen niet voor.

echt woolrich label logo

 

fake woolrich label logo

 

2. Check de donsvoering

Een originele Woolrich jas is met dons gevoerd. Bij een fake Woolrich jas is dit niet het geval en wordt er soort van synthetische voering in de jas gestopt, wat niet echt zo vol en zacht aanvoelt als dons. Overigens hoeft een voering van dons niet gelijk te betekenen dat het om een originele jas gaat.

3. Controlereer de stylen van de knopen

De verschillende stijlen van de knopen zijn al terug te vinden in 1830. Deze zijn ook terug te vinden op de originele jassen. Bij originele jassen zijn er ook rechthoekige knopen en de naam van het merk staat er altijd op. Normaal gesproken zijn de knopen vaak zwart, maar verschillende vormen en kleuren zijn ook mogelijk.

woolrich jas nep knoop

In de foto hierboven gaat het om een nep Woolrich jas. Waarom? Als je goed kijkt is de tekst op de knoop niet in het midden gegraveerd.

4. Voel het materiaal aan

Een originele Woolrich parka is gemaakt van veel beter materiaal dan een replica Woolrich. Als je de kans krijgt om de materialen te voelen, vergelijk het dan met een originele. Namaak Woolrich jassen voelen in de meeste gevallen anders aan. Kan je het materiaal niet aanvoelen? Vraag dan op zijn minst een gedetailleerde foto van het naaiwerk op de jas.

neppe woolrich jas materiaal

In de foto hierboven is de binnenvoering heel anders gestructureerd dan een originele Woolrich jas. Er zijn behoorlijk wat nep Woolrich jassen zoals deze in omloop.

5. Check op waterdichtheid

Terugkomend op het naaiwerk: De nieuwere modellen van Woolrich zijn meestal waterdicht. Als je de mogelijkheid hebt, controleer dan of de jas waterdicht is. Wanneer de jas niet waterdicht is, kan je er 100% van uitgaan dat het om een namaak Woolrich jas gaat.

6. Trap niet in goedkope prijzen of een hoog % aan korting.

Gemiddeld kost een originele jas rond de 600 a 700 euro. Kortere versies kunnen rond de 400 zijn, maar bij de meeste gevallen (de langere versies) is de prijs ongeveer 800 euro. Oplichters proberen vaak kortingstrucjes, zodat het net lijkt alsof je een echte dure Woolrich koopt voor een goede prijs. Trap er niet in!

7. Vraag altijd naar de bon of factuur

Als je een Woolrich jas online via een tweedehands website koopt, zorg er dan altijd voor dat je goed naar de bon/factuur kijkt. Als de verkoper niet alle gegevens kan leveren is het belangrijk altijd door te vragen voor meer bewijs.

8. Pas op voor websites met Woolrich in de URL

Een webshop met Woolrich in de URL is in de meeste gevallen niet betrouwbaar. Degenen die nep Woolrich willen verkopen proberen vertrouwen te wekken door het merk in het URL-adres toe te voegen.

9. Wees alert bij persoonlijke verkoop

Authentieke nieuwe Woolrich jassen worden niet op de vlooienmarkten of op straat verkocht. Wordt een Woolrich zo aangeboden, wees dan alert en check de jas met behulp van onze 9 tips hierboven.

10. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo!

Andere nep merken spotten? We schreven ook over Stone Island, Rolex, Louis Vuitton, SupremeCanada GooseMoncler The North Face.

Laat een reactie achter