Laten we zeggen dat je nog wat geld over hebt van de vakantieperiode (misschien van een ongewenst cadeau dat je maar al te graag teruggekeerd) en je liever het geld wilt besteden aan een designer handtas van Louis Vuitton. Je kunt dan simpelweg naar een van hun boetieks of warenhuizen gaan, maar een groeiend aantal mensen die op zoek zijn naar koopjes, zoeken naar een Louis Vuitton tas via online discounters, Marktplaats, Ebay of bij verzendwinkels. Dat is natuurlijk een grote gok, omdat je niet zeker weet of je een echte of fake Luis Vuitton zult ontvangen. Bij deze dus x vragen die jou kunnen helpen om erachter te komen of het om een namaak gaat of dat je daadwerkelijk een echte Louis Vuitton hebt gescoord!


       1. Is het wel echt leer?

Controleer het leer van de banden en de hengsels. Louis Vuitton tassen zijn gemaakt van bewerkt canvas en is afgewerkt met leer. Voel goed of dit om echt leer gaat en geen plastic. En echte Louis Vuitton hoort droog aan te voelen, waarbij een neppe eerder plastic glad en plakkerig aanvoelt. De rode lijm die de hengsels samenhoudt is bij imitatietassen vaak meer oranje en plakkerig. Bij oude Vuittons is deze meestal weggesleten of heeft een diepe, bruinrode kleur gekregen.

      2. Zijn de stiksels gelijkmatig?

De stiksels moeten extreem gelijkmatig zijn, dus als dat er links vijf zijn, zitten er rechts ook vijf. Bij een echte Vuitton zullen ook nooit draadjes loshangen of lopen de stiksels ongelijkmatig. Daarnaast zijn de zogeheten ‘heen en weer’-stiksels uit den boze. Als je die aantreft, weet je meteen dat het oom een u Louis Vuitton imitatie gaat. Bekijk de tas heel nauwkeurig op de aanwezigheid van dit soort stiksels.

      3. Zijn de stiksels geel?

Zo ja, dan ben je good to go! Andere kleuren komen niet voor en zal het dus om om een replica gaan.

      4. Krijgt de tas een warmere kleur naarmate het ouder wordt?

Wanneer dit het geval is, gaat het om een echte. Iets dat kenmerkend is van een Louis Vuitton tas, is dat het een wat warmere honingachtige kleur krijgt naarmate hij ouder wordt en meer gebruikt is. Wanneer hij al wat ouder, maar toch licht-gelig blijft, kan je er vanuit gaan dat het om een fake gaat.

      5. Loopt het patroon gelijkmatig?

Je moet er goed opletten of het monogram patroon gelijkmatig op de tas loopt. Louis Vuitton besteedt daar namelijk extreem veel aandacht aan. Het LV-logo zal in elk geval op de voorkant van een echte LV-tas nooit worden afgebroken door de rand van de tas. Het patroon is altijd perfect symmetrisch en recht op de tas verwerkt. Als er een naad tussen zit, zal het patroon aan de andere kant van de naad precies weer moeten aansluiten. Bij een nep Louis Vuitton tas breekt het patroon meestal af bij een naad.

      6. Lijkt het bedrukte canvas op echt leer?

Bij een fake Louis Vuitton ziet het bedrukte canvas er vaak goedkoop en als plastic uit. Bij een echte lijkt het veel meer op leer.

      7. Is de voering van bruin katoen?

Als dit niet het geval is gaat het om een fake Louis Vuitton tas, riem, schoenen, sjaal etc. Bij alle Louis Vuitton producten is de voering namelijk van bruin katoen. Bij een neppe LV is het vaak geelachtig gevoerd.

      8. Voelen de gespen en sluitingen zwaar aan?

Wanneer dit het geval is heb je een echte. Bij nep Louis Vuitton voelt dit namelijk eerder hol aan. Let ook goed op dat het geen goedkoop coatinkje heeft, maar massief messing.

      9. Staat er een Louis Vuitton logo op de ritsen, ringetjes, knopjes en slotjes?

Deze onderdelen zijn altijd voorzien van een LV-logo of de gehele spelling van het merk (Louis Vuitton), dus wanneer dit niet het geval is gaat het om een imitatie.

      10. Komt de tas met een geel Authenticiteitskaartje of een bruine envelop?

Wanneer dit het geval is, is het foute boel! Bij een tas uit een Louis Vuitton-winkel krijg je enkel een label waarop staat van welke materialen hij is gemaakt, plus een label met de Franse naam van de tas, het modelnummer en een streepjescode. Die labels zijn heel rechttoe rechtaan, zonder stempels of zegels.

      11. Staan de letters zoals ze horen te staan?

Vergelijk bijvoorbeeld de letters van de tas ‘LOUIS VUITTON PARIS made in France’. De T’s in Vuitton mogen elkaar namelijk niet raken en de letter O hoort perfect rond te zijn. Bij een Louis Vuitton replica is dit meestal niet het geval.

      12. Staat de datum ergens binnenin het leer verwerkt?

Iedere Louis Vuitton tas is voorzien van een datum code en is binnenin het leer verwerkt. Imitatie Louis Vuitton hebben in de meeste gevallen niet zo’n code. De code bestaat uit twee letters, gevolgd door vier cijfers. Op internet vindt u de achtergrondinformatie van de codes. Controleer of de gevonden datum en productieplaats kloppen met the real deal.

      13. Is het gemaakt in Frankrijk?

Wanneer dit het geval is gaat het om een echte, op uitzondering van een collectie die gemaakt was in Spanje. Dit was namelijk een samenwerking met Takashi Murakami, een artiest die bloemen met smilies erop ontworpen had. Ook waren er samenwerkingen met de Verenigde Staten, Duitsland en Italië, alleen zoek eerst goed uit of de samenwerking echt van toepassing is geweest.

      14. Heeft de verkoper überhaupt positief feedback ontvangen?

Doe eerst onderzoek naar de verkoper. Al helemaal wanneer je een tas koopt via een online veiling of een vergelijkbare website. Kijk naar eerst de feedback van de verkoper. Zoek verkopers die een groot percentage positieve feedback hebben. Vermijd verkopers met negatieve feedback en al helemaal de verkopers zonder enige feedback.

      15. Is het te mooi om waar te zijn?

In het artikel hoe 4 snelle manieren om een neppe Rolex te herkennen en Zo herken je fake Stone Island kleding beschreven we dat wanneer je een designer merk van hoge kwaliteit krijgt aangeboden voor een koopje, dan is het gewoon te mooi om waar te zijn!

Ben je er nog steeds niet uit of je nou een echte of replica Louis Vuitton in huis hebt? Wellicht helpt de video hieronder dan.

Laat een reactie achter