Wanneer je door Canada reist, zijn er veel dingen waaraan je moet denken, om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke en veiligste vakantie beleeft. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten welke gebieden je moet vermijden, wat de alarmnummers zijn en hoe je voorbereid moet zijn op alle weersomstandigheden. In dit artikel vind enkele reistips voor een bezoek aan Canada, waarmee je mogelijk jouw leven kunt redden.

1. Bescherm jezelf tegen kleine criminaliteit

Kleine criminaliteit is helaas in de meeste grote steden over de hele wereld wijdverbreid. Veel dieven richten zich op toeristische attracties en hotels omdat ze geloven dat vakantiegangers gemakkelijke doelwitten zijn. Handige tips zijn onder andere het achterlaten van je paspoort in de hotelkluis en het bij je hebben van een fotokopie. Het is ook handig als je bagage hebt in je auto, deze uit het zicht te houden en geen waardevolle voorwerpen, zelfs niet in een afgesloten voertuig, achter te laten.

2. Weet wat je moet dragen

De temperaturen en de klimaten verschillen in heel Canada, dus is het belangrijk om voordat je op reis gaat wat onderzoek te doen. Een bezoek aan Vancouver in de winter bijvoorbeeld zal heel anders zijn dan de winter in Winnipeg. Wat je echt nodig hebt in de winter, waar je ook bent, zijn sneeuwschoenen van goede kwaliteit, wollen accessoires en een waterdichte jas.

kleding in canada

3. Wees voorbereid op beren

Zwarte beren worden vooral in de zomer in Canadese parken aangetroffen en kunnen mogelijk gevaarlijk zijn. Zorg bij het bezoeken van nationale parken ervoor dat er geen voedselproducten zichtbaar zijn voor beren. Voer het afval goed af, gebruik luchtdichte bakjes voor de opslag en kook niet op de campings. Laat je informeren over hoe je je kunt voorbereiden op de beren. Als je de ijsberen bezoekt, wees dan extra waakzaam, want ijsberen zijn de enige dieren die mensen achterna komen.

canada beer

4. Nationale parken bezoeken

Canada is het op een na grootste land ter wereld en kent vele prachtige nationale parken. Maar elk park vormt, afhankelijk van de natuur die er aanwezig is, een andere bedreiging. Parks Canada somt op zijn website voor de meeste nationale parken de veiligheidstips voor bezoekers op, dus deze site moet je echt eens bezoeken.

5. Visum bij aankomst

Voordat je zelfs maar door Canada kunt gaan reizen, moet je het land eerst met succes binnenkomen. Dit is mogelijk met een visum voor Canada. Veel nationaliteiten hebben een eTA-visum (elektronische reisvergunning) nodig om Canada binnen te komen. Je kunt deze aanvragen met een ETA aanvraagformulier. Het is goedkoop en moet voordat je in het land aankomt online worden gekocht.

6. Reisverzekering

Ongeacht het land van herkomst, is een reisverzekering altijd noodzakelijk. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een extra beleid dat je kunt selecteren als skiën en snowboarden op de reisagenda staan. Deze leuke en toch enigszins risicovolle winteractiviteiten zijn twee zeer belangrijke redenen waarom je, voordat je Canada bezoekt, een reisverzekering moet afsluiten.

7. Vervoer

In de grote steden van Canada heb je voor het openbaar vervoer verschillende opties. In Vancouver is de SkyTrain ’s werelds langste volledig geautomatiseerde systeem zonder bestuurder, terwijl Toronto gebruikmaakt van een openbaar vervoersnetwerk met metro, bus en tram. Wanneer je op het platteland reist, is het het veiligst om een ​​auto te huren omdat het anders moeilijk kan zijn om van punt A naar punt B te kunnen komen. Taxi’s en Ubers zijn in stedelijke gebieden ook beschikbaar. Je kunt uiteraard ook gewoon een fiets huren die bijvoorbeeld overal in Toronto te vinden zijn.

Toronto fiets

8. Zorg dat je veilig bent in het water

Canada heeft ’s werelds langste kustlijn, dus er zijn in de zomer veel plekken om te zwemmen. Het is ook de thuisbasis van vele zoetwatermeren. Maar ga niet het water in, tenzij je een zelfverzekerde zwemmer bent. Wees je bewust van de sterke stroming van de oceaan en duik niet vanaf een van de kliffen aan de rotsachtige oceanen van Canada. Het toezicht houden op jonge zwemmers is ook van groot belang.

9. Alarmnummers

Het is altijd belangrijk om in elk land dat je bezoekt het nummer voor noodgevallen te kennen. Canada heeft het hetzelfde alarmnummer als in de Verenigde Staten: 911. Voor zaken met minder spoed kunnen bezoekers in sommige gebieden zoals Calgary, Edmonton, Vancouver, Halifax en Winnipeg 311 bellen.

10. Ben je tijdens het rijden bewust van de dieren

In heel Canada zijn er waarschuwingsborden voor wild, die bestuurders eraan herinneren om voorzichtig te zijn tijdens het rijden. Het land heeft ook een programma dat nuttige tips geeft om te voorkomen dat je dieren in het wild aanrijdt en vertelt wat je kunt doen als het aanrijden van een dier onvermijdelijk was. Het lezen van de veiligheidstips kan je leven echt redden. In de Rockies zijn er unieke dierenviaducten om dergelijke ongevallen te voorkomen.

11. Het geven van fooien

Het is misschien niet van levensbelang, maar het is wel belangrijk om te weten dat er in de horeca, het toerisme en de dienstensector fooien worden verwacht. Het standaardbedrag ligt tussen 15-20%. Op de meeste plaatsen brengen ze een apparaatje naar je toe, waar je gemakkelijk een fooi van een paar dollar of een percentage kunt selecteren als je met een kaart betaalt.

12. Denk aan je veiligheid bij het skiën en snowboarden

Veel bezoekers van Canada komen voor de mogelijkheden om te skiën en te snowboarden, maar deze outdoor-activiteiten zijn niet zonder gevaar. Mensen die de hellingen afkomen, moeten altijd weten wat ze doen, hun limieten respecteren als het gaat om het kiezen van een run en ze moeten onthouden dat mensen die al op de baan zijn voorrang hebben.

canada wintersport

13. Vermijd buurten die slecht bekend staan

De meeste steden over de hele wereld hebben ook de onvermijdelijke onveilige gebieden of buurten. In Vancouver is de Downtown Eastside een gebied dat bekend staat om zijn problemen met daklozen en drugs. Het is echter wel naast Gastown, een van buurten van de stad waar je de beste restaurantjes kunt vinden. Dus het is moeilijk om het te vermijden, maar het is wel belangrijk dat bezoekers zich bewust zijn van hun omgeving. In Toronto beveelt de lokale bevolking aan om als het donker is niet naar bepaalde straten te gaan.

14. Manitoba draait helemaal om slangen

Manitoba heeft feitelijk ’s werelds grootste concentratie van slangen. In mei komen er ongeveer 70.000 slangen, met name de roodgeruite kousebandslangen, uit hun winterslaap. Er zijn zelfs slangenholen, waar bezoekers op een uitkijkplatform kunnen staan ​​en de slangen in het voorjaar kunnen bekijken. Dus als je bang bent voor slangen, is mei misschien niet de beste tijd om Manitoba te bezoeken.

15. Heb altijd contant geld bij je

Canada is een enorm land met veel dorpen, eilanden en campings. Het is altijd de moeite waard om bij het reizen door het land wat extra geld bij je te hebben, omdat je nooit weet waar de volgende geldautomaat zich bevindt. In de grotere steden is dit echter niet nodig, omdat daar veel geldautomaten te vinden zijn.

Laat een reactie achter