Naarmate technologie zich ontwikkelt en onze cultuur steeds meer sciencefiction wordt, is hetgeen dat nog steeds wonderbaarlijk is en ons weerspiegelt is de visionaire status van een bestemming, de architectuur en het innovatieve ontwerp. Hier is onze top bestemmingen met de mooiste architectuur van over de hele wereld.

1. Dubai

burj-khalifa-architectuur

Het landschap van Dubai overstroomt van de moderne architectuur en het hoogste gebouw ter wereld is hier te vinden. De Burj Khalifa is een reden waarom bouwkundestudenten van over de hele wereld naar Dubai komen om inspiratie op te doen. Het ervaren van de sfeer van de stad voelt alsof je je opeens bevindt in een metropolis in de stijl van SimCity.

2. Tokyo

tokyo-architectuur

Tokyo is een visionaire stad met automaten met voedsel die je normaal gesproken alleen in je dromen tegenkomt, en ook de bizarre haute couture-mode. Alhoewel, wat het helemaal af maakt is de adembenemende skyline van de stad. Daarbij komt ook nog de geweldige Sky Tower, de hoogste constructie van Japan, en zelfs bijna ’s werelds hoogste gebouw ter wereld!

3. Hong Kong

hong kong architectuur

Visionaire, stedelijke architectuur komt uit Hong Kong. Alhoewel de stad in veel opzichten technologisch een stapje voor is, het landschap en ontwerp is hetgeen dat de stad vooruitstrevend maakt. Het heeft meer wolkenkrabbels dan welke andere stad ter wereld als gevolg van de vraag naar een werkelijk bizarre bestemming, maar wat het dat randje geeft zijn de futuristische ontwerpen die soms tegen de wetten van de zwaartekracht in lijken te gaan.

4. Brazilië

brazil rio de janeiro

Brazilië bewijst dat je niet luid en eigenwijs hoeft te zijn voor echte innovatie. Brazilië geeft het modernisme perfect weer en doet inspiratie op van de omgeving van Brazilië om het een esthetisch gevoel te geven met dynamische lijnen, symmetrische gebouwen en het gebruik van beton en glas.

5. Toronto

toronoto

De Absolute World-torens, gebouwd in 2012, die vaak worden beschreven als de Marilyn Monroe-torens vanwege hun aantrekkelijk golvende ontwerp, hebben de hoofdstad van Canada op de kaart gezet. De momenteel erkend als het hoogste gebouw in Amerika zijn samen met The Michael Lee – Chin Crystal en het excentrieke Sharp Centre van de OCAD University de trekpleisters van Toronto voor designliefhebbers.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de indrukwekkende en visionaire architectuur van over de hele wereld. We zitten op het puntje van onze stoel om te zien wat er nog gaat komen. Tegenwoordig kunnen er met behulp van technologie zoals 3D-printers complete huizen binnen 24 uur worden gemaakt. Wat zou de toekomst kunnen betekenen voor grootschalige gebouwen en ontwerpen die met de hand bijna niet te bouwen zijn?

Laat een reactie achter