Als je een superkleine badkamer hebt, is het net alsof je om alles in de beschikbare ruimte te laten passen een gigantische kruiswoordpuzzel moet oplossen.

Enkele van de uitdagingen zijn het bepalen van de plaats van het toilet en de wastafel, voldoende ruimte over te laten voor een douche en natuurlijk bekijken waar de handdoeken en de houder voor het toiletpapier moet worden geplaatst. Je kunt veel handige en luxe producten op Soak vinden. Ondanks deze uitdagingen is het zelfs als de woonruimte klein is in de meeste gevallen nog steeds beter om toch een ​​extra badkamer aan te leggen. Als je van plan bent om dit te gaan doen, zijn hier 12 tips om meer ruimte te creëren in je badkamer.

1. Installeer een hoekwastafel

Soms kan zelfs een wastafel op een onderstuk de enige beschikbare loopruimte in een badkamer verstoren. In dit geval werkt het plaatsen van een hoekwastafel tegenover het toilet beter dan een wastafel tegenover de douche. Het openen en het sluiten van de douchedeur zorgt meestal voor weinig vrije bewegingsruimte.

hoek wastafel

2. Gebruik een glazen douchewand.

Plaats een glazen bad of douchewand in plaats van douchegordijnen. Dit zorgt ervoor dat de douche mooi opgaat in de inrichting van je badkamer waardoor je badkamer ook veel groter lijkt.

glazen douchewand

3. Een hangend toilet

Afgezien van het feit dat de badkamer er niet alleen visueel groter uitziet, schept het plaatsen van een toilet dat boven de vloer hangt wat extra ruimte voor het neerzetten van kleine voorwerpen.

4. Een rond toilet

In kleine ruimtes heb je meer kans om je aan scherpe hoeken te stoten. Als je vaak langs de hoeken van een wastafelmeubel moet lopen, kies dan voor een ronde variant. Ja, een rond object kan prachtig staan in een vierkante ruimte. En zo bezeer je je ook niet meer!

5. Laat het wastafelmeubel doorlopen in een hoek

Een extra doorlopende meubel kun je maken van een stenen of een houten plaat. Het verlengde blad creëert net wat extra ruimte voor een paar benodigde items. De plaatsing van het toilet wordt niet beïnvloed en het ziet er minimalistisch en schoon uit.

hoek wastafel badkamer

6. Gebruik een groot patroon

Een groot patroon, zoals bijvoorbeeld een grote streep, kan de ruimte groter doen lijken. Het vloeroppervlak blijft hetzelfde maar de badkamer zal wel groter aanvoelen.

7. Laat de douchedeur weg.

Als jouw badkamer ongeveer 165cm breed is, is dat net voldoende ruimte voor een toilet en een bad van 65cm bij 125cm. Denk, als de ruimte zo klein is als deze, aan een glazen paneel in plaats van een glazen douchedeur. Het houdt het grootste deel van het water in de badkuip en zorgt voor de benodigde bewegingsruimte.

8. Plaats een grotere spiegel.

In de krapste ruimtes kan het hebben van een badkamerspiegel van goede kwaliteit een badkamer veel groter laten lijken. Plaats de spiegel over de hele muur in plaats van alleen boven het wastafelmeubel ervoor zorgen dat twee mensen het tegelijkertijd kunnen gebruiken. Als je maar heel weinig ruimte hebt, kan elke centimeter helpen.

grote spiegel badkamer

9. Bevestig de handdoekstang op een deur

Als de ruimte minimaal is, kun je met een handdoekstang op de douchedeur de handdoeken bij de hand houden. Misschien moet je het grootste deel van je handdoeken in een linnenkast in de buurt bewaren, maar het is van essentieel belang dat je die ene handdoek wel bij de hand hebt om je mee af te drogen.

10. Installeer een lange wastafel

De smalle, strakke vormgeving van een lange wastafel is een goed uitziende ruimtelijke oplossing. Lange wastafels nemen vaak minder ruimte in en wanneer ze aan de muur worden gemonteerd, laten ze ook de vloerruimte vrij voor opslag of voor doorgang.

11. Selecteer een wastafelmeubel met één plank

Een ontwerp met één schap kan zelfs voor ruimte voor handdoeken of een mand met toiletpapier zorgen.

12. Gebruik een aan de muur gemonteerde kraan

Het monteren van een kraan aan de muur zorgt ervoor dat je een smallere wastafel of wastafelmeubel kunt gebruiken, wat op zijn beurt weer meer ruimte in de totale oppervlakte van de badkamer vrijmaakt. Wees niet bang om in traditioneel ontwerp een ​​aan de muur gemonteerde kraan te gebruiken. Het staat echt overal!

Laat een reactie achter