Er zijn meerdere manieren om meer omzet te maken met je website. Kleine aanpassingen kunnen significante verschillen maken. In dit artikel vertellen we jou hoe je het beste omzet uit je website haalt. Door je bezig te houden met conversie optimalisatie, krijg je inzicht in je website bezoekers. Want hoe meer bezoekers, hoe meer omzet!

1. Bepaal je strategie en doelstellingen

Bepaal je strategie en doelstellingen om je website te optimaliseren. Zo gaat er geen tijd en geld verloren aan nutteloze investeringen. Wat is je doel met de website? Wat bied ik aan? Wie is mijn doelgroep? Allemaal vragen waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van je strategie. Hoe scherp je je strategie hebt, hoe gerichter je je website kan instellen en optimaliseren.

2. Kijk vanuit het klanten perspectief

eigen website

Veel mensen vergeten dit onderdeel. Het is van belang dat je vanuit de perspectief van de klant kunt kijken, want alleen zo krijg je inzicht in wat er beter kan aan je website. En hoe je uiteindelijk meer bezoekers trekt.

3. Verstand van zaken

Als je een blog hebt of een nieuwspagina, laat dan zien dat je verstand hebt van zaken. Mensen zoeken een vraag op over hoe iets werkt, dan is het belangrijk dat je gevonden wordt. Gebruik daarom handige zoekwoorden. Als iemands zijn deur bijvoorbeeld stuk is, verplaats je dan in hem of haar wat hij of zij op zou Googlen. Aantal voorbeelden: deur kapot Amsterdam, deur repareren, hoe maak ik mijn deur.

4. Vraag niet meer dan nodig is

Vraag niet meer dan nodig is aan je websitebezoeker. Ga hierbij vanuit dat je bezoeker geen zin heeft in allerlei (lange) formulieren in te vullen. Vraag dus alleen nodig wat ook écht nodig is. Wanneer een bezoeker bijvoorbeeld een offerte aanvraagt, vraag dan alleen de naam met bijbehorende telefoonnummer en/of e-mailadres. Het adres vragen is overbodig en zet alleen maar vraagtekens bij de klant waarom hij zijn adres nú al moet achterlaten. Het is vrij persoonlijke informatie.

5. Slim gebruik maken van online marketing

Om nog meer uit je website te halen, maak dan slim gebruik van online marketing. Heb je weinig budget of een beetje budget? Ga dan voor SEO (Search Engine Optimization), wat verschillende tactieken bevat, onder andere linkbuilding. Mocht je wel wat meer budget hebben, dan kun je slim gebruik maken van adverteren. Dit kan op Google (Google Ads) maar ook via social media zoals Facebook advertising, LinkedIn advertising en Instagram advertising. Hier kun je het budget zo hoog/laag instellen als je zelf wilt.

Geen zin om een website te maken maar ben je toch op zoek naar een methode om geld te verdienen? Probeer dan geld te verdienen met enquête.

Laat een reactie achter