Als je van A naar B wilt reizen en als A en B ver uit elkaar liggen, zul je waarschijnlijk een lange vlucht moeten maken – wat iets is dat niemand echt leuk vindt.

Lange vluchten kunnen een beetje als verspilde tijd voelen en je voelt je soms op een lange vlucht ook ongemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld misselijk worden, die huilende baby vervloeken, gaan zuchten bij het zien van de maaltijd en tevergeefs proberen te slapen. Maar een lange vlucht hoeft echt geen afzien te zijn. Als je ver moet reizen, kun je net zo goed achterover leunen, je ontspannen en er maar het beste van maken.

Je kunt proberen om er echt iets leuks van te maken en leren hoe je je tijd in het vliegtuig nuttig kunt besteden. Want tijdens de vlucht bevind je je eigenlijk in een speciale situatie, waar je alles wat je hebt tot je beschikking hebt gewoon maar moet gebruiken om er echt van te profiteren. Bekijk de tips in dit artikel om de lange uren die je in je stoel moet blijven zitten toch plezierig te maken.

Hier zijn 10 manieren om je tijdens een lange vlucht toch een comfortabel gevoel te geven en om je zoveel mogelijk van je reis te laten genieten.

1. Draag comfortabele kleding

mensen in een vliegtuig

Als je tijdens de vlucht wilt kunnen slapen, probeer dan kleding te dragen, die bijna een beetje op een pyjama lijkt (niet dat ik verwacht dat je op je volgende vlucht in een pyjama met beren verschijnt!) Loszittende shirts, een comfortabele jeans, platte schoenen en een lekkere warme trui zijn altijd mijn outfit tijdens een vlucht. In alle opzichten willen we voorkomen dat er iets in je huid binnendringt.

2. Ontsnap aan het lawaai

Voor lange vluchten zijn koptelefoons die omgevingsgeluiden tegenhouden de beste uitvinding ooit. Zodra je elektronische apparaten kunt bedienen, zet je je koptelefoon aan en geniet je van een vlucht zonder de verstoringen van de vliegtuigmotoren en alle andere geluiden die gepaard gaan met te veel mensen in een afgesloten ruimte. Als je geen koptelefoon met ruisonderdrukking bezit en deze nu ook niet kunt kopen neem dan op zijn minst oordopjes mee.

3. Berg je spullen netjes op

We hebben tegenwoordig zoveel electronica dat we ook steeds meer opladers, geheugenkaartjes en andere gadgets overal laten slingeren. Voornamelijk bij het reizen! Gelukkig heb je tegenwoordig kleine kabel organizers waar je al je electronica in kwijt kan en dus niet meer elke rits van je tas hoeft te checken om een kabeltje te vinden.

kabel-organizer-tas-deluxe

Overigens zijn er ook speciale tassen te vinden zoals de Sunflake packing cubes, waarin je kleding kreukvrij kan bewaren.

packing-cubes-zwart-sunflake

4. Ontwijk het licht

Als je tijdens de vlucht wilt slapen, neem dan een slaapmasker mee. Door simpelweg je koptelefoon en slaapmasker op te doen kun je je tijdens de vlucht ook mentaal voorbereiden om te gaan slapen.

5. Drink voldoende water

Tijdens de vlucht is het belangrijk om voldoende te blijven drinken en je lichaam goed te hydrateren. Neem liever geen alcohol en thee of koffie. Alcohol zal er, net als cafeïnehoudende dranken, voor zorgen dat je niet kunt slapen. Bovendien drogen deze dranken je ook uit, terwijl je lichaam juist het tegenovergestelde nodig heeft. Dus koop nadat je de beveiliging op de luchthaven door bent een grote fles water en probeer deze aan het einde van je vlucht op te hebben.

6. Hydrateer je huid

beker met water

De kwaliteit van de lucht in de cabine kan schadelijk zijn voor je huid. Voordat je overal kloofjes krijgt, moet je voor je lichaam zorgen en wat crème op je gezicht, lippen en handen aanbrengen, dingen die je eigenlijk normaal ook doet als je besluit om een winterwandeling te gaan maken.

7. Neem op de luchthaven een energieboost met een groen sapje

Niets doet zoveel wonderen voor je energieniveaus (met zo weinig moeite) als de impact van een kopje vers geperste groene sap. Op de luchthavens zijn er tegenwoordig overal sapbars te vinden – dus geef jezelf de kans om je te verwennen met iets lekkers, dat ook nog eens goed voor je is. Als je geen sapbar kunt vinden, verkopen de meeste krantenkiosks ook groene sappen en/of smoothies, die verpakt zijn in flesjes. Hoe meer groenten, hoe beter!

8. Gebruik je tijd verstandig

Als je tijdens je vlucht drie films wilt kijken omdat je absoluut van films houdt, is dat prima. Maar als je aan de andere kant, maar met een half oog kijkt omdat je gewoon niet weet wat je anders moet doen, dan zou je vooruit moeten plannen en kijken of er nog andere dingen zijn die je kunt doen. Als je tijdens de vlucht misselijk wordt, dwing jezelf dan niet om te proberen te blijven kijken. Zoek in plaats daarvan dan naar een ontspannende en kalmerende activiteit, die je tijd aan boord aangenamer maakt. Ik gebruik mijn tijd tijdens de vlucht altijd om boeken te lezen, iets waarvoor ik eigenlijk anders weinig tijd heb en dit zorgt er eigenlijk voor dat ik altijd uitkijk naar vliegen.

9. Zorg voor een goede zitplaats

Controleer voordat je vertrekt online waar je zitplaats zal zijn. Geef je de voorkeur aan een stoel bij het raam, zodat je tijdens het slapen je hoofd tegen je wand kunt laten rusten of zit je graag aan het gangpad zodat je zo vaak kunt rondlopen als jij dat wilt? Probeer van tevoren je stoel uit te kiezen op een plaats waar jij je het beste voelt. Soms vind je twee lege plekken, wat extra ruimte voor je zou kunnen betekenen. Houd er echter wel rekening mee dat vertragingen en annuleringen ertoe kunnen leiden dat die lege stoelen toch worden opgevuld.

10. Spaar airmiles en ontvang een upgrade

Als je regelmatig dezelfde route aflegt boek dan steeds bij dezelfde luchtvaartmaatschappij en spaar airmiles. Niet alleen kun je deze airmiles uiteindelijk besteden, maar je bouwt ook privileges op. Het begint met eerder boarden en dat gaat uiteindelijk naar het punt waarop je als een VIP wordt behandeld, waardoor je lange vlucht veel aangenamer wordt.

Laat een reactie achter