Er is waarschijnlijk nog veel te leren als het gaat over een goede stijl en daarvoor hoef je echt geen masterclass voor te volgen. Er beter uitzien dan 99% van de meeste mannen is eigenlijk vrij eenvoudig en vereist slechts kennis. Je kunt jezelf korte en gemakkelijk te onthouden principes aanleren.

Hieronder vind je de beste 30 outfit tips en ideeën voor verschillende outfits, zodat je er altijd prima bijloopt!

1. Gooi of geef iets weg dat je al meer dan een jaar niet hebt gedragen

Er zijn hier twee vrijstellingen je ‘favoriete oude kledingstuk’ en je werkkleding. De rest gooi je gewoon weg of kun je aan iemand schenken.

2. Zorg ervoor dat alles goed past

Nou ja, oké, niet echt alles. Maar de meeste dingen: mooie broeken, overhemden en jasjes zou je allemaal naar de kleermaker moeten brengen om ze passend te maken, tenzij ze al op maat gemaakt waren.

3. Besteed meer geld aan minder kledingstukken

Kwaliteit gaat langer mee dan kwantiteit en je ziet er zo ook beter uit.

4. Koop een maatpak

Zelfs als je er geen nodig hebt, ervaar hoe het is om jasstijlen, stoffen en inkepingen met elkaar te vergelijken.

5. Er zijn meer kleuren schoenen dan bruin en zwart

Kleurig leer en suède zijn fantastische opties als het gaat om schoenen. Doe eens gek met rood, blauw en grijs en maak je geen zorgen of het wel bij je riem past want een zwarte riem met grijze schoenen of een bruine riem met ossenbloed rood is prima. Neem eens een kijkje op Sacha.

6. Je broek hoort op de bovenkant van je schoenen te ‘vallen’

Dat betekent dat ze heel licht op het leer zelf rusten. Je mag geen opening tussen je broek en je schoenen hebben. Bij Chelsea boots zit je altijd wel goed.

7. Riemen of bretels – draag slechts één ding

Nooit allebei tegelijk.

8. Gymschoenen zijn voor in de sportschool

Dat geldt trouwens ook voor sportsokken.

9. Combineer de kleur van je sokken met de kleur van je broek

Althans meestal, maar als je gewaagd wilt zijn, draag dan een heldere, contrasterende kleur.

10. Draag laagjes

Op hete zomerdagen kun je best met één shirt doen. De rest van de tijd moet je ten minste twee presentabele lagen dragen.

11. Investeer in een heel mooi koffertje of een dagtas

 Je tas maakt ook deel uit van je stijl.

12. Winkel met een vriend

Verkopers worden of het er nou goed uitziet of niet betaald om je dingen te verkopen. Neem een ​​vriend mee, omdat die je wel eerlijk zal vertellen of iets staat of niet.

13. Koop een horloge dat je met een goed pak kunt dragen

Mooi. Functioneel. Klassiek. Het is verbazingwekkend hoe zo’n klein accessoire zoals een horloge de manier waarop je eruit ziet en hoe je je voelt enorm kan verbeteren.

14. Controleer de maat van je favoriete kledingstukken

De maten zijn ook de moeite van het opschrijven waard. Als een shirt perfect past, wil je waarschijnlijk ook dat je andere shirts ongeveer net zo groot zijn.

15. Boorden met knopen zijn niet zakelijk

Ja, je zult zien dat mannen ze bij hun pakken dragen. Maar doe dit niet. Een pak verdient een zakelijk boord en dat betekent geen knopen op de uiteinden.

16. Strijk je eigen shirts

 Het is handig als je dit kunt als je op reis bent en het bespaart je thuis ook geld.

17. Draag geen T-shirts met afbeeldingen erop…

 … voor alles wat geen huishoudelijk werk, een training of een rockconcert is. Upgrade naar een effen T-shirt of een andere lichtgewicht optie zoals een polo.

18. Draag juwelen

Niet elke dag en niet altijd hetzelfde stuk. Maar een ring hier of een ketting daar maakt je outfit compleet.

19. Heb minstens twee mooie witte overhemden

Zorg ervoor dat ze vlekvrij, ongekreukt en altijd klaar voor gebruik zijn. Check HemdVoorHem.nl eens wanneer je nog een paar mooie overhemden zoekt. Ze bieden een uitgebreide collectie, dus ideaal om even online te shoppen!

20. Maak je portemonnee regelmatig leeg

Hoe platter het is, hoe minder slijtage aan de portefeuille en de zak waarin hij is geschoven zal ontstaan. Het ziet er ook leuker uit als je het eruit trekt om dingen te betalen.

21. Breid je collectie riemen eens uit

De eenvoudigste manier is om riemen te hebben, die open kunnen klikken voor verwisselbare gespen en om vervolgens op het internet te zoeken naar vintage gespen. Op die manier hoef je slechts twee of drie riemen te kopen terwijl je toch tientallen looks kunt bereiken.

22. Draag patronen die je lichaamstype zullen vleien

Draag brede strepen om een ​​beetje gewicht en breedte toe te voegen of gebruik lichte verticale strepen om lengte toe te voegen en je uiterlijk slanker te laten lijken.

23. Laat je jasjes persen

Lichte, ongestructureerde jasjes zijn bijzonder gevoelig voor kreuken, dus pers ze vaak. Kreukels op de rug verpesten de hele look.

24. Laat je kleding regelmatig stomen

Was de dingen die gewassen kunnen worden en breng wat niet gewassen kan worden naar de stomerij. Borstel wollen stoffen af ​​om te voorkomen dat ze gaan pluizen en stof aantrekken.

25. Soms is minder echt meer

Een paar eenvoudige, donkere solide kledingstukken met één helder accent kunnen meer doen dan een flitsend pak of een overhemd met een patroon.

26. Maar soms is meer echt meer

Ga eens in de zoveel tijd je boekje te buiten met kleur en patroon – misschien als je iets te vieren hebt of gewoon als je in een echt uitbundige bui bent. Maar maak er geen gewoonte van.

27. Houd de boven- en onderkant in evenwicht

Als je een slank, gestroomlijnd jasje en een eenvoudig shirt draagt, draag dan geen grote, losse broek met veel textuur. Combineer ook geen kabelgebreide trui met een ultrafijne wollen broek. Blijf van boven tot beneden consistent.

28. Draag seizoensgebonden kleuren

Donkere aardetinten en schakeringen in de herfst, grijs en blauw in de winter, kleurrijke pastelkleuren in de lente – je snapt waarom het gaat.

29. Bruin of zwart leer – kies er één

Het hoeven niet allemaal identieke tinten te zijn, maar je moet geen zwarte horlogeband met een bruine riem of iets dergelijks dragen.

30. Eigen accessoires

Sjaals, hoeden, sieraden, funky schoenen, rare riemen. Koop een aantal unieke items en gebruik ze wanneer een outfit er goed, maar saai, uitziet. Marktplaats, eBay en Etsy zijn allemaal geweldige bronnen om deze aankopen te doen.

Te lui om je eigen outfit te creëren? Wellicht is een kledingbox dan wat voor jou! Check deze website om kledingboxen te vergelijken.

Laat een reactie achter