Heb jij veel vermogen en staat dit (grotendeels) op jouw spaarrekening? Dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met negatieve rente. Er zijn namelijk banken waar je moet betalen wanneer je boven een bepaald bedrag komt op jouw spaarrekening. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je ervoor kiezen om een deel van jouw geld te beleggen. Er zijn genoeg mensen die dit eng vinden. Dat is logisch, zeker wanneer hier niet bekend mee bent. Toch moet je weten dat het behoorlijk wat voordelen heeft. Om jou de voordelen van beleggen in te laten zien, zetten wij hieronder 4 voordelen van beleggen op een rijtje.

1. Geen negatieve rente meer

zakeman-business

Een eerste voordeel van beleggen is dat je hierdoor mogelijk de negatieve rente van een bank ontloopt. Wanneer je een deel van jouw vermogen investeert, kom je misschien onder de vermogensgrens van de bank uit. In dat geval mag een bank niet langer negatieve rente in rekening brengen. Je betaalt dan enkel nog de reguliere bankkosten, waardoor je geld bespaart.

2. Het kan winstgevend zijn

Er zijn mensen die ver boven de vermogensgrens zitten voor wat betreft negatieve rente. Geldt dit ook voor jou? Dan moet je waarschijnlijk een groot deel van jouw vermogen beleggen. Hier zit je vast niet op te wachten, want beleggen brengt risico’s met zich mee. Gelukkig is het niet nodig om al jouw geld in aandelen of obligaties te steken. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een deel van jouw vermogen te investeren. Indien je het goed aanpakt, verdien je hier geld mee. Wanneer dit je doel is, moet jij je niet op de korte termijn richten. Beleggen is meestal niet winstgevend op de korte termijn. Als je jouw geld investeert voor de lange termijn, kun je er daarentegen wel een leuk centje mee verdienen.

3. Je hebt zelf de touwtjes in handen

business

Veel mensen denken dat zij met allerlei verplichtingen te maken krijgen bij beleggen. Dit is niet het geval. Nee, want iedereen kan geld investeren. Zo is er bijvoorbeeld geen minimaal bedrag waarmee je moet beginnen. Bij sommige banken geldt dit wel, maar wanneer je belegt via een online broker is hier geen sprake van. Je betaalt in dat geval enkel de kosten voor een optie of aandeel plus de transactiekosten. Daarnaast bepaal jij zelf waarin je belegt.

4. Je hoeft het niet zelf te doen

Beleggen kan lastig zijn. Heb jij hier (nog) geen verstand van? Dan wil jij hier misschien jouw vingers liever niet aan branden. Gelukkig hoeft dit ook niet. Je kunt beleggen namelijk ook uitbesteden. Zo is het aan te raden advies in te winnen van een specialist, bijvoorbeeld van een vermogensbeheerder. Deze vermogensbeheerder gaat aan de slag met jouw vermogen en kan hier een deel van beleggen.

Laat een reactie achter