Het leven wordt steeds duurder en daarom zijn we allemaal op zoek naar manieren om (extra) geld te besparen. In dit blog delen we vier manieren om extra kosten te besparen.

1. Overstappen van energiemaatschappij

Kreeg jij de afgelopen tijd een onaangename verrassing van je energiemaatschappij in de vorm van een veel hogere maandelijkse bijdrage? Zonder een vast, meerjarencontract kan dat flink schrikken zijn. Gelukkig, betekent een kort contract ook dat jij op zoek kunt naar een nieuwe energiemaatschappij. Bekijk daarom vrijblijvend de verschillende tarieven van verschillende energiemaatschappijen via online vergelijkingssites. Zo zie je in een oogopslag of je geld kunt besparen op je maandelijkse energiekosten.

2. Van zorgverzekering wisselen

contract-ondertekenen

Het wisselen van zorgverzekering kan maandelijks veel geld opleveren. Vooral als jij al een aantal jaar bij dezelfde zorgverzekeraar zit, kan dit erg voordelig uitpakken. De beste zorgverzekeraar voor jou, vind je gemakkelijk via een vergelijkingswebsite. Je kunt hier precies aangeven wat voor jou belangrijk is. Wil je wel of niet een aanvullende zorgverzekering? Welke zorg moet verzekerd worden in het aanvullende pakket?

Pluis de aanvullende voorwaarden van iedere zorgverzekeraar goed uit om voor jou de beste zorgverzekering te vinden. Er zit namelijk veel verschil in de aanvullende voorwaarden, vergoedingen en regels. De goedkoopste zorgverzekering is dus niet altijd het beste voor jou.

3. Verzekeringen

Goed verzekerd zijn is heel belangrijk, maar soms kun je ook té goed verzekerd zijn. Het is daarom handig om minimaal een keer per jaar je verzekeringen onder de loep te nemen. Waar heb je allemaal een verzekering voor? Zitten hier dubbele verzekeringen bij? En zo niet, heb je alle verzekeringen nog nodig? Heb je bijvoorbeeld een verzekering voor een externe opslag, maar heb je deze nu niet meer? Dan kun je deze verzekering direct stopzetten.

Kijk ook of je de verzekering ergens anders niet goedkoper kunt afsluiten. Je verzekering wordt ieder jaar stilzwijgend verlengd, waardoor je soms onbewust te veel bent gaan betalen. Neem daarom een ochtend de tijd om te kijken of je op je verzekeringen kunt besparen.

4. Abonnementen

man-werkend-laptop

Veel Nederlanders betalen maandelijks voor abonnementen waar ze eigenlijk geen gebruik meer van maken. Heb jij bijvoorbeeld een jaarabonnement op de sportschool, maar heb je deze nog niet van binnen gezien dit jaar? Zorg er dan voor dat je het abonnement op tijd opzegt, zodat deze niet stilzwijgend een jaar verlengd wordt.

Daarnaast kun je kijken of je abonnementen hebt op tijdschriften of apps die je niet tot weinig gebruikt. Een tijdschrift abonnement is gemakkelijk om te zetten in een bibliotheekpas. De bibliotheekpas is een stuk goedkoper, maar biedt je ook de mogelijkheden om tijdschriften te huren. En daarnaast kun je er ook nog terecht voor boeken en nog veel meer.

Snel resultaat

Deze besparingstips kosten weinig tijd, maar kunnen je jaarlijks honderden euro’s besparen. Plan daarom voor het eind van het jaar een dag in, om aan de slag te gaan met jouw administratie.

Laat een reactie achter