Ondertussen is het bijna onmogelijk dat je de Canada Goose jassen nog niet hebt gezien, al helemaal niet wanneer je in een koud land als Nederland woont. Canada Goose is al snel uitgegroeid tot een van de topleveranciers als het gaat om extreme winterkleding, en terecht. Dit merk ontwierp oorspronkelijk jassen voor wetenschappers op Antarctica, wat betekent dat deze jassen ook echt van hoge kwaliteit zijn en dus een goede investering. Ze kosten dan ook behoorlijk veel geld. Doordat de populariteit van het merk flink is toegenomen, biedt Canada Goose ondertussen een complete lijn van artikelen, variërend van streetwear tot dikke winterjassen die voor de noordpool ook geschikt kunnen zijn.

Het succes van het merk heeft er helaas voor gezorgd dat het een doelwit is geworden voor vervalsing. Om jezelf te beschermen tegen het kopen van een nep Canada Goose jas, zorg je ervoor dat je het echt en alleen koopt bij een geautoriseerde verkoper. Als je een echte jas online wilt bestellen en er zeker van wilt zijn dat het om een echte jas gaat, doe dat dan op canadagoose.com. Er zijn nog veel meer website die echte Canada Goose jassen verkopen, alleen is het soms niet goed op te merken.

Hoewel niet alle ongeautoriseerde detailhandelaren namaakartikelen verkopen, is het toch handig om altijd voorzichtig te zijn. Nadat we fake Stone Island jassen, Louis Vuitton tassen, Rolex horloges, Supreme kleding hebben ontmaskerd, is het nu de beurt toch echt aan de Canada Goose jassen. Volg onze 10 tips hieronder om oplichting te voorkomen.


Controleer de verpakking

Canada Goose jassen en accessoires worden verstuurd in een harde witte doos waarop het logo van het merk in het midden staat (zie afbeelding hieronder). De echte jas wordt altijd netjes gevouwen opgestuurd in een helder plastic bescherming. Bij een nep Canada Goose jas wordt dit meestal achterwegen gelaten en wordt hier minder aandacht aan besteedt.

  1. Check het logo

Het logo, of ook wel de patch genoemd, is een van de belangrijkste kenmerken van de Canada Goose jas. De patch, waarop het merklogo van het merk staat afgebeeld, hoort schoon en netjes geborduurd te zijn en het juiste lettertype te bevatten. De esdoorn bladeren en het merknaam moeten dezelfde grootte hebben en gelijkmatig verdeeld zijn. Een nep Canada Goose jas heeft meestal slecht gerepliceerde logos, met ongelijkmatig borduurwerk en onnauwkeurige kleuren. Dit is dan ook duidelijk te zien op de foto hieronder. Je ziet dat het linker logo (de neppe) minder gedetailleerd is dan het echte logo (rechts).

  1. Controleer de stiksels en naden

Als het gaat om nagemaakte producten, is een slechte stikselklus altijd snel te vinden. Echte Canada Goose jassen zullen altijd dezelfde stiksels weergeven die in de meeste gevallen machinaal zijn aangebracht.

  1. Controleer het hologram

Een ander belangrijk kenmerk van een Canada Goose jas is het hologram dat vervalsers moeilijk kunnen repliceren. Dit is een soort 3D-achtige logo dat aan de binnenkant van de jas te vinden is.  Het hologram beveiligingslabel is een kenmerk dat in 2011 werd ingevoerd om namaak te helpen bestrijden. Je vindt het in elke Canda Goose jas en accessoire dat na 2011 is gemaakt.

      5. Check het kartonnen label

De kartonnen labels bij een replica Canada Goose jas hebben vaak een oranje tint waarbij het lijkt alsof de rode kleur is weggevaagd, omdat hij te lang in de zon gelegen heeft. Daarnaast zal je ook niet op de officiële website terecht komen als je de tekst op het neppe label zou opvolgen (“www.canada.goose.com”). Sommige kartonnen labels zijn ook veel kleiner dan de originele, of juist veel groter. Ook is het logo op een fake kartonnen label niet gedetailleerd.

      6. Check het logo aan de binnenkant

Ook hier is het borduurwerk van het logo niet goed gedetailleerd wat te zien is op de imitatie Canada Goose jas (rechts op de afbeelding hieronder). De vorm van de kaart komt niet eens in de buurt van het originele en je kunt ook overduidelijk de slechte stikels zien. Het esdoorn blad dat een land vertegenwoordigt, lijkt eerder op een gemuteerd insect. Je zult ook merken dat de website op het namaaklabel je niet naar de officiële site zal brengen.

logo binnenkant canada goose jas nep en echt

7. Controleer de rits en andere kleine hardware onderdelen

Canada Goose maakt alleen gebruik van de originele YKK-ritsen. Naast het controleren van de YKK rits merk, is het ook belangrijk dat je de kwaliteit van de rits controleert. Bij een replica jas kan namelijk alsnog YKK op de rits staan, alleen zal de rits eerder stroef werken vanwege de goedkope materialen die gebruikt zijn.

canada goose jas rits

8. Controleer de bontkraag op echtheid

De bontkraag is wat de Canada Goose jassen o.a. prijzig maakt. Echte Canada Goose jassen gebruiken hoogwaardige coyote bont langs de capuchon, terwijl replica’s van onbekende fabrikanten goedkopere alternatieven gebruiken zoals wasbeerbont, dat veel ruwer en slanker is dan coyote bont. Het kan ook voorkomen dat het om plastic bont gaat. Als je twijfelt zou je een stukje in brand kunnen steken en kijken of het verbrand of niet. Als het niet goed verbrand, gaat het om een originele jas, aangezien echt bont niet goed brand. Check de video hieronder maar eens, waarin ze een stukje echt en nep bont verbanden.

9.Controleer de stijlen en detailhandelaar

Een van de beste en meest effectieve manieren om oplichting van een nep Canada Goose jas te voorkomen is door jezelf met zoveel mogelijk kennis over het merk te bewapenen. Voordat je op de koopknop klikt, controleert je simpelweg of de website waar je de jas koopt een erkende handelaar van Canada Goose is. De website van het merk beschikt over een URL-zoekmachine waarmee u een winkelier kunt verifiëren.

       10. Waterproof check

De meeste originele Canada Goose jassen zijn gemaakt van waterdicht en antistatisch materiaal. De stofsamenstelling is 85% polyester en 15% katoen. Originele Canada Goose jassen beschikken over materiaal met hoge waterdichtheid mogelijkheden. Het antistatisch materiaal is duidelijk aanwezig door minder stofadsorptie, alleen kan je dit op het eerste oogopslag niet opmerken. Een neppe Canada Goose jas heeft misschien geen waterdichte en antistatische eigenschappen, toch kan het materiaal nog steeds van dezelfde samenstelling zijn, alleen ze zijn niet noodzakelijk gemaakt met dezelfde techniek die de originele jassen wel beschikken. In dit geval is een kleine test met water de enige manier om uit te zoeken of het om een replica Canada Goose jas gaat of een originele.

canada goose waterproof check

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Check dan de handige video hieronder om een nep Canada Goose jas te herkennen.

1 reactie

Laat een reactie achter