De lente is weer in volle gang en langzaam beginnen we af te tellen richting de zomer. Nog héél even en dan is het echt zo ver. Voor veel mensen ook hét moment waarop ze van een fijne vakantie kunnen genieten. Even helemaal niets hoeven en volop genieten van de mensen om je heen. Naar verwachting zullen veel mensen dit jaar naar het buitenland vertrekken. Zeker nu dit na twee jaar corona éindelijk zonder enorm veel restricties mogelijk is. Er kunnen echter ook genoeg redenen zijn om ook dit jaar lekker in Nederland te blijven. Want je zou het misschien niet denken, maar ons kikkerlandje heeft nog genoeg te bieden. Zelfs na jaren vakantie vieren in eigen land zijn er altijd wel nieuwe plekjes te ontdekken.

Nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende ideeën voor een zomervakantie in Nederland.

1. Dagje Amsterdam

amsterdamse-grachten-boten

Oké, Amsterdam mag in elk geval niet ontbreken op je bucketlist. Maar als echte Nederlander ben je toch al vaak genoeg in Amsterdam geweest? Misschien wel. Maar als er één stad is waar altijd wel iets te beleven valt, dan is het onze hoofdstad wel. Amsterdam bruist en heeft genoeg te bieden. Zowel op cultureel vlak als op het gebied van entertainment, horeca en architectuur. Parkeren Amsterdam is echter niet altijd een pretje. Voordat je het weet betaal je een torenhoge prijs om enkel een paar uurtjes in het centrum te staan.

Ons advies is daarom niet alleen om een dagje Amsterdam goed in te plannen en voor musea vooraf tickets te boeken, maar ook om alvast te bekijken waar je goedkoop kunt parkeren of parkeertarieven te vergelijken. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen bij de betaalautomaat te staan. Verreweg de goedkoopste optie is om een P+R te gebruiken. Hierbij betaal je slechts enkele euro’s voor een hele dag en sta je net buiten het centrum geparkeerd. Vervolgens pak je (gratis met je parkeerkaart) het OV en reis je verder naar hartje Amsterdam.

2. Ontdek nieuwe plekjes bij jou in de buurt

Je hoeft niet ver te reizen om het mooie Nederland te bewonderen. Vaak vergeten we de mooie plekjes bij ons in de buurt. Of hebben we deze zelfs nooit ontdekt. Genoeg reden dus om dit jaar gewoon lekker thuis te blijven en je ogen de kost te geven. Besteed gewoon eens een hele dag aan wandelen. Geen vooropgezette route, maar gewoon lopen en kijken waar je terecht komt. Zo kom je soms enorme parels tegen. Gewoon in je eigen buurt.

3. Roadtrip met een bijzondere wagen

stacaravan

In Nederland zijn er verschillende verhuurbedrijven waar je bijzonder vervoer kunt huren. Denk aan een prachtige oldtimer of een schoolbus. Op die manier kun je Nederland eens van een geheel andere positie bekijken. Ook heel leuk om met kinderen te doen. Op die manier wordt het maken van ritjes een stuk leuker en kun je de meest mooie plekken in Nederland bewonderen.

Laat een reactie achter