Wat is er nou een beter moment om je genegenheid voor iemand te uiten dan tijdens Kerstmis? Door een prachtig cadeau uit te zoeken en te schenken, laat je de ontvanger zien dat hij of zij goud waard is! Het kiezen van een geschikt juweel of horloge kan nog best lastig zijn, het moet tenslotte wel perfect zijn. Maar met onderstaande tips vind je snel het volmaakte kerstcadeau.

1. Goud of zilver?

polshorloge

Of je nu een horloge of een juweel cadeau gaat geven: begin met een keuze te maken tussen goud of zilver. Goud is trouwens niet gewoon ‘goudkleurig’, want er zijn meerdere tinten. Echt goud is verkrijgbaar in wit, geel en rood goud. Daarnaast is ook de kleur rose gold enorm populair, maar dit is meestal gemaakt van een edelstaal, niet van goud. Om te weten wat iemands voorkeur is, kun je kijken naar de accessoires die de persoon meestal draagt. Zo kun je jouw keuze baseren op diens persoonlijke smaak. Iemand die alleen maar zilver draagt, schenk je het best een zilveren of zilverkleurige horloge of sieraad. Wit goud is dus ook een prachtige optie. Daarnaast kun je ook voor een combinatie gaan, vooral bij een armband of ketting met bedels. Je kunt bijvoorbeeld een zilverkleurige armband geven met bedels van rose gold; een schitterende combinatie!

2. Welke stijl kies je?

Wanneer je de kleur hebt bepaald, ga je de stijl kiezen. Moet het een opvallend item zijn, of juist liever iets subtiels? Geef je het liefst de allernieuwste trends cadeau, of ga je meer voor iets tijdloos? Moet het een speciale boodschap omvatten? Hangers en bedels met een opschrift zoals ‘love’ of ‘family’ zijn daarvoor een perfecte optie! Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens op Valmano!

3. Welk type juweel kies je?

BTB_sieradenMan_600x500

Dit is onder meer afhankelijk van je relatie met de ontvanger. Je partner of verloofde schenk je bijvoorbeeld ring die een uiting is van jullie wederzijdse liefde. Voor een nieuwe schoondochter  is een armband met een bedel waarop ‘family’ staat heel symbolisch. Je geliefde echtgenoot of goede vriend maak je waarschijnlijk heel blij met een stoer horloge.

Het perfecte exemplaar kiezen? Probeer je te verplaatsen in die ander: wat zou hij of zij het liefste krijgen. Maar kijk dus ook naar wat past jullie relatie en de boodschap die je ermee wil geven!

Laat een reactie achter