De uitdrukking ‘Er is voor alles een markt’ is echt waar. Dit is geweldig nieuws voor velen van ons, die op zoek zijn naar dingen om te verkopen en om geld te verdienen. Zo kan je tegenwoordig ook je traplift verkopen.

We gaan hier geen ‘dubieuze’ items of ideeën bespreken. We zijn er voor mensen van alle leeftijden. Trouwens, er zijn zoveel legitieme (creatieve of ongewone) dingen, die je kunt verkopen om wat extra geld te verdienen. Velen van hen slingeren gewoon bij jouw thuis rond of worden weggegooid.

Het oude adagium ‘Noodzaak is de moeder van de uitvinding’ is zeker van toepassing op dit gebied. Vooral als je een bron van inkomsten verliest, uit de schulden probeert te komen, als je een moeder (of een vader) bent die thuisblijft en de motivatie heeft om je gezinsinkomen te verhogen of als je een appeltje voor de dorst wilt. Deze motivaties zorgen ervoor dat we creatief worden en andere bronnen van inkomsten voor onszelf gaan zoeken. Als je hebt besloten om dit pad te gaan bewandelen, gefeliciteerd! Je bent dan nu bij deze eigen ondernemer!

1.   Materiaal uit de kelder of van zolder

Nu zou ik het geen rommel willen noemen, want die spullen hebben waarschijnlijk waarde voor je. Je hebt het gewoon in de afgelopen 5 – 15 jaar niet gebruikt (of ernaar gekeken of je wist niet dat je het had). Overweeg om het te verkopen. Je huis ontdoen van rommel is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen en jezelf wat ademruimte te geven.

zolder

Nu weten we allebei dat je het oude fotoalbum of het jaarboek van de middelbare school zult vinden en dat je zult worden herinnerd aan die zoete herinneringen. Dit kan per ongeluk jouw initiatief om oude spulletjes te gaan verkopen tot een zeer langdurig proces maken. Dus kun je beter een stapeltje met je nostalgische spullen maken, zodat je je goede ‘oude dagen’ kunt herinneren wanneer je niet in de verdienmodus bent. Vergeet niet dat je nu een ondernemer bent. Je werkt nu ‘op tijd’.

Afhankelijk van wat je vindt, kan het beter zijn om het te verkopen op Amazon, eBay, Craigslist of op een rommelmarkt, maar er zijn eigenlijk nog veel meer online verkoopopties die je kunt overwegen. Verkoop die oude meubels, muziek, boeken en decoraties die je niet meer gebruikt, verzamelobjecten die je niet meer laat zien of kleding waarvan je niet weet waarom je ze bewaart. Als je geen uitstekende reden kunt bedenken waarom je het houdt, zet het dan om in contanten.

2.   Elektronica

Ik garandeer je dat ik bijna elk huis in Amerika kan betreden en een lade of een doos met oude elektronica kan vinden. Het bevat een massa verwarde draden, oude mobiele telefoons, oude iPods, een computer, printer, digitale camera, een stereo-installatie, een kapotte Nintendo of wat dan ook. Stel je eens voor dat je alles hebt verkocht, wat extra geld hebt gekregen en een lade of plank in jouw huis hebt vrijgemaakt?

elektronics

Doe een beetje onderzoek. Zoek de waarde van sommige van deze items en verkoop ze terwijl je ’s avonds op de bank zit. Veel van deze items willen mensen, zelfs als ze kapot zijn, voor hun componenten. Ze hebben echt waarde!

Eén van die geweldige dingen van het verkopen van elektronica is dat het over het algemeen kleine items zijn en die gemakkelijk kunnen worden verzonden.

3.   Schatten uit een tweedehands winkel

Het vergt wel wat werk, onderzoek en tijd, maar als je er betaald voor wilt worden, dan moet je het gaan zien als een baan en erin duiken! Designer kleding is de verborgen schat van kringloopwinkels! Ik heb bij tweedehands winkels tientallen designer kledingstukken gevonden. Gloednieuw! De labels zaten er nog aan!

tweedehands winkel

Als je geïnteresseerd bent, heb ik een lijst samengesteld met de beste merken om in de kringloopwinkel naar te zoeken en waar je HEEL VEEL geld mee kunt verdienen. Van veel van deze merken heb je nog nooit gehoord, maar ze zijn echt veel geld waard.

4.   Oud speelgoed

oud speelgoed

De herfst is een geweldig seizoen om die kist met speelgoed op te ruimen! Het is het seizoen dat mensen op zoek gaan naar goede aanbiedingen voor tweedehands speelgoed om onder de kerstboom te leggen. Misschien heb je vroeger zelf wel een geweldige aanbieding voor gebruikt speelgoed gevonden. Nou, als je de speeltjes van je kinderen al een tijdje niet hebt hoeven op te ruimen, is er geld te verdienen! Sommige speeltjes zijn echt gewild en daar heb je geen idee van! Het kost niet veel tijd om een stukje speelgoed tevoorschijn te halen en een snelle zoekopdracht op eBay uit te voeren om te zien wat de waarde ervan is. Veel speelgoed dat niet meer zal worden gemaakt, ziet meteen een toename van de restwaarde. Ze hoeven niet eens oud te zijn! Serieus!

5.   Boeken

Ik ruim om de paar jaar in mijn huis de boeken op. Ik gebruik de verkoop-app van Amazon op mijn telefoon om snel de streepjescodes te scannen en erachter te komen welke de moeite waard zijn om te verkopen. Als mijn winst voor het verkopen van het boek minder dan € 2,50 is, schenk ik het aan een goed doel. Maar als het € 2,50 of meer is, zal ik het adverteren en het verzenden zodra het wordt verkocht.

Boeken zijn om twee redenen geweldig om te verkopen.

  1. Ze zijn gemakkelijk om mee te adverteren en er zijn ONGELOOFLIJK veel plaatsen waar je ze kunt verkopen. Er zijn de voor de hand liggende keuzes zoals eBay& Amazon, maar probeer deze ook eens Bookscouter voor schoolboeken Bookfinder en Etsy.
  2. De andere reden dat boeken zo geweldig zijn om te verkopen, is omdat ze gemakkelijk en goedkoop te verzenden zijn. Door op het postkantoor media mail te gebruiken, kun je hoe zwaar het boek ook is heel goedkoop verzenden.

Er zijn nog zoveel andere dingen die je kunt verkopen om geld te verdienen, dus laat deze dienen als inspiratie voor je nieuwe ondernemersgeest! Er valt geld te verdienen!

Laat een reactie achter