Myanmar is een land aangrenzend met Bangladesh, India, China Laos en Thailand. Myanmar staat bekend om de aanwezige cultuur, religie en lange kustlijn met de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee. Myanmar heeft veel pure, onaangetaste authentieke bezienswaardigheden die het bezoeken dubbel en dwars waar zijn. Wil je naar Myanmar reizen? Dit zijn de 4 mooiste hotspots in Mymar:

1. Myanmar ’s grootste tempel Shwedagon Pagoda

Myanmar ’s grootste tempel Shwedagon Pagoda

Je vakantie Myanmar is pas compleet met een bezoek aan Bagan. Bagan is een van de oude hoofdsteden van Myanmar. Met haar 104 vierkante kilometer is de stad net iets groter dan ons eigen Utrecht. De stad mag klein klinken, maar bevat wel meer dan 4400 te bezichtigen tempels. Tot 2016 was het toegestaan de tempels naast deze te bezichtigen ook te beklimmen voor de mooiste panorama’s. Tegenwoordig is het verboden om de tempels te beklimmen. Echter bieden de ballonnenvaarttochten je de kans om de mooiste uitzichten over de tempels te zien bij zonsopgang. Mocht je een ballonnenvaarttocht gaan doen, doe dit dan boven de Shwedagon Pagoda. Met haar 99 meter is de Shwedagon Pagoda de grootste tempel van Myanmar. De tempel is omgeven door meer dan 7000 kostbare edelstenen zoals diamanten en robijnen.

2. Apen spotten bij Mount Popa

Een hotspot die je zeker niet mag missen is Mount Popa. Een dagtrip naar de boeddhistischte tempel op de vulkanische rots van 1518 meter kun je al doen voor nog geen 10 dollar. Bijzonder aan Mount Popa is dat de rots bewoond wordt door apen wat de dagtrip een leuk avontuur maakt. Beklim de 777 stappen, voed de apen en geniet van het mooie uitzicht bovenop de rots. Een tip die we je wel willen meegeven is om geen rode of zwarte kleding te dragen op de berg. Het bijgeloof gaat dat wanneer je dit wel doet, je de geesten een ongeluk wenst.

3. Kyaiktiyo of Golden Rock

Kyaiktiyo of Golden Rock

Een bezoek aan de gouden rots Kyaiktiyo is een indrukwekkende ervaring. De naam spreekt al voor zich: Kyaiktiyo is een bedevaartsoord bestaande uit veel goud. Zelfs in 2018 zijn de locals dagelijks bezig met het plakken van goud aan de rots. De rots wordt door de boeddhisten gezien als heilig, maar daarnaast is het ook een natuurlijk wonder: een rotsblok ligt zo op de rand van de klif dat het eraf zou moeten rollen. Het verhaal dat de rots op zijn plaats wordt gehouden door een aantal haren van Boeddha.

4. Hsipaw

Hsipaw

In het noorden van Myanmar vindt je het plattelandse dorpje Hsipaw. Hsipaw staat bekend om haar inspirerende rijstvelden, prachtige watervallen en relaxte sfeer. Binnen het dorp zijn een aantal stoepa’s in tempels te zien, echter zijn dit niet exact de mooiste van Myanmar. In Hsipaw moet je namelijk echt gaan voor de trektochten door de natuur. Daarnaast is de treinreis van Mandalay naar Hsipaw ook sprekend!

Laat een reactie achter