Tegenwoordig zijn er vele neppe Rolex horloges in omloop en onderscheid je niet zo gemakkelijk meer de echte van de neppe. Aangezien je behoorlijk veel geld moet verdienen  om een echte Rolex te kopen, kan je er beter 100% zeker van zijn dat je geen imitatie Rolex koopt! Om dit te voorkomen hebben wij 4 handige tips op een rijtje gezet die je helpen een replica Rolex snel te herkennen, zodat je kunt voorkomen opgelicht te worden.

   Verdien Geld Terug met Online Shoppen   

1. Wijzerbeweging

De goedkoopste vervalsingen zijn makkelijk te herkennen vanwege hun kwarts wisselbewegingen. De wijzer van een echte Rolex beweegt namelijk in een vloeiende beweging (zie gif hieronder). In de meeste gevallen is dit niet het geval bij een neppe Rolex.

beweging rolex wijzer

Als je nog steeds niet zeker bent van het verschil tussen de “stotterende” beweging van de wijzer en de “vloeiende”, luister dan goed – er hoort namelijk geen tikkend geluid uit een echte Rolex te komen.

2. Gewicht

De tweede manier om snel een fake Rolex te herkennen is het controleren van het gewicht. Imitatie Rolex horloges zijn over het algemeen lichter, terwijl een echte Rolex gemaakt is van waardevolle metalen, en zal dus aanzienlijk meer wegen. Check dus het gewicht en kijk of deze overeenkomt met het gewicht van de originele Rolex.

3. Schakelaar

Controleer de draaiende schakelaar aan de zijkant. Meestal heeft een neppe Rolex basale schakelaars waarmee je de tijd kan instellen. Een echte Rolex heeft namelijk fijne graveringen op de schakelaar.

   Verdien Geld Terug met Online Shoppen   

4. Inzoom lens

Last but not least, check de ‘cyclops’ lens die de datum in het glas vergroot. Dit gedeelte is namelijk lastig om te repliceren, dus de meeste replica horloges zullen dit niet hebben. De datum verschijnt dus in dezelfde grootte (zie afbeelding hieronder).

De goedkope horloges die op de straat verkocht worden zijn uiteraard makkelijk te herkennen. Ondanks een Rolex verkocht wordt voor €500 of meer, je loopt nog steeds het risico opgelicht te worden. Om echt zeker te zijn of je een echte Rolex hebt gekocht, kan je het beste bij een horlogewinkel langs gaan. Zij kunnen de achterkant voor je verwijderen en de bewegingen van de Rolex controleren op echtheid.

Zoals we ook zeiden in ons artikel “Hoe herken je neppe Stone Island kleding“, als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo!

Ben je er nog niet over uit of het een echte of fake Rolex is? Check dan de gedetailleerde infographic hieronder.

Via: BusinessInsider

   Verdien Geld Terug met Online Shoppen   

Laat een reactie achter