Als je gaat shoppen voor schoenen, moet je meer overwegen dan alleen of ze in de mode zijn. Je moet bijvoorbeeld ook overwegen of ze wel comfortabel zitten en je voeten in een goede conditie houden. Daarnaast is het bij een achillespeesblessure uitermate belangrijk dat je de juiste zooltjes draagt. Lees snel onze 10 tips die je helpen bij het kiezen van het juiste paar schoenen:

1. Neem een omtrek van je voet mee. Plaats elke schoen, die je overweegt te kopen, boven op de afbeelding. Als de schoen smaller of korter is dan de vorm die op het papier staat, hoef je de schoen niet eens te passen.

2. Koop je schoenen pas in de loop van de middag want je voeten worden gedurende de dag namelijk dikker.

3. Draag tijdens het passen in de winkel dezelfde soort sokken als de sokken die je dagelijks in je schoenen wilt gaan dragen.

4. Laat een verkoper allebei je voeten opmeten en meet elke keer als je nieuwe schoenen koopt weer opnieuw je voeten. Je voeten veranderen namelijk als je ouder wordt. Ze worden vaak groter en breder. Als de ene voet groter is dan de andere, koop dan de maat, die de grotere voet comfortabel past. Bij Van Bommel Schoenen kunnen ze je hiermee goed helpen.

witte puma schoenen water

5. Ga als je de schoenen aan hebt even staan. Druk zachtjes op de neus van de schoen om er zeker van te zijn dat je ongeveer een halve centimeter ruimte over hebt tussen je grote teen en de de neus van de schoen. Dit biedt voldoende ruimte voor je voet om wat naar voren te komen terwijl je loopt. Beweeg je tenen om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is.

6. Loop met de schoenen een stukje rond om te bepalen hoe ze lopen. Is er genoeg ruimte onder de voorvoet? Zitten de schoenen goed bij de hielen, knellen ze of glijd je er juist in weg? Ga er niet van uit dat je ze wel “inloopt”. Zoek gewoon schoenen die vanaf het begin af aan goed passen.

7. Vertrouw op je eigen gevoel in plaats van op de maat of op de beschrijving van de schoen. Maten variëren per fabrikant en ongeacht hoe comfortabel een advertentie beweert dat die schoenen zijn, jij moet het lekker vinden zitten en jij moet er goed op kunnen lopen.

zwarte dr martin

8. Let ook op de breedte en op de lengte. Als je voorvoet in een bepaalde schoen samengedrukt voelt, vraag dan of ze de schoen ook in een grotere maat hebben. Het kopen van schoenen die een halve maat groter zijn – maar niet meteen breder – kunnen dit probleem oplossen.

9. Voel aan de binnenkant van de schoenen of er labels, randen, naden of andere materialen zitten, die je voeten zouden kunnen irriteren.

10. Bekijk ook de zolen. Zijn ze stevig genoeg om bescherming tegen scherpe voorwerpen te bieden? Bieden ze demping? Let ook op hoe het aanvoelt als je door de schoenenwinkel loopt. Probeer op zowel een harde ondergrond als op een tapijt te lopen om te zien hoe de schoenen aan beide voeten aanvoelen. Als de zolen niet in orde zijn, kan je het beste voor steunzolen kiezen.

Bekijk ook eens de Floris van Bommel schoenen, die staan namelijk bekend als comfortabele leren schoenen.

Laat een reactie achter