Een verhuizing is over het algemeen behoorlijk stressvol. En het verhuizen wordt extra stressvol en spannend als je ook nog eens naar het buitenland vertrekt! Er komt namelijk heel wat kijken bij een internationale verhuizing, en het is soms lastig om alles van tevoren goed te plannen. Verhuis jij binnenkort naar het buitenland en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

1. Maak gebruik van een verhuisservice

Waar je bij een binnenlandse verhuizing vaak nog op wat hulp kan rekenen van vrienden en familie, wordt dat meestal toch een stuk lastiger bij een internationale verhuizing. Een verhuisservice is daarom ideaal, en helpt je niet alleen bij het in- en uitpakken maar kan ook bijvoorbeeld dienen als inboedelopslag als jij in je nieuwe optrekje nog moet verbouwen. Internationaal verhuizen wordt dus wel zo makkelijk en praktisch mogelijk als je gebruik maakt van een verhuisservice. Bovendien kun jij je aandacht op deze manier richten op alle overige dingen die je nog moet regelen, in plaats van je druk te maken over de verhuisdozen. Het hoeft overigens niet veel geld te kosten wanneer je de juiste service vindt.

2. Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je naar het buitenland gaat verhuizen is het extra belangrijk om je goed voor te bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgen van een taalcursus, maar begin ook op tijd met onderzoek doen naar de papieren die je nodig hebt in het buitenland. Op de website van de Rijksoverheid vind je een goed overzicht van welke dingen je moet regelen. Daarnaast is het verstandig om op tijd te beginnen met je huis leeg te ruimen. Je zult zien dat je een stuk meer spullen hebt dan je had verwacht, en je wilt niet op het laatste moment nog bezig zijn met het verkopen, weggeven of weggooien van overbodige spullen.

3. Behoud het overzicht

Het houden van overzicht is erg belangrijk tijdens een (internationale) verhuizing. Zo is het aan te raden om van tevoren een goede planning te maken en alle dingen die je absoluut niet mag vergeten te noteren. Door alles op te schrijven voorkom je bovendien een chaos in je hoofd. Daarnaast is het verstandig om je dozen altijd te labelen (aan meerdere kanten!) en de echt belangrijke dingen apart te bewaren. Zo weet je zeker dat je deze dingen altijd bij de hand hebt, en niet hoeft te wachten tot de verhuizers arriveren.

verhuizen

Met de juiste hulp is het goed te doen

Ondanks dat een internationale verhuizing dus even stressvol is, zal je zien dat je met de juiste hulp en planning er wel uitkomt. Maak het internationaal verhuizen voor jezelf dus zo makkelijk mogelijk en geniet vooral van dit spannende avontuur. Wij wensen je in ieder geval alvast veel succes in het buitenland!

Laat een reactie achter