Iedereen die denkt aan de toekomst, gaat op zoek naar manieren om de waarde van zijn of haar woning te verhogen. Geen eenvoudige opdracht, denkt men misschien vaak, maar eigenlijk is het heel eenvoudig om dat te doen. De waarde van je woning verhogen houdt in dat je iets van waarde aan de woning zelf moet toevoegen – en daarvoor moet je dan ook zelf een investering doen.

1. Geef je woning een nieuw laagje verf

Als je de buitenkant van je woning meteen mooier en luxueuzer wil doen ogen, dan mag de waarde van een likje verf niet onderschat worden. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van je kozijnen, maar ook de voordeur en ander houtwerk zijn goed om mee te nemen. Vraag de buitenschilder om crème kleuren of ga voor een moderne look met strak zwart of donkergrijs.

rijtjeshuis

2. Overweeg een dakkapel voor een luxe uitstraling

Een ander goed idee is om een dakkapel te laten plaatsen. Een dergelijke kapel draagt niet enkel bij aan de look en feel van de woning, ook is deze veel meer waard zijn dankzij de investering. Er zijn niet alleen standaard maten dakkapellen te koop, ook zijn er grote dakkapellen met een extra luxe afwerking, waardoor het perfect past bij jouw huis. De kosten van een dakkapel plaatsen hangen uiteraard af van de grootte en de afwerking van jouw nieuwe dakkapel.

3. Een zwembad voor de ultieme luxe

Als er één investering is waar je zelf iets aan hebt én die de waarde van je woning meteen een boost geeft, dan is het wel een zwembad. Zolang je de nodige beschikbare ruimte hebt om een zwembad te plaatsen, zal dat er alleen maar voor zorgen dat je woning meer waard is. Het is uiteindelijk dus echt je geld waard. Kopers gaan vaak op zoek naar huizen die nét dat ietsje meer hebben op het vlak van luxe en comfort, en een zwembad is daar toch wel het toppunt van.

Laat een reactie achter