Begin je te merken dat het team wat minder gemotiveerd raakt? Dan klinkt het alsof het tijd is om een ​​teamuitje te plannen.

Teamuitjes zijn een geweldige manier om de binding met je teamleden te vergemakkelijken, stress bij werknemers te verminderen en hen de kans te geven om elkaar buiten de werkplek te leren kennen.

Maar waar vind je ideeën voor een geweldig teamuitje? Misschien begin je met een Google-zoekopdracht met ‘ideeën voor teamuitjes’ en kom je een artikel tegen dat ‘excursies’ en ‘activiteiten voor professionele ontwikkeling’ suggereert. Klinkt als een beginnetje, maar waar is de echte opwinding?

De volgende keer dat je een uitstapje voor jouw team plant, zorg dat er dan voor dat je één van deze ideeën op de agenda zet, zodat het onvergetelijk wordt.

1. Floating dinner Amsterdam

Als je op zoek bent naar een speciaal uitje in Amsterdam en je team even helemaal in de watten wilt leggen, dan is een floating dinner ideaal. De schipper laat je varend kennis maken met de Amsterdamse grachtengordel. Na een tocht van 45 minuten kom je aan bij het eerste restaurant voor het voorgerecht. Voor het hoofd- en nagerecht vaar je ook naar andere mooie restaurants en krijg je veel van Amsterdam te zien. Het grote voordeel van een floating dinner is dat je niet de hele avond naast dezelfde personen hoeft te zitten en dus met verschillende collega’s een gesprek kan voeren.

floating dinner amsterdam

2. Kookwedstrijd

Dit is een culinaire teambuildingsactiviteit, die op een leuke manier kan eindigen met een dessert of in een ramp. Samen nieuwe gerechten maken, vereist creativiteit en vereist dat iedereen zijn team- en leiderschapsvaardigheden in de praktijk brengt. Verdeel je team in kleinere teams, kies een voedselcategorie en daag elk team uit om iets lekkers klaar te maken. De categorie kan van alles zijn, van ijs en salsa tot pizza.

Een leuke twist die je daaraan zou kunnen toevoegen? Kies een ingrediënt dat alle teams moeten gebruiken zoals bijvoorbeeld ahornsiroop of Oreo koekjes. Of laat elk team creatief worden met de vorm van zijn eten – je kunt pizza’s bijvoorbeeld in bijna elke vorm maken.

kookwedstrijd

3. Verrassingsdiner

Bij een verrassingsdiner stuur je een groep mensen van verschillende teams binnen je bedrijf ergens in jouw stad (of bij iemand thuis) uit eten. Het diner wordt georganiseerd door een van de leiders van jouw bedrijf en het geld wordt ook door het bedrijf gesponsord. Deze etentjes geven willekeurige groepen mensen van hetzelfde bedrijf een ​​avond boordevol lekker eten en geven de gelegenheid om gesprekken met elkaar aan te gaan.

Wat zorgt ervoor dat het een verrassingsdiner is? Het enige wat de deelnemers van tevoren te horen krijgen is de datum en de tijd. Vervolgens wordt er op de middag voor het diner naar elke groep een e-mail met de naam van het restaurant waar ze naartoe gaan en met wie ze zullen gaan verzonden, zodat ze samen het vervoer kunnen regelen.

Optioneel: geef elke gastheer van het diner de naam van een restaurant of een bar om iedereen uit te nodigen om na het etentjes nog even samen te komen.

verassingsdiner

4. Kajakken/kanoën

Om niet in het water te belanden moet je met deze opdracht ‘echt samenwerken’. Wil je genieten van het buitenleven? Pak een peddel en ga naar de dichtstbijzijnde rivier voor een geweldig lente- of zomeruitje.

Veel openbare rivieren en vijvers hebben boothuizen waar je kajaks en kano’s kunt huren en je kunt mensen aanmoedigen om boten voor meerdere personen te huren en te gaan varen met mensen met wie ze meestal niet samenwerken.

kajakken

5. Verken een nieuwe plek

Weinig dingen zijn er leuker dan de stad te verlaten en een dagje op verkenning uit te gaan. Dus waarom zou je dat niet met je team doen?

Voor grotere evenementen – misschien op kwartaalbasis, als je meer budget hebt voor uitstapjes – charter je een bus en breng je je team naar een nieuwe plek. Je kunt allemaal een historische rondleiding door de nieuwe plaats maken, lunchen in een restaurant dat de beste gerechten van de stad serveert of samen een lokale attractie bezoeken.

6. Escape rooms

Een escape room een geweldige teambuildingsactiviteit die leiderschapsvaardigheden, teamwork, logica en geduld vereist. Spellen waarbij je uit een kamer moet ontsnappen zijn voor groepen over de hele wereld een enorm populaire oefening voor teambuilding geworden.

Dit is hoe het werkt: een groep mensen wordt een uur ‘opgesloten’ in een kamer. Gedurende dat ene uur moeten ze verborgen voorwerpen zoeken, puzzels oplossen en aanwijzingen vinden om de sleutel te vinden, die hen zal bevrijden. En het is niet gemakkelijk, want maar een kwart voor de deelnemers ontsnapt.

escape room

 

Laat een reactie achter