Road trips, de verwezenlijking van dromen en fantastische filmscripts. Reizen in de Verenigde Staten met een camper geeft je eindeloze mogelijkheden tot avontuur. Zo eindeloos, dat je soms niet kan beslissen waar je heen wilt. We hebben daarom een opsomming gemaakt van de meest historische, bekende en beste V.S. road trips die er zijn, zodat je jouw perfecte rondreis in Amerika kunt plannen.

1. Hermann Wine Trail

Een van de kortste ritten op de lijst is de Hermann Wine Trail, een route met voldoende tijd om van het uitzicht te genieten, alsmede de heerlijke geuren en smaken van het wijnland van Missouri, terwijl je langs de Missouri River slingert, ongeveer 30 kilometer van Hermann naar New Haven. Hoewel de afstand kort is, zit deze route bomvol met dingen die je kunt ondernemen. Er zijn zeven wijnhuizen en vele maandelijkse evenementen die langs de route plaatsvinden, meer dan genoeg om je een aantal dagen bezig te houden!

2. De Florida Keys

florida keys strand

Op zoek naar een tropische bestemming? De Florida Overseas Highway is ideaal! Deze road trip beslaat ongeveer 160 kilometer van Key Largo tot aan Key West. Deze route biedt je de kans om te snorkelen of met dolfijnen te zwemmen. Geniet van de prachtige uitzichten of een van de 42 bruggen bekijken die de eilanden onderling met elkaar verbinden.

3. De Alabama Coast

De Alabama Gulf Coast behelst de meest historische bezienswaardigheden in de Verenigde Staten. Bekijk statige villa’s en de omliggende tuinen, bekijk oorlogsschepen uit de Tweede Wereldoorlog, en zelfs onderzeeërs. Deze route neemt je ook op een cultureel sleeptouw, door een fascinerend landschap met een rijk Creools, Frans en Spaans erfgoed.

camper roadtrip amerika

4. Cherohala Skyway

Deze route brengt je naar de vlakten en bergen van Tennessee en North Carolina. De 60-kilometer lange route begint in Tellico Plains in zuidwest Tennessee. Vanaf daar kan je de uitkijkpunten over de rivieren langs de skyway bezoeken. Je komt ook door de Great Smoky Mountains, waar voldoende mogelijkheid bestaat tot het ondernemen van een hike. Je kan echter ook kiezen voor de historische bezienswaardigheden in deze regio. De trip eindigt in Robbinsville, North Carolina, waar het Joyce Kilmer Memorial Forest is gelegen, dit bos is zeker de moeite waard.

5. Death Valley

Hoe kan je het over de beste road trips door Amerika hebben zonder de Death Valley te noemen? Van de grootste boom ter wereld, tot aan de heetste en laagste plekken aan deze kant van de aardbol, de Death Valley is absoluut een wereld van extremen. Er is hier veel te zien, maar een lekker weekendje weg brengt je van Los Angeles naar Las Vegas, dwars door de Death Valley, en weer terug in slechts 14 uur. Zorg er wel even voor dat je je route goed plant, en het weer van te voren in de gaten houdt, de temperaturen kan oplopen tot 57°c

Laat een reactie achter