Voordat je door de miljoenen verschillende behangopties gaat zoeken, en zeker voordat je verliefd wordt op een bepaald patroon, wil je er zeker van zijn dat behangpapier de juiste keuze voor jouw kamer is. (Het heeft geen nut om dat heerlijke kogelvispatroontje uit te zoeken om er vervolgens achter te komen dat er geen behang kan worden toegepast op de kamer). De belangrijkste overweging lijkt misschien of je het design wel oké vindt, of er helemaal verliefd op bent, maar de ruimte en eigenschappen van de muur zijn minstens net zo belangrijk. Hier zijn drie dingen om te overwegen voordat je behang koopt.

Layout van de kamer

behang in de woonkamer

Als je kamer vreemde vormen heeft dan zal behangen erg lastig worden. Het is vooral de vraag hoeveel openingen er zijn. Als er veel deuren of ramen in een kamer aanwezig zijn, alsmede kunstwerken, dan nemen deze veel visuele ruimte in beslag, en is er onvoldoende ruimte over voor het behang om een impact te hebben. Met andere woorden, als je slechts een paar stroken behang gaat zien, is het dan wel de moeite waard om zo veel tijd in het project te steken? (Het kan zeker zijn dat het voor jou toch de moeite waard is).

Totale oppervlakte van de muur

kunst in woonkamer

Hoe groter de kamer, en hoe meer muur je wilt bedekken, des te duurder zal het project kopen. Om voldoende papier te kopen, maar ook om de installateur te betalen. Wil je graag een flink bedrag neertellen voor het behangen van je woonkamer, of spendeer je dat geld liever aan mooie laken en behang in de gang? (Wij zijn van mening dat beide opties een goed besluit kunnen zijn).

Patronen

luxe woonkamer

Als je er eenmaal voor gekozen hebt dat het behang moet worden, je tijd en geld waar is om de muur te bedekken, dan wordt het tijd om een design uit te kiezen. Een groot patroon is goed zichtbaar wanneer je een flinke muur hebt die je wilt bedekken, anders is een kleiner patroon (of verf) een betere optie! Check cole and son behang voor interessante behang met patronen.

Laat een reactie achter