Het is niet gemakkelijk om een kantoorruimte te vinden, en er zijn een hoop dingen waar je van tevoren aan moet denken, zodat je de juiste beslissing kan maken. Daarom adviseren we je om een gedetailleerde lijst te maken van alles wat beschikbaar moet zijn in jouw kantoor, denk eraan om alle vereisten mee te nemen zoals locatie, prijs, etc. Om je hierbij te helpen hebben we hierbij een allesomvattende lijst gemaakt. Overigens kan je op Deskfinder.nl heel makkelijk een kantoor vinden. Met een netwerk van ruim 100 makelaars verspreid over heel Nederland, zorgen ze ervoor dat je snel en kosteloos een kantoor vindt.

Extra ruimte is altijd goed

Een van de belangrijkste overwegingen voor het kiezen van een kantoor zijn je lange-termijn doelstellingen. Bijvoorbeeld, als je nu een bedrijf hebt met 20 mensen, maar je wilt naar 40 tegen het einde van het jaar, dan moet je hier rekening mee houden. Dus, naast de ruimte die nodig is om het huidige aantal werknemers een werkplek te bieden, houd je ook rekening met eventuele uitbreidingen. Het is natuurlijk wel van belang om je budget in de gaten te houden, en, het is daarom in sommige gevallen gunstig om een kortere termijn van de huur te bespreken, of naar uitbreidingsmogelijkheden te kijken zodat je, bijvoorbeeld op een andere verdieping van hetzelfde gebouw kunt uitbreiden.

Houd rekening met je cliënten

Een andere cruciale factor waar je rekening mee moet houden is de toegankelijkheid van je nieuwe kantoorruimte. Je kan niet verwachten dat je klanten en personeel bij jouw bedrijf blijven wanneer je helemaal buiten de stad ligt. Houdt dus rekening met details zoals woonplaats van je werknemers en klanten, om te bezien welke locatie het best geschikt is voor hen.

Het moet helder zijn

kantoor met macbook

Heldere en lichte kantoren hebben een positieve invloed op het humeur van je werknemers en de productiviteit. Zorg er dus voor dat jouw kantoor veel ramen heeft, en veel natuurlijke lichtval.

Houd rekening met verborgen kosten

Je hebt wellicht besloten hoe veel je per maand aan je kantoor wilt besteden, maar heb je ook rekening gehouden met verborgen kosten? Als je daar niet aan gedacht hebt, dan is dit het moment om dat wel te doen. In plaats van alleen naar de huur te kijken, is het ook belangrijk om andere zaken te berekenen. Denk bijvoorbeeld aan elektra en water, verhuiskosten en verbouwkosten. Het is wellicht verstandig om een professional in te schakelen die je hierbij kan helpen, zodat je niet halverwege de verhuizing faillissement hoeft aan te vragen.

Let op de concurrentie

Tot slot, verhuizen naar een buurt waar jouw grootste concurrent al uitgebreid zaken aan het doen is, is waarschijnlijk een erg slecht idee. Dus, voordat je besluit om jouw bedrijf ergens te vestigen, moet je de buurt verkennen om er zeker van te zijn dat je op een goede plek zit. Op deze manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, en krijg je de kans om met jouw bedrijf te groeien, zonder onder constante druk te staan vanwege concurrentie. Aan de andere kant, als je zeker weet dat je sterk genoeg bent, en juist van plan bent om de concurrentie te verdringen, dan kan dit een hele slimme tactiek zijn om territorium over te nemen.

Laat een reactie achter