Een nieuwe winterjas vinden is geen gemakkelijke opgave. Dit komt vooral door het grote aanbod. Zowel mannen als vrouwen hebben namelijk flink wat te kiezen op het gebied van winterjassen. Kun je nog wel wat hulp gebruiken bij jouw zoektocht naar de beste winterjas? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk 4 vragen op een rijtje gezet die jij jezelf moet stellen voordat je een nieuwe winterjas koopt.

1. Heeft de jas de juiste maat?

winterjas-northface

Dit lijkt misschien een overbodige vraag, maar toch kopen veel mensen een winterjas in de verkeerde maat. Heb je een geschikte jas heren gevonden? Kijk dan niet alleen naar de maat, maar pas de jas ook aan. Vergeet niet dat je er in de winter vaak een dikke trui onder draagt. Daarom is het handig om voor de wintermaanden een ruimere jas te kopen. Naast de wijdte raden wij je ook aan naar de lengte te kijken. Koude lucht kan namelijk makkelijker onder een korte dan een lange jas trekken. Koop daarom het liefst een jas die minimaal tot halverwege jouw billen komt.

2. Is de jas geschikt voor de wintermaanden?

Veel mensen gaan na de zomer op zoek naar een jas voor de herfst en winter. Verwacht alleen niet dat alle jassen die verkocht worden ook winterjassen zijn. Veel winkels doen hun zomerjassen vlak na de zomer namelijk in de uitverkoop. Vraag jezelf daarom altijd af of de jas geschikt is voor de winter. Een teddy jas dames wordt vaak gedragen in de wintermaanden, maar niet al deze jassen zijn even dik. Reden genoeg om nooit lukraak een winterjas te kopen.

3. Kan ik langer dan één jaar doen met de jas?

winterjas-dames

De gemiddelde winterjas is aanzienlijk duurder dan een zomer- of tussenjas. Daarom is het niet wenselijk om jaar in jaar uit een nieuwe winterjas te kopen. Reden genoeg om jezelf af te vragen of je langer dan één jaar met de jas kunt doen. Kijk hiervoor onder meer naar het materiaal waarvan de jas gemaakt is. Ook de kleur en het model spelen een belangrijke rol. Winterjassen in een neutrale kleur en met een standaard model kun je vaak meerdere jaren achtereen dragen.

4. Betaal ik niet onnodig veel voor de jas?

De laatste vraag die jij jezelf moet stellen heeft betrekking op de prijs. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor een winterjas. Daarom doe je er goed aan een nieuwe winterjas vlak na de winter te kopen. Waarom? Omdat de jassen dan in de uitverkoop zijn. Hierdoor betaal je vaak aanzienlijk minder dan wanneer je een winterjas in de herfst of winter koopt. Wacht overigens alleen tot na de winter als je voor de aankomende wintermaanden nog een goede jas hebt.

Laat een reactie achter