Vraag u zich af of u in 2022 in Bitcoin moet investeren? Zo ja, dan is dit wat u moet weten voordat u beslist of u in 2022 in Bitcoin wilt investeren.
2021 was zonder twijfel een goed jaar voor Bitcoin. Deze virtuele valuta is sinds het begin van het jaar met bijna 70% gestegen. En dit verhoogde de waarde van de hele cryptovalutamarkt naar $2 biljoen. Tegelijkertijd ging het eerste cryptobedrijf naar de beurs en verhoogden de banken op Wall Street hun participatie in de cryptosector. Ook keurde de VS het eerste op de beurs verhandelde fonds met een Bitcoin-link goed. Bitcoin had geen echte toepassingen, en mensen kochten het op platforms zoals de https://bitcoinsystem.app/nl/ omdat ze geloofden in het potentieel ervan.
De laatste tijd hebben prijsschommelingen en regelgevend toezicht de vooruitzichten van deze cryptomunten echter aangetast. Sommige experts hebben zelfs gewaarschuwd dat de Bitcoin-markt naar beneden zou kunnen gaan. Toch beweren sommigen dat 2022 het beste jaar is om in deze virtuele munt te investeren. Hier is waarom beleggers zouden moeten overwegen Bitcoin toe te voegen aan hun beleggingsportefeuilles.
Bitcoin nog steeds aan de leiding in de cryptowereld
De meeste mensen willen beleggen in activa met het grootste potentieel om een beter rendement op te leveren. Hoewel de wereld vele cryptovaluta kent, zijn sommige betere investeringen dan andere. Bitcoin heeft het altijd beter gedaan dan andere digitale munten. Hoewel er geen garantie is dat deze virtuele munteenheid zal slagen, zijn de prestaties ervan sinds het begin beter geweest. En zijn unieke sterke punten maken het robuuster dan andere digitale activa die er zijn.
Bitcoin wordt sterker
Ontwikkelaars introduceren bijna dagelijks nieuwe digitale munteenheden. De Bitcoin wordt echter ook steeds sterker, ondanks het feit dat hij al meer dan een decennium een belangrijke speler is. Tegenwoordig gebruiken mensen Bitcoin om enkele problemen met conventioneel geld op te lossen.
Sommige mensen hebben Bitcoin bekritiseerd omdat het schadelijk zou zijn voor het milieu, omdat er veel energie wordt verbruikt tijdens het ontginningsproces. Ook beweren sommige mensen dat de transactiesnelheid van Bitcoin trager is dan die van traditionele betaalmethoden. De inschatting ervan is dus gecompliceerd.
Het Bitcoin-netwerk werkt echter aan het verbeteren van de transactiesnelheid. Ook zoeken miners naar energiezuinigere manieren om Bitcoin te delven. En dit zal meer beleggers enthousiast maken over Bitcoin, waardoor het potentiële rendement op Bitcoin-investeringen zal toenemen.
Bitcoin wordt steeds meer bruikbaar in de echte wereld
Aanvankelijk was speculatie de waardebasis van de Bitcoin. Dergelijke cryptobeurzen stellen mensen in staat Bitcoin te kopen en verkopen met fiatgeld.
Maar dat verandert nu Bitcoin steeds beter kan worden gebruikt in de echte wereld. Bitcoin is bijvoorbeeld een algemeen geaccepteerde betaalmethode aan het worden. Onlangs haalde deze cryptomunt de deadlines toen El Salvador er een wettig betaalmiddel van maakte.
Bovendien wint deze cryptomunt aan tractie in non-fungibele tokens en gedecentraliseerde financiën. De gedecentraliseerde financiering is vooral aan het exploderen met bijna $94 miljard aan De-Fi projecten.
Potentiële regelgeving
Sommige mensen beleggen of gebruiken Bitcoin niet omdat het niet of te weinig gereguleerd is. Regelgevers hebben echter al hun spierballen laten zien met betrekking tot virtuele valuta. China heeft bijvoorbeeld crypto-gerelateerde activiteiten verboden. De Amerikaanse autoriteiten zijn hard opgetreden tegen sommige aspecten van de cryptomarkt. Daarom verwachten analisten dat crypto-regulering dit jaar een cruciaal punt zal zijn voor deze sector.
Meer mensen zullen Bitcoin willen begrijpen en er waarschijnlijk in willen investeren met de toenemende regelgeving. En dit zal de waarde van Bitcoin doen stijgen, omdat het een meer algemeen goed zal worden.
Slotopmerkingen
Bitcoin en andere virtuele activa worden steeds populairder. Dit maakt ze echter niet tot een perfecte investering voor iedereen. Bitcoin blijft een riskant virtueel actief door zijn volatiliteit. Hoewel het gebruik ervan toeneemt, zien de meeste mensen het nut van deze virtuele munt in de praktijk niet in. Bitcoin en andere virtuele valuta blijven zeer speculatief.
Bovendien is het onzeker welke invloed overheidsvoorschriften zullen hebben op Bitcoin. Daarom zien sommige sceptici Bitcoin als een zeepbel die elk moment kan barsten. Over het algemeen weet niemand hoe de cryptomarkt zal evolueren. Desondanks geloven sommige deskundigen dat Bitcoin, de onderliggende technologie, en andere digitale valuta de wereld zouden kunnen veranderen. Zo moedigen zij meer mensen aan om in 2022 in Bitcoin te investeren.
Laat een reactie achter